-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujasis Čempionų lygos sezonas startuoja: A–D grupių apžvalga

Antradienį startuoja vienas laukiamiausių Europos futbolo turnyrų – UEFA Čempionų lyga, kurioje iš viso varžysis stipriausios 32 Senojo žemyno komandos
„Bayern“ – Europos karaliai.
„Bayern“ – Europos karaliai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį sezoną nesustabdoma šiame UEFA turnyre buvo Miuncheno „Bayern“ ekipa, kuri sugebėjo finale nugalėti Dortmundo „Borussia“ futbolininkus rezultatu 2:1.

Šį sezoną visos komandos stiprinosi savo gretas ir ruošėsi šturmuoti netik šalies pirmenybes, bet ir Čempionų lygą.

Portalas Eurofootball.lt, išskirdamas favoritus ir autsaiderius, pristato keturių pirmųjų grupių ( A, B, C, D) apžvalgą.

A grupė

„Manchester United“ ir Lėverkuzeno „Bayer“. Pagrindinės dvi komandos, kurios turi realiausius šansus prasimušti į kitą etapą. Be jokios abejonės, Davido Moyeso „raudonųjų velnių“ ekipa yra grupės favoritė. Praėjusį sezoną „Manchester United“ savo žygį Europoje baigė aštuntfinalyje, kuomet turėjo pripažinti Madrido „Real“ pranašumą. Tuo tarpu Lėverkuzeno ekipa praėjusiais metais nedalyvavo Čempionų lygoje.

Manchester United sezoną pradėjo pergale.
„Manchester United“

Donecko „Šachtar“ ir San Sebastiano „Real Sociedad“. Pasak užsienio specialistų, šios ekipos kartu su Lėverkuzeno „Bayer“ kausis dėl kelialapio į aštuntfinalį. Ukrainos gigantai praėjusį sezoną stebino futbolo pasaulį ir grupėje už savo nugaros paliko patį 2011–2012 metų čempioną Londono „Chelsea“ klubą. Galima teigti, kad vasarą „Šachtar“ ir susilpnėjo, ir sustiprėjo, nors ir prarado kelis lyderius. Po ilgos pertraukos sugrįžta Ispanijos garbę ginantys „Real Sociedad“ futbolininkai, kurie atrankoje sugebėjo įveikti „Lyon“ pasipriešinimą. Vis dėlto, „Real Sociedad“ ekipai gali pritrūkti patirties, baskai veikiausiai liks paskutinėje vietoje.

1. „Manchester United“ (Anglijos lygoje užima 5 vt.)
2. Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietijoje užima 3 vt.)
3. Donecko „Šachtar“ (Ukrainoje užima 3 vt.)
4. San Sebastiano „Real Sociedad“ (Ispanijoje užima 8 vt.)

B grupė

Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“. Neabejotinai pagrindinės favoritės po grupių etapo tęsti kovą pajėgiausiame Europos turnyre. Carlo Ancelotti vadovaujama Ispanijos ekipa vasarą išleido įspūdingas sumas ir įsigijo brangiausią pasaulyje futbolininką Garethą Bale‘ą. Tačiau puikiai „Primera“ čempionate startavusi Ispanijos vicečempionė pastarosiose rungtynėse suklupo ir su „Villarreal“ sužaidė lygiosiomis. Nepaisant to, šioje grupėje „Real“ lieka pretendentė užimti pirmąją vietą. Konkurencija „baltųjų“ laukia iš Turino „Juventus“ komandos, kuri šį sezoną yra sau iškėlusi didžiulius tikslus. Pasistiprinę Italijos čempionai nesitenkins antrąja vieta – jie žada kovoti dėl pirmosios.

Madrido Real futbolininkai
Madrido „Real“ futbolininkai

Stambulo „Galatasaray“ ir „Kobenhavn“. Turbūt daugelis sutiktų, kad Turkijos čempionams šioje grupėje atiteks trečioji vieta. O „Kobenhavn“ klubas tenkinsis paskutiniąja. Toks scenarijus ir turėtų įvykti, nors nei „Real“, nei „Juventus“ ekipai žaisti Stambule nebus lengva. Fatiho Terimo komanda tai įrodė jau praėjusį sezoną, kuomet ketvirtfinalyje išvykoje karališkajam klubui nusileido 0:3, o atsakomajame mače turkų akivaizdoje „Galatasaray“ Ispanijos vicečempionus sugebėjo nugalėti 3:2. Be abejo, Turino ir Madrido komandoms teks gerokai paprakaituoti prieš Didier Drogba ir Wesley Sneijderio atstovaujamą klubą, bet „Galatasaray“ veikiausiai liks trečioje vietoje.

1. Madrido „Real“ (Ispanijoje užima 4 vt.)
2. Turino „Juventus“ (Italijoje užima 4 vt.)
3. Stambulo „Galatasaray“ (Turkijoje užima 7 vt.)
4. „Kobenhavn“ (Danijoje užima 10 vt.)

C grupė

Paryžiaus „Saint Germain“ ir Lisabonos „Benfica“. Tarp šių komandų grupėje turėtų būti įtempta kova, tačiau Prancūzijos čempionai veikiausiai iškovos pirmąją vietą. PSG vasarą negailėjo pinigų ir už 63 milijonus eurų įsigijo puikų puolėją Edinsoną Cavanį, kuris kartu su Zlatanu Ibrahimovičiumi bus „mirtinas duetas“. „Benfica“ namuose bandys patampyti nervus varžovams iš Paryžiaus, bet PSG turėtų apginti favorito statusą ir žengti į kitą etapą kaip C grupės nugalėtojai.

PSG žaidėjų džiaugsmas
PSG

Pirėjo „Olympiakos“ ir Briuselio „Anderlecht“. Šios komandos turės puikią galimybę pasivaržyti su „Benfica“ klubu dėl kelialapio į aštuntfinalį, tačiau, atrodo, jog Graikijos klubas turės daugiau šansų nei varžovai iš Briuselio. Praėjusį sezoną „Olympiakos“ klubas vos nepralenkė Londono „Arsenal“, kuris surinko 10 taškų ir grupėje liko antras. Ispano Michelio vadovaujamai ekipai gali pavykti užimti antrąją vietą, tačiau didesnių šansų turės „Benfica“. Tuo tarpu varžovai netiki „Anderlecht“ klubo galimybėmis prasibrauti į kitą etapą, nors nei vienos ekipos nuvertinti negalima, bet belgai veikiausiai liks grupės apačioje.

1. Paryžiaus „SaintGermain“ (Prancūzijoje užima 3 vt.)
2. Lisabonos „Benfica“ (Portugalijoje užima 4 vt.)
3. Pirėjo „Olympiakos“ (Graikijoje užima 1 vt.)
4. Briuselio „Anderlecht“ (Belgijoje užima 4 vt.)

D grupė

Miuncheno „Bayern“ ir „Manchester City". Praėjusio sezono čempionai be jokios abejonės lieka pagrindiniai kandidatai šioje grupėje užimti pirmąją vietą. Manuelio Pellegrini auklėtiniai taip pat turėtų po grupių etapo tęsti kovą Čempionų lygoje, nors pastaruosius du sezonus šį turnyrą palikdavo nepasiekę aštuntfinalio. Anglijos vicečempionams neturėtų sukelti problemų likusios dvi komandos, bėdų galėtų pridaryti nebent Bavarijos ekipa.

Miuncheno Bayern komanda.
Miuncheno „Bayern“ komanda.


Maskvos CSKA ir Pilzeno „Viktoria“. Tarp šių komandų abiejuose susitikimuose turėtų virti kvapą gniaužianti dvikova, nes tai maždaug vienodo pajėgumo klubai. Tiek Čekijos, tiek Rusijos garbę ginančios ekipos šalies čempionatuose rodo puikius rezultatus ir užima pirmąsias vietas. Abu klubai savo žiūrovų akivaizdoje gali pridaryti rimtų nemalonumų ir grupės favoritams, tačiau tikėti jų galimybėmis prasibrauti į turnyro aštuntfinalį būtų naivoka.

1. Miuncheno „Bayern“ (Vokietijoje užima 2 vt.)
2. „Manchester City“ (Anglijoje užima 4 vt.)
3. Maskvos CSKA (Rusijoje užima 1 vt.)
4. Pilzeno „Viktoria“ (Čekijoje užima 1 vt.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius