Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Lietuvos futbolo žvaigždė Gratas Sirgedas: „Labiausiai džiaugiuosi, kad padėjau komandai“

Lietuvos futbolo padangėje sužibo nauja žvaigždė – Lietuvos jaunimo U-19 rinktinės žaidėjas Gratas Sirgedas. Paskutiniąsias Europos U-19 čempionato varžybas Lietuvos rinktinė pralaimėjo Portugalijai rezultatu 4:2. Aštuoniolikmetis saugas jose įmušė abu lietuvių įvarčius, o iš keturių Lietuvos rinktinės įvarčių, įmuštų viso čempionato metu, net trys priklauso jaunajam žaidėjui.
Gratas Sirgėdas
Gratas Sirgedas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors ir ryškiai sužibėjęs, G.Sirgedas išlieka kuklus ir savo nuopelnų nesureikšmina – vaikinas į sužaistus mačus žvelgia kritiškai ir džiaugiasi turėjęs galimybę varžytis su elitinėmis Europos rinktinėmis.

– Kokie įspūdžiai po rungtynių?

– Varžybas galėjome sužaisti ir geriau – visgi keturi praleisti įvarčiai blogas rezultatas. Aišku, džiaugiuosi, kad įmušėme du. Manau, kad galėjome ir mažiau praleisti.

– Pakomentuokite savo pirmąjį įvartį – jautėte, kad iš tokio aštraus kampo smūgiuosite į vartus ir planavote perduoti kamuolį?

– Stengiausi atlikti pusiau perdavimą, pusiau smūgį. Teko treniruotis tokį standartą, tai džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti.

– Kokios mintys galvoje buvo prieš antrąjį smūgį?

– Teko ruoštis ir tokio pobūdžio smūgiui, džiaugiuosi, kad pasisekė įgyvendinti ir jį.

– Kaip vertinate savo pasirodymą čempionate? Trys įmušti įvarčiai – ką jums tai reiškia?

– Tai reiškia labai daug. Manau, ypač daug tai gali reikšti mano asmeninei karjerai, bet labiausiai džiaugiuosi, kad padėjau komandai pasiekti neblogą rezultatą.

– Kaip vertinate visą čempionatą?

– Sakyčiau, kad čempionatas vykęs – visgi žaidėme prieš stipriausias pasaulio komandas, tik manau, kad paskutinėse varžybose pritrūko jėgų atsilaikyti.

– Kuri iš varžovių paliko didžiausią įspūdį?

– Galbūt Portugalijos rinktinė. Ir treneris sakė, kad portugalai – fiziškai stipriausia komanda, turinti tikrai gerą techniką. Jų komandoje kiekvienas žaidėjas individualiai yra aukščiausios klasės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius