Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Navigatorius: 5 artėjančios įdomiausios savaitės futbolo rungtynės

Artimiausiomis dienomis futbolo gerbėjų laukia ne viena įdomi akistata pasaulio futbolo stadionuose. Pateikiame skaitytojams informaciją apie artėjančias futbolo rungtynes – kad žinotumėte, ką žiūrėti ir kuo domėtis artimiausiomis dienomis.
Jonny Evansas ir Fernando Torresas
Jonny Evansas ir Fernando Torresas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anglijos „Premier“ lyga

2012.10.28, sekmadienis.

15:30 val. Liverpulio Everton“ – „Liverpool“

Vieta lygoje: 4:12 

Pergalės pastarosiose 5 rungtynėse: 4:4

Vienos iš šio savaitgalio įdomiausių rungtynių – „Merseyside“ derbis. „Everton“ komanda šiuo metu „Premier“ lygoje kiek netikėtai užima 4-ąją vietą (15 taškų) ir savo žaidimu palieka neblogą įspūdį. Tuo metu  „Liverpool“, prieš sezoną pakeitusį trenerį, kol kas vis dar neranda savo žaidimo ir po 8-ių turų savo sąskaitoje turi tik 8 taškus. 

Nors komandų pozicijos turnyrinėje lentelėje lyg ir leistų laikyti „Everton“ šios dvikovos favoritu, tačiau derbis yra visai kas kita, kai vieta turnyrinėje lentelėje nelemia nieko, o komandos eina į aikštę kovoti dėl garbės ir istorijos. Paskutinį kartą komandos susitiko šių metų balandžio 14 d. FA taurės pusfinalyje ir tuomet pergalę 2:1 šventė „Liverpool“ futbolininkai. 

Tiesa, tame mače įvartį įmušusio Andy Carrollo komandoje jau nebėra. Savo ruožtu „Everton“ komandoje nebus raudoną kortelę rungtynėse su „Queen's Park Rangers“ gavusio Steveno Pienaaro. Taip pat abejojama, ar žais puikią sportinę formą iki šiol rodęs vienas komandos lyderių belgas Marouane Fellaini, praleidęs paskutinį mačą su QPR. Sunku pasakyti, kas yra šios dvikovos favoritas. Jei žvelgtume į istoriją, kol kas priekyje „Liverpool“ klubas su 88 pergalėmis („Everton“ savo sąskaitoje turi 66 pergales, o 64 rungtynės baigėsi lygiosiomis).


 

VIDEO: Everton vs Liverpool Preview

18:00 val. Londono „Chelsea“ – „Manchester United“

Vieta lygoje: 1:2 

Pergalės pastarosiose 5 rungtynėse: 4:4 

Pastarojo dešimtmečio geriausios Anglijos komandos susitinka Londone. Tai neabejotinai pagrindinė ateinančio savaitgalio dvikova. Pastaruoju metu abi komandos žaidžia puikiai ir Anglijos „Premier“ lygoje, ir UEFA Čempionų lygoje, nepaisant „Chelsea“ pralaimėjimo Donecke. „Chelsea“ žais namuose, kur per paskutines penkias rungtynes laimėjo 3 susitikimus ir 2 kartus sužaidė lygiosiomis. „Manchester United“, sezono pradžioje kiek netikėtai pralaimėjusi „Everton“, po to susikaupė ir iš 7 mačų pralaimėjo tik kartą (dramatiškoje kovoje 2:3 nusileido pajėgiai „Tottenham Hotspur“). 

Nors lažybų kontoros pergalę prognozuoja „Manchester United“, svečiams lengva nebus. „Chelsea“ šiais metais dar nėra pralaimėjusi ir tikrai nesiruošia to padaryti šį sekmadienį savo žiūrovų akivaizdoje. 

Prognozuojame greitą ir atakuojantį žaidimą. „Chelsea“ gretose bus įdomu stebėti naujuosius komandos pirkinius – jaunuosius brazilą Oscarą ir belgą Edeną Hazardą (2 įvarčiai) bei pastaruoju metu ypatingai gerą formą rodantį Juaną Matą. 

Tiesa, nežais suspenduotas Johnas Terry ir traumą patyręs Frankas Lampardas. „Manchester United“ taip pat turi problemų: rungtynėse tikrai nežais Nemanja Vidičius ir Kagawa, gavęs traumą paskutinėse rungtynėse su Bragos „Sporting“

Nežinia, ar komandai jau galės padėti traumas besigydantys Philas Jonesasr i Chrisas Smallingas, kurių vietas gynyboje dažnai kamšo kitose pozicijose pratę žaisti futbolininkai. Pastarosiose Čempionų lygos rungtynėse stebino fantastiškas Javiero Hernandezo žaidimas. Įdomu, kuriuos puolėjus škotas Aleksas Fergusonas pasirinks mačui su „Chelsea“? Ką sugebės parodyti išradingasis „Chelsea“ jaunimas? Atsakymai į šiuos klausimus – jau šį sekmadienį!

 

VIDEO: Preview Chelsea VS Manchester United

Vokietijos Bundeslyga

18:30 val. Miuncheno „Bayern“ – Lėverkuzeno „Bayer“

Vieta lygoje: 1:5 

Pergalės pastarosiose 5 rungtynėse: 5:2

„Bayern“ šį sezoną Bundeslygoje dar nėra suklupusi – 8 pergalės iš tiek pat galimų. Kiek netikėtas buvo komandos pralaimėjimas Čempionų lygoje Borisovo BATE klubui 1:3, tačiau tai tik įrodo, kad ir bavarai yra įveikiami. Galbūt šansų nedaug, tačiau kamuolys juk apvalus. 

Praėjusiame sezone komandos pasidalino po įtikinamą pergalę namuose („Bayern“ laimėjo 3:0, o „Bayer“ – 2:0). Lėverkuzeno ekipa šiemet dalyvauja Europos lygoje, kur futbolo lygis yra kiek žemesnis, o Vokietijoje pastarasias dvi rungtynes su „Mainz“ ir „Stuttgart“ baigė vienodu rezultatu -  2:2. Tai leidžia spėti, jog dvikovos favoritai - Miuncheno futbolininkai.

Thomas Mulleris, kaip parodė Čempionų lygos rungtynės su „Lille“, vėl įgauna puikią sportinę formą. Deja,  neturėsime galimybės pasigrožėti Arjeno Robbeno reidais, nes saugas yra traumuotas. Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į abiejų komandų puolėjus, patenkančius tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų – „Bayern“ kroatą Mario Mandžiukičių (7 įvarčiai) bei „Bayer“ vokietį Stefaną Kieslingą (5 įvarčiai). 

Reuters/Scanpix nuotr./Mario Mandžukičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mario Mandžukičius

Prancūzijos „Ligue 1”

22:00 val. Marselio „Olympique“ – Liono „Olympique“

Vieta lygoje: 2:3 

Pergalės pastarosiose 5 rungtynėse: 3:2

Pagrindinė Prancūzijos „Ligue 1“ čempionato turo dvikova. Komandas turnyrinėje lentelėje skiria tik taškas. Pergalė tiek vienai, tiek kitai leistų įsitvirtinti turnyrinės lentelės trejetuke, o Paryžiaus „Saint GErmain“ pralaimėjimo atveju - lyderio pozicijoje.

Namie žaisiančio Marselio klubo žaidimas pastaruoju metu „banguoja“ – tik viena pergalė per pastarąsias 5 rungtynes. 

Per kelias savaites komanda 2 kartus pralaimėjo ir kartą sužaidė lygiosiomis Prancūzijoje, o Europos lygoje po trijų turų turi 4 taškus. Taigi rezultatai vidutiniški, o gerbėjai iš tikisi tikrai daugiau. Pergalė prieš Liono klubą galėtų jiems įrodyti, kad „bangavimas“ laikinas. 

Tuo metu Liono „Olympique“ ekipa turi savų rūpesčių. Neseniai buvo paviešinti klubo finansiniai dokumentai, kurie atskleidė, jog po praėjusio sezono susikaupė 28 milijonų eurų skola, tad žiemos perėjimų lango metu komandą paliks du pagrindinės sudėties žaidėjai. Tokios žinios rūbinėje papildomų teigiamų emocijų nesuteikia, tad įdomu, kaip tai atsilieps komandos žaidimui.

Scanpix nuotr./Marselio
„Scanpix“ nuotr./Marselio „Olympique“

Rusijos „Premier“ lyga

14:00 val. Grozno „Terek“ – Maskvos CSKA

Vieta lygoje: 3:1 

Pergalės pastarosiose 5 rungtynėse: 3:4 

Per paskutinius metus prie įprastinio Rusijos futbolo elito prisijungė piniginiais resursais nesiskundžiančios komandos, tokios kaip Grozno „Terek“ arba Machačkalos „Anži“. Tai daro Rusijos čempionatą dar įdomesnį. „Terek“ šiuo metu Rusijos „Premier“ lygoje užima 3-ią vietą (25 tšk.) ir nuo antroje vietoje esančios CSKA atsilieka tik dviem taškais (Pirmauja „Anži“, turintis 29 taškus) Be jokios abejonės, tai didžiausio dėmesio sulauksiančios rungtynė Rusijoje šį savaitgalį (antroje vietoje: Machačkalos „Anži“  - Kazanės „Rubin“). 

Ar sugebės komanda iš Čečėnijos mesti iššūkį sostinės klubui ir tapti čempionato lyderiais? Visai neseniai Grozno klubo rėmėjai viešai pareiškė, kad, jeigu iki Kalėdų pavyks išsilaikyti pirmoje vietoje, klubas gaus 20 milijonų eurų, skirtų žaidėjų premijoms ir naujiems futbolininkams įsigytii. Iki Kalėdų liko nedaug, o pergalė prieš CSKA būtų dar vienas žingsnis šio prizo link. Ar dar reikalinga kokia nors papildoma motyvacija? Namų komanda kaip visada bus triukšmingai palaikoma komandos sirgalių, tad svečiams iš Maskvos tikrai bus nelengva.

Tekstą parengė: FK „Navigatoriai – LT Aqua“

Klubo rėmėjai: „LT Aqua“, „Orakulas“, „Maistas Sportui“, „Alynas“
Klubo draugai: 15min.lt, “Gelbėkit vaikus“, „Jutmila“, „SFL“, „LFF“


 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius