Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujasis Panevėžio „Ekranas“: futbolininkai žais „už maistą“ ar vis dėlto gaus algas?

Panevėžio „Ekranas“ skelbia, kad artėjančiame Lietuvos futbolo „A lygos“ sezone ketina remtis jaunimu ir vienu kitu legionieriumi. Tokį sprendimą Panevėžio miesto ekipai teko priimti dėl komandą smaugiančių skolų. Vis dėlto, 15min.lt žiniomis, net ir jauniems futbolininkams „Ekranas“ algų mokėti nelabai turi iš ko. Žaidėjai skundžiasi verčiami žaisti kone už dyką. Tuo tarpu klubo prezidentas Aušrys Labinas teigia, kad komandoje liko tie, kurie suprantą sunkią situaciją, tačiau algas gauna visi.
„Ekranas“ – „Šilas“
„Ekrano“ žaidėjai. / fkekranas.lt nuotr.

Vienas komandos žaidėjų, rungtyniavęs „Ekrane“ ir praėjusį sezoną, atskleidė, kad komandos vadovai nori, jog žaidėjai oficialiai savo parašu patvirtintų, kad klubas jiems nieko nėra skolingas.

„Klubas žaidėjų prašė pasirašyti, kad jiems yra neskolingas. Tie, kurie pasirašyti nenorėjo, buvo perspėti, kad jiems nebus leista rungtyniauti iki liepos mėnesio, nebus išmokėtos premijos, o algos bus mokamos tada, kada klubas pats to norės.

Klubas žaidėjų prašė pasirašyti, kad jiems yra neskolingas. Tie, kurie pasirašyti nenorėjo, buvo perspėti, kad jiems nebus leista rungtyniauti iki liepos mėnesio.

Yra tokių, kas pasirašė tuos dokumentus. Tai daugiau nei pusė komandos. Mažesnė dalis, gal 8 ar 9 žaidėjai, nesutiko pasirašyti. Įdomu, ar jiems klubo vadovybė iš tikrųjų neleis rungtyniauti, nes komandoje ir taip beveik nebėra, kam žaisti. Tiesa, yra atvažiavę legionierių, kurie už maistą žais, nėra ir jiems iš ko mokėti pinigų“, – pasakojo nenorėjęs prisistatyti futbolininkas.

„Ekrano“ peržiūroje dalyvavo futbolininkas iš Ganos Mohammedas Abdul Basitas ir brazilas Elivelto. Afrikietis Panevėžį jau paliko, o brazilas vis dar treniruojasi kartu su „Ekrano“ ekipa.

Aušrys Labinas: „Neneigiu, kad turime skolų, tačiau įsipareigojimus vykdome“

„Ekrano“ prezidentas A.Labinas 15min.lt neneigė, kad klubas turi skolų, tačiau neigė, kad futbolininkai verčiami žaisti kone už dyką.

„Nekomentuoju tokių gandų. Jeigu klubas yra skolingas, tai žaidėjas natūraliai tokių raštų nesirašys, taip? Mes stengiamės vykdyti savo įsipareigojimus, tačiau situacija gali keistis ne tik į geresnę, bet į blogesnę pusę. Šimtaprocentinių garantijų šiuo metu nėra. Palyginti su tuo, kas buvo, mūsų biudžetas yra kur kas mažesnis, tačiau sezonui pinigų turime – kitaip nežaistume“, – užtikrino A.Labinas.

Mes stengiamės vykdyti savo įsipareigojimus, tačiau situacija gali keistis ne tik į geresnę, bet į blogesnę pusę. Šimtaprocentinių garantijų šiuo metu nėra, – sakė A.Labinas.

15min.lt kalbintas „Ekrano“ žaidėjas teigė, kad algos komandoje vėluoja jau kelis mėnesius, yra daug žaidėjų, kurie nori pinigus susigrąžinti per teismus.

„Uždarbio negauname jau keturis mėnesius. Bandysime kreiptis į futbolo federaciją, o, kaip žinote, dalis buvusių žaidėjų savo pinigus dabar bando išsikovoti teisiniu keliu. Pažiūrėkite, kiek bylų teisme, kokie ieškiniai pateikti. Klubui aktualu parodyti federacijai, kad jis neturi skolų, tam, kad nebūtų sankcijų dėl licencijos. Dėl šios priežasties ir verčia žaidėjus pasirašyti tokius popierius“, – sakė „Ekrano“ žaidėjas.

Visi lyderiai išvažiavo, dauguma bylinėjasi teismuose

15min.lt primena, kad praėjusį sezoną „Ekranas“ šešiems futbolininkams nebeleido žaisti, kai šie iš klubo pareikalavo uždirbto atlygio. Giedrius Tomkevičius, Egidijus Varnas, Aurimas Kučys, Vitalijus Kavaliauskas, Tadas Kauneckas ir Tadas Markevičius tada įteikė ieškinį teismui dėl nemokamų atlyginimų. Tada apie didelę buvusio klubo skolą pasakojo ir dabartinis Vilniaus „Žalgirio“ narys Andrius Velička bei Ignas Dedūra.

A.Labinas paneigė skolą A.Veličkai, tačiau pripažino, kad yra žaidėjų, kuriems Panevėžio klubas turi įsiskolinimų.

„Neneigiu, kad esame skolingi kai kuriems žaidėjams. Vieni pasirašė naujas sutartis, su kitais susitarėme dėl atidėjimų, dar kiti susimažino algas. Situacija sprendžiama, visi supranta, kad klubui dabar yra sunkūs laikai ir tie, kurie nenorėjo žaisti, – išvyko. Tie, kurie treniruojasi, mato galimybes „Ekrane“. Žaidėjai turi sutartis. Vienam žaidimas už tūkstantį litų yra „už dyką“, kitam gal ir už dešimt tūkstančių yra „už dyką“. Žaidėjai turi profesionalų statusą, o tie, kurie dar yra jauni – tokio statuso neturi.

Žinoma, prireiks laiko, kol atstatysime pasitikėjimą „Ekranu“. Visi supranta, kad penkis kartus iš eilės čempionu netaptum, jei klube būtų vien problemos. Dabar esame nuopolyje, turime mažinti ambicijas, peržiūrėti požiūrį į komandą, jos vystymą, kad tai nepasikartotų“, – optimizmo sunkią akimirką ieškojo A.Labinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius