Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji standartai: Bundeslygos klubui vadovaus 28 metų vyriausiasis treneris

Trenerio profesija – nemažai žilų plaukų reikalaujanti specialybė. Kad ši kelių dešimtmečių tradicija yra visiška atgyvena, puikiai iliustruoja vokiški pavyzdžiai. Kažkada futbolo specialistai kreivomis akimis žvilgčiojo į tik ką karjeras pradedančius Joachimą Loewą ir Jurgeną Kloppą, o dabar jau nieko nestebina Bundeslygos klubus treniruojantys 40-etis Markusas Weinzierlis („Augsburg“) ar 42-ejų André Breitenreiteris (Gelzenkircheno „Schalke 04“).
Julianas Nagelsmannas
Julianas Nagelsmannas / „Scanpix“/AP nuotr.

Visgi ateinančią vasarą vokiečiai stebėtis galės iš naujo. Jau aišku, kad „Hoffenheim“ ekipos treneriu taps 28-erių Julianas Nagelsmannas.

Prieš keletą metų iš bjauriojo ančiuko gražuolę gulbę sukūręs klubo savininkas Dietmaras Hoppas niekada nebuvo tas, kuris ramiai sėdėtų rankas sudėjęs. Didžiausios Europos programinės įrangos kompanijos SAP įkūrėjas kuklaus Hofenhaimo miestelio komandą padarė stabilia Bundeslygos ekipa.

Dabar D.Hoppas nusprendė suteikti progą ir vienam talentingiausių jaunų trenerių. Paskelbta, kad J.Nagelsmannas stos prie „Hoffenheim“ vairo birželio 30-ąją, kai baigsis dabartinio trenerio Huubo Stevenso sutartis.

Buvęs „Augsburg“ ir „Munchen 1860“ futbolo mokyklų auklėtinis savo karjerą baigė vos dvidešimties dėl menisko traumos. Visgi protingą jaunuolį po savo sparnu iš karto priglaudė dabartinis Dortmundo „Borussia“ treneris Thomasas Tuchelis.

Jaunasis specialistas buvo atsakingas už varžovų analizę ir iš karto gavo darbą „Augsburg“ trenerių štabe, o nuo 2008-ųjų dirba „Hoffenheim“ klube su jaunimo komandomis ir yra vyriausiojo trenerio asistentas.

Kol kas J.Nagelsmannas neturi tinkamos licencijos, tačiau „Hoffenheim“ savininkas visiškai ramus – iki ateinančio birželio treneris baigs visus reikiamus kursus ir bus jauniausias Bundeslygos strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius