Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Navigatorius: 5 įdomiausios artėjančios savaitės futbolo rungtynės

Praeitą savaitę Anglijoje 2011/2012 m. čempionai „Manchester City“ grįžo į pirmąją vietą. Italijoje Milano „Inter“ nesugebėjo pasinaudoti proga priartėti prie „Juventus”. Na o UEFA čempionų lygoje Ispanijos ir Italijos šalių atstovai įrodė, kad Anglijos „Premier“ lyga galbūt nėra stipriausia Europoje.
Oscaras
Oscaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rubrikoje „Navigatorius“ šį kartą aptarsime labiausiai intriguojančias savaitės rungtynes.

2012.11.24, šeštadienis

Vokietijos Bundeslyga

16:30 val. Gelzenkircheno „Schalke” (2 vieta) – Frankfurto „Eintracht” (3 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Schalke“ – 3 pergalės ir 2 pralaimėjimai; „Eintracht“ – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 2 pralaimėjimai.

Abi ekipos nuo lyderio Miuncheno „Bayern“ jau atsilieka 8 taškais. Bavarų forma kol kas neprilygsta niekam ir jie yra pagrindiniai pretendentai iškovoti čempionų titulą šiais metais. Gelzenkircheno ir Frankfurto vienuolikės šį šeštadienį stengsis paneigti minėtąjį teiginį. „Schalke“ šį sezoną namie pralaimėjo tik galingajam „Bayern“ ir mėgins pratęsti šią pergalių seriją, ypač savo gretose turėdami pastaruoju metu ypač sėkmingai žaidžiančius Ibrahimą Affelay ir Klaasą Janą Huntelaarą.

Tuo tarpu „Eintracht“ klubas jau neberodo sezono pradžioje demonstruoto žaidimo. O juk komanda Bundeslygą pradėjo 5 pergalėmis ir 1 lygiosiomis. Vokietijoje tai buvo staigmena, o futbolo užkulisiuose futbolo ekspertai pradėjo spėlioti kur slypi frankfurtiečių sėkmės priežastis. Varžydamasi svečių arenose „Eintracht“ taip pat nespindi – pralaimėtos pastarosios trys rungtynės. Taigi, šio savaitgalio dvikova turėtų dar kartą patikrinti, kas iš tikrųjų vertas antrosios Bundeslygos vietos.

2012.11.25, sekmadienis

Anglijos „Premier“ lyga

18:00 val. Londono „Chelsea“ (3 vieta) – „Manchester City“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Chelsea“ – 1 pergalė, 2 lygiosios ir 2 pralaimėjimai; „Manchester City“ – 4 pergalės ir 1 lygiosios.

Permainų vėjai pučia Londono klubo stovykloje. Šią savaitę buvo atleistas treneris Roberto Di Matteo, o naujuoju laikinai paskirtas Rafaelis Benitezas, kuris anot spaudos yra pasiryžęs šį sezoną laimėti keletą trofėjų. Ispanas darbą pradeda vienu iš sunkiausių iššukių – dvikova su „Manchester City“, kurie šį sezoną Anglijoje dar nėra pralaimėję. Verta paminėti, kad praeitų metų Čempionų lygos nugalėtojai „Chelsea“ atsidūrė ties iškritimo iš grupės varžybų riba ir dabar yra priklausomi nuo kito susitikimo baigties. Taigi „Chelsea“ šiuo metu turbūt turi daugiau klaustukų nei atsakymų. Kokią įtaka ekipos žaidimui turės naujasis treneris? Ar pavyks visus nemalonius dalykus pamiršti ir susitelkti mačui prieš čempionus? Taškus ant „i“ sudėsime jau šį sekmadienį.

„Manchester City“ nuotaikos irgi ne pačios geriausios. „Miestiečiai“ jau prarado viltis patekti į kitą UEFA Čempionų lygos etapą ir turėtų susikoncentruoti ties „Premier“ lyga. 12-ame ture suklupus „United“ ir „Chelsea“ ekipoms, Mančesterio klubas grįžo į pirmąją vietą ir stengsis ten kuo ilgiau išsilaikyti.

„Mėlyniesiems“ šiame mače negalės padėti ilgą laiką komandos simboliais esantys Frankas Lampardas ir Johnas Terry.

2012.11.25, sekmadienis

Italijos „Serie A”

21:45 val. „Milan“ (12 vieta) – Turino „Juventus“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Milan“ – 2 pergalės, 2 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Juventus“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Šansas reabilituotis prieš savo sirgalius. Su tokiom mintim „Milan“ laukia šios dvikovos. Nebūdingai sau atsidūrę 12-oje lentelės vietoje milaniečiai šį sezoną atrodo itin prastai. Tam yra paaiškinimas – klubą prieš sezoną paliko bemaž pusę komandos, o tarp jų ir per save nuo baudos aikštelės įvarčius mušantis Zlatanas Ibrahimovičius, praėjusiame čempionate buvęs puolimo lyderiu. Tiesa, savo naująjį „Zlataną“ madų sostinės atstovai atrado praėjusio Čempionų lygos turo rungtynėse su „Anderlecht“, kai kone identišką įvartį į belgų vartus įmušė gynėjas Philippe Mexesas, tačiau tikėtis, kad prancūzas panašiu stiliumi pasižymės ir sekmadienį, yra labai naivu. „Milan“ puolimas po truputį atsigauna. Nuolat įvarčius muša šio sezono atradimas Stephanas El Shaarawy, o po traumos į aikštelę sugrįžo visdar daug vilčių teikiantis Alexandre Pato. Taigi potencialo įmušti turiniečiams yra, juolab, kad „Milan“ žais namuose.

„Senoji senjora“ ir Italijoje, ir Čempionų lygoje demonstruoja įspūdingą, aštriomis atakomis paremtą futbolą, nors 13-ajame „Serie A“ ture įmušti į „Lazio“ vartus ir nepavyko. Abiems komandoms tai bus sunkios rungtynės, kupinos įtampos ir emocijų protrūkių. „Milan“ pergalė būtų didelis netikėtumas, nes lažybų kontoros dvikovos favoritais laiko svečius iš Turino.

Tuo tarpu milaniečiai iki šiol linguoja galvas, prisimindami kas įvyko susitikime tarp šių ekipų praeitame sezone, kai Sulley Muntari smūgiuotas kamuolys be jokios abejonės kirto vartų liniją, tačiau įvartis įskaitytas nebuvo. Jeigu teisėjai nebūtų padarę šios klaidos, galbūt pergalę būtų šventę milaniečiai. Bet tai jau istorija.

http://www.youtube.com/watch?v=gB8UOEQfiR0

2012.11.25, sekmadienis

Ispanijos „La Liga“

22:00 val. Valencijos „Levante” (4 vieta) – „Barcelona” (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Levante“ – 3 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas; „Barcelona“ – 5 pergalės.

Šį savaitgalį Ispanijos „La Liga“ tarpusavyje kaunasi pirmąja-aštuntąja vietomis besidalijančios komandos, o tai reiškia, kad po savaitgalio įvyks nemažai pasikeitimų turnyrinės lentelės viršuje. Kone įdomiausios rungtynės vyks Valencijoje, kur vietos „Levante“ priims „Barcelona“ grandus. Svečiai šiuo metu tvirtai pirmauja čempionate, per 12 turų iškovoję 11 pergalių ir pirmąjį sezono El Classico pabaigę lygiosiomis. Prie sėkmingo „Barcos“ žaidimo ypatingai prisideda, vieną po kito naujus rekordus fiksuojantis, Lionelis Messi. Tiesa, šioje dvikovoje katalonams padėti negalės Alexis Sanchezas, bet ir be jo komandoje yra kam mušti įvarčius. Neigiamos įtakos „Barcelona“ žaidimui gali turėti varginanti kelionė į Maskvą savaitės viduryje.

„Levante“ praeitą kartą namuose priėmė Madrido „Real“ ir pralaimėjo tik po dramatiškos kovos. Turint omenyje, kad Barselonos ir Madrido vienuolikės šiais metais yra panašaus pajėgumo, Messi ir kompanijai lengva nebus, o „Levante“ savo sirgalių palaikoma pasistengs sukurti turo sensaciją. Tokiu įvykių posūkiu labai apsidžiaugtų Madrido „Atletico“, atsiliekantis trimis taškais ir šiam ture susikausiantis su „Sevilla“. Turėtų būti įdomu.

2012.11.26, pirmadienis

Rusijos „Premier“ lyga

18:00 val Sankt Peterburgo „Zenit“ (3 vieta) – Maskvos „CSKA“ (1 vieta)

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Zenit“ – 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas; „CSKA“ – 5 pergalės.

Visai neseniai futbolo rinką sudrebinę dviem įspūdingais pirkiniais, kol kas „Zenit“ nedemonstruoja to žaidimo, kurio buvo tikėtasi. 3 vieta Rusijos „Premier“ lygoje nėra blogai, juolab, kad sezonas dar tik įpusėjo, tačiau išleidus tokias sumas, norėtųsi būti lentelės viršuje. Portugalijoje savo žaidimu stebinęs ir Europos grandų dėmesį patraukęs brazilas Hulkas, vis dar bergždžiai bando įrodyti esąs vertas už jį sumokėtų pinigų, tačiau statistika byloja, kad Rusijos „Premier“ žvaigždė tėra pasižymėjęs 1 kartą. Tiesa, yra ir gerų žinių. Po traumos į rikiuotę sugrįžo Danny, jau spėjęs įmušti įvartį Čempionų lygos turo rungtynėse su „Malaga“.

Maskvos „CSKA“ čempionate jau laimi šeštas rungtynes iš eilės ir nesiruošia šios įspūdingos serijos nutraukti, tačiau viešnagė į Sankt Peterburgą nė vienai ekipai nebūna lengva. Namų komandą visada aistringai palaiko gausiai į stadioną susirenkantys vietos sirgaliai.

Komandas šiuo metu skiria 6 taškai ir pergalės atveju „Zenit“ atsilikimą sumažintų perpus. Pastarąjį kartą klubai Sankt Peterburge susitiko šių metų rugpjūčio 4d. ir pergalę rezultatu 2-0 šventė „Zenit“.

Tekstą parengė: FK „Navigatoriai – LT Aqua”
Klubo rėmėjai: „LT Aqua“, „Orakulas“, „Maistas Sportui“, „Alynas“
Klubo draugai: „15min.lt”, „Gelbėkit vaikus“, „Jutmila“, „SFL“, „LFF“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius