Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naują kariauną išrikiavęs V.Urbonas: „Tikslas – surinkti motyvuotus, alkanus ir truputį išprotėjusius“

Valdas Urbonas dar šio mėnesio pradžioje padovanojo šventę Lietuvos futbolo sirgaliams, kai Tautų lygoje mūsų šalies nacionalinė komanda 1:0 nugalėjo Albanijos rinktinę. Tačiau dabar beveik ketverius metus lauktas teigiamas rezultatas jau tapęs istorija, o V.Urbonas trečiadienį pristatė naujus karius kitoms Tautų lygos kovoms.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš oficialias rungtynes šįkart Lietuvos rinktinė turės progą pasibandyti ir draugiškame mūšyje – spalio 7-ąją lietuviai vyks į Taliną.

O tuomet Tautų lygoje žais dvejas rungtynes namuose: spalio 11-ąją lauks akistata su Baltarusija, o po trijų dienų į LFF stadioną atvyks sužeistas žvėris – Albanijos ekipa.

Po pirmųjų dviejų turų C diviziono ketvirtojoje grupėje situacija lygi – visos keturios komandos yra surinkusios po 3 taškus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Urbonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valdas Urbonas

Penkis pakeitimus sudėtyje padaręs V.Urbonas įžanginiame žodyje akcentavo, kad artėjantys mūšiai – tęsinys sėkmingai prasidėjusių batalijų.

„Džiugu, kad pavyko pasiekti pergalę Albanijoje. Ir žaidėjų, ir mūsų visų nuotaikos geros. Ruošiamės šitoms rungtynėms, aišku, laukia spalio 7 dieną kontrolinės rungtynės su Estija išvykoje ir tuomet dvejos Tautų lygos rungtynės, – kalbėjo V.Urbonas. – Tikrai įdomu ir su nekantrumu laukiame tų rungtynių. Lyginant su rugsėjo mėnesio sudėtimi, yra pakeitimų. Neturėsime Džiugo Bartkaus, Lino Klimavičiaus, Rolando Baravyko, Tautvydo Eliošiaus, Domanto Antanavičiaus. Vietoje jų buvo pakviesti kiti žaidėjai. Grįžta Emilijus Zubas, Arvydas Novikovas, Paulius Golubickas ir du nauji žaidėjai, kurių dar prie manęs rinktinėje nebuvo, tai – Vytas Gašpuitis ir Gytis Paulauskas.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gytis Paulauskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gytis Paulauskas

Lietuvos rinktinės treneris mestelėjo ir įdomią mintį.

„Svarbu atrinkti ne tik sudėtį, gal ne visada reikalingi geriausi žaidėjai, nes kitą kartą ne visada iš jų padarysi kovingą komandą. Mano tikslas surinkti motyvuotus, alkanus ir truputį išprotėjusius. Tuos, kurie būtų pasiruošę rungtynėms“, – vaizdžiai kalbėjo V.Urbonas.

– Ar nebuvo sunku pasikviesi klubus pakeitusius žaidėjus, kaip A.Novikovą ar F.Černychą? – žurnalistai paklausė V.Urbono.

– Kas liečia žaidėjus, įkalbinėjimų didelių nereikia, reikia atsižvelgti į situaciją, į klubų pakeitimą, į jų bandymą įsitraukti į darbą sezono pradžioje. Daug klausimų būna, bet visi tolerantiškai žiūri. Ir klubai gerai žiūri į situaciją, nebuvo didelių ginčų. Tie, kurie buvo pakviesti, beveik šimtu procentų yra šitame sąraše.

„Twitter“ nuotr./Arvydas Novikovas
„Twitter“ nuotr./Arvydas Novikovas

– Ar Rolando Baravyko neatvykimas susijęs su koronaviruso protrūkiu jo klube Kipre?

– Yra irgi tam tikros paralelės. Vienaip ar kitaip daryti korektyvas reikia, jo atvejis patenka į tą kategoriją.

– Treneri, sakote, kad svarbiausia yra surinkti motyvuotus, alkanus ir išprotėjusius, kurie gal nėra geresni už nepakviestus. Ar jau šioje rinktinėje esate matęs tokių, kurie nėra alkani ar motyvuoti?

– Sakiau, kad ne išprotėję, o truputį išprotėję. Mano tikslas suformuoti komandos branduolį, išbandant naujus žmones, naujus žaidėjus. Paskutinė stovykla, paskutinės rungtynės Tautų lygoje nenuvylė. Tie, kurie buvo aikštėje, padarė didelį darbą ir įrodė, kad tikrai gali atstovauti Lietuvos rinktinei.

– Rinktinė ant popieriaus dabar atrodo pajėgesnė nei rugsėjo pradžioje, kokie dabar keliami tikslai?

– Aišku, suprantame, kad lūkesčiai pakilo, mūsų akcijos pakilo. Norisi tęsti pradėtus darbus. Tos rungtynės su Baltarusija ir Albanija parodys pajėgumą, pasirinktą kelią, ar mes teisingu keliu judam. Gerai, kad abi Tautų lygos rungtynes žaisime namuose. Žiūrovų nebus, tai minusas, bet tas aikštės faktorius svarbus šiai dienai.

– Dėl draugiškų su Estija, kodėl nuspręsta jas žaisti?

– Vienos rinktinės žaidžia draugiškas rungtynes, o kitos baigia praeitos Tautų lygos atkrintamąsias, kur jie turi išsiaiškinti, kas patenka į Europos čempionatą. Ir lapkričio mėnesio lange numatytos draugiškos rungtynės, kai žaisime su Farerų salomis.

Gal ne visada reikalingi geriausi žaidėjai, nes kitą kartą ne visada iš jų padarysi kovingą komandą

– O jūsų ar estų tai buvo iniciatyva?

– Čia UEFA iniciatyva, priverstinai visiems dalyvauti, negali nei atsisakyti, nei kažką padaryti. Visiems reglamentas priskiriamas, jokių išimčių negali būti. Gal mums padeda tas, kad Baltarusijos rinktinė spalio 8 dieną žais Gruzijoje ir jie turės grįžti ir atvažiuos čia.

– Spalio 11-ąją žaisite su Baltarusijos rinktine, ar rinktinė ruošiasi kažkaip palaikyti kaimynus vykstančių neramumų metu?

– Akcijų palaikymo, manau, kad čia ir aukštesniu valstybiniu lygmeniu vyksta. Kol kas dėl kažko konkretaus negaliu pakomentuoti, stengiuosi kiek įmanoma atsiriboti nuo to, kas vyksta, mes daugiau žiūrime per rungtynių prizmę.

„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva
„Scanpix“ nuotr./UEFA Tautų lyga: Albanija – Lietuva

– Rinktinėje vėl bus Arvydas Novikovas, kiek svarbu jį vėl turėti komandoje? Praėjusiame lange kraštuose puikiai žaidė tiek Justas Lasickas, tiek Donatas Kazlauskas, ar teks kažkuriam iš jų prisėsti ant suolo, ar bandysite visus sutalpinti aikštėje?

– Geriems žaidėjams, tokiems kaip Novikovas, vietos sąraše visada bus. O kaip tas išsireikš startinėje sudėtyje, yra darbas, ir jį reikės atlikti ir maždaug paskirstyti žaidybinį laiką. Ganėtinai per trumpą laiką bus sužaistos trejos rungtynės. Dabar bus galima atlikti penkis keitimus Tautų lygoje, manau, kad čia UEFA sprendimas teigiamas. Tai padeda daugiau variuoti sudėtimi, suteikti daugiau žaidybinio laiko, daryti įtakos žaidimo paveikslui.


Lietuvos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Tomas Švedkauskas („Lommel SK“, Belgija), Emilijus Zubas („Demirspor“, Turkija), Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“).

Gynėjai: Mindaugas Palionis („Regensburg“, Vokietija), Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“), Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“), Dominykas Barauskas (Vilniaus „Riteriai“), Markas Beneta („Zaglebie Sosnowiec“, Lenkija), Edvinas Girdvainis („Uerdingen 05“, Vokietija), Vytas Gašpuitis („Panevėžys“).

Saugai: Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas (abu – Vilniaus „Žalgiris“), Donatas Kazlauskas („Lviv“, Ukraina), Justas Lasickas („Voždovac“, Serbija), Martynas Dapkus, Gratas Sirgėdas (abu – „Kauno Žalgiris“), Ovidijus Verbickas („Taraz“, Kazachstanas), Arvydas Novikovas („Erzurumspor“, Turkija), Danielis Romanovskis (Donecko „Olimpik“, Ukraina), Paulius Golubickas („HNK Gorica“, Kroatija).

Puolėjai: Fiodoras Černychas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija), Karolis Laukžemis („Istra 1961“, Kroatija), Gytis Paulauskas (Vilniaus „Riteriai“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius