Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas Vilniaus savivaldybės pažadas: 10 tūkst. vietų stadionas per trejus metus

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šių metų liepos 4 d. posėdyje pritarė naujo ketvirtos UEFA kategorijos reikalavimus atitinkančio futbolo stadiono statybai Vilniuje.
LFF stadiono Vilniuje vizija – antras etapas.
LFF stadiono vizija / LFF nuotr.

Antradienį buvo pradėtos parengiamosios Viešųjų pirkimų procedūros. Numatoma, kad jau rugsėjį bus paskelbtas stadiono projektavimo ir statybos darbų pirkimas konkurencinio dialogo būdu.

Šio dialogo metu planuojama atrinkti pajėgų tiekėją. Viešojo pirkimo konkurso laimėtojas turės suprojektuoti, pastatyti naują, ne mažesnį kaip 10 tūkst. vietų futbolo stadioną, įrengti reikalingą stadionui infrastruktūrą bei perduoti visiškai įrengtą objektą Vilniaus miesto savivaldybės nuosavybėn.

Stadiono įrengimo darbai neturėtų tęstis ilgiau nei 3 metus, o išsimokėjimas už pastatytą objektą – būtų ne trumpesnis nei 10 metų. Vienos žiūrovo vietos įrengimo kaina naujame stadione neturėtų viršyti 8600 Lt. Išsimokėti už stadioną būtų pradėta tik esant visiškai užbaigtiems stadiono įrengimo darbams.

Apie naujo stadiono statybas socialinių tinklapių „Facebook“ ir „Twitter“ profiliuose ryte paskelbė ir noro į Seimą patekti neslepiantis Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Šiuo metu aukščiausią kategoriją Lietuvoje turi Vilniuje esantis LFF stadionas, kuris po atnaujinimo darbų atitiks ketvirtosios UEFA kategorijos reikalavimus. LFF stadione po rekonstrukcijos tilps apie 8 tūkst. žiūrovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius