Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja pradžia: išgyvenusieji kėlė taurę, o „Chapecoense“ sužaidė pirmas rungtynes

Trys lėktuvo katastrofą Kolumbijoje praėjusių metų lapkritį išgyvenę „Chapecoense“ klubo žaidėjai kėlė virš galvų „Copa Sudamericana“ taurę, o naujai suburta komanda sužaidė pirmąsias rungtynes. Draugiškame labdaringame mače „Chapecoense“ ir kitas Brazilijos klubas „Palmeiras“ išsiskyrė taikiai 2:2.
Pirmosios atsikūrusios „Chapecoense“ ekipos rungtynės po lėktuvo katastrofos
Pirmosios atsikūrusios „Chapecoense“ ekipos rungtynės po lėktuvo katastrofos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Trys katastrofą išgyvenę klubo žaidėjai – Neto, Alanas Ruschelis ir Jacksonas Follmannas – buvo stadione, kai naujai suburta „Chape“ ekipa pirmą kartą po katastrofos žengė į aikštę.

Prieš mačą jiems ir žuvusiųjų aukų artimiesiems buvo įteikta „Copa Sudamericana“ taurė ir turnyro čempionų medaliai. Tai buvo jaudinanti akimirka – žaidėjai ir artimieji nesulaikė ašarų.

Taurę brazilams atidavė jų varžovais finale turėjusi būti Medeljino „Atletico Nacional“ ekipa.

J.Follmannas į stadioną atvažiavo invalido vežimėlyje, nes po katastrofos neteko dalies dešinės kojos. Jis tik prieš renginį buvo paleistas iš ligoninės. Kitas vartininkas, Neto, tik dabar pradėjo vaikščioti be ramentų, jis ir stūmė komandos draugo vežimėlį.

Neįtikėtinai pasisekė trečiajam, A.Ruscheliui, kuris patyrė mažiausiai sužeidimų ir ketina grįžti į aikštę. Planas – gegužės mėnuo.

„Tai mums sunki diena, tačiau mes jaučiame visų šių žmonių palaikymą. Negalėjau įsivaizduoti tokio futbolo visuomenės solidarumo. Niekada nepamiršiu savo tėvo kalbos. Jis visada sakė, kad „Chapecoense“ yra viena didelė šeima. Kad visi klube – nuo valytojo iki prezidento – yra lygūs. Jie turėjo svajonę ir padarė klubą sėkmingu. Tikiuosi, kad jie niekada nebus pamiršti“, – kalbėjo buvusio „Chapecoense“ prezidento Sandro Pallaoro, žuvusio katastrofoje, sūnus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pirmosios atsikūrusios „Chapecoense“ ekipos rungtynės po lėktuvo katastrofos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pirmosios atsikūrusios „Chapecoense“ ekipos rungtynės po lėktuvo katastrofos

Įvairūs futbolo klubai ne tik iš Brazilijos po katastrofos susisiekė su „Chapecoense“ ir pasiūlė paskolinti žaidėjų.

Klubo sudėtyje šiuo metu yra 28 futbolininkai, dar vienuolika – dublerių komandoje, kuriai priklauso ir vilčių grįžti į aikštę turintys A.Ruschelis ir Neto. Iš 28-ių pagrindinės komandos žaidėjų 17 yra pasiskolinti iš kitų klubų. Šiuo metu ekipoje yra du legionieriai – urugvajietis ir argentinietis.

Po emocionalių kalbų buvo pradėtos rungtynės su „Palmeiras“, kurios trumpai nutrauktos 71-ąją minutę, kai stadione susirinkę sirgaliai plojimais pagerbė 71 katastrofoje žuvusį žmogų. Mačas baigėsi 2:2.

2016 m. sezone „Chapecoense“ ekipa užėmė 11-ąją vietą – katastrofa įvyko likus vienam turui iki sezono pabaigos. Čempione tapusi „Palmeiras“ buvo komanda, su kuria „Chape“ turėjo uždaryti sezoną.

2017 metų rugpjūtį „Chapecoense“ yra pakviesta atvykti į Barseloną, kur tradiciniame Juano Gampero taurės turnyre susitiks su „Barcelona“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius