-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Navigatorius: 5 įdomiausios artėjančios savaitės futbolo rungtynės

Pusė UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio kovų jau sužaista. Europos lyga praeitą savaitę pateikė daugybę netikėtų rezultatų, o tai suteikia galimybę spėlioti, kaip vienai ar kitai favoritei seksis atsakomajame mače.
Lionelis Messi su komandos draugais sieks pergalės
Lionelis Messi su komandos draugais sieks pergalės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2013.02.16, šeštadienis

Italijos „Serie A”

21:45 val. „Roma“ (9 vieta) – Turino „Juventus“ (1 vieta)

AFP/Scanpix nuotr./Rungtynių akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka

Pastarųjų penkių lygos rungtynių rezultatai: „Roma“ – 2 lygiosios ir 3 pralaimėjimai; „Juventus“ – 3 pergalės ir 2 lygiosios.
 
Nors komandas turnyrinėje lentelėje skiria net 19 taškų, o pastarųjų rungtynių rezultatai skiriasi kaip balta ir juoda, šioje dvikovoje susitinka amžini priešai. Tai nėra derbis, tačiau susitikimuose tarp šių komandų niekada netrūksta emocijų ir intrigos.

„Roma“ šiuo metu yra kiek sau netikėtoje 9-oje „Serie A“ vietoje ir jai taškai reikalingi kaip oras, norint kitą sezoną atstovauti Italiją bent jau Europos lygoje. Niekas dar neprarasta, bet tam, kad turnyrinėje lentelėje pakiltum aukščiau už savo varžovus, reikia pergalių, o jų klubas neiškovoja jau 6 turus. Paskutinį kartą ekipa pergalę šventė praeitų metų gruodžio 22 dieną 4:2 prieš „Milan“.

„Juventus“ pirmauja „Serie A“ ir sieks iškovoti eilinį Italijos čempionų titulą, tačiau „Napoli“ iš visų jėgų stengiasi šį tikslą sugriauti ir, aišku, tikėsis, kad Turino klubas Romoje praras 2, o gal ir visus 3 taškus. Dvikovos favoritas yra „senoji senjora“, tačiau „Roma“ gali pateikti turo staigmeną.  

UEFA Čempionų lyga, aštuntfinalis

2013.02.19, antradienis, 21:45 val.

Londono „Arsenal“ – Miuncheno „Bayern“

Reuters/Scanpix nuotr./Bayern sutriuakino savo varžovus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Bayern“ 

Londono „Arsenal“ teko labai rimtas išbandymas – Vokietijos Bundeslygos lyderis Miuncheno „Bayern“. Žiūrint kaip abi komandos žaidžia šį sezoną, sunku nuspėti, kas laimės pirmąjį susitikimą Londone. „Arsenal“ moka ir gali žaisti tiesiog puikiai, bet taip pat gali ir nesužaisti. Dvikovos favoritas neabejotinai yra Bavarijos klubas, bet „Arsenal“ neturi ko prarasti. Niekas per daug komandai nepriekaištaus, jeigu jie pasitrauks iš Čempionų lygos, pralaimėjęs „Bayern“, kurie šį sezoną neturi lygių Bundeslygoje ir rimtai pretenduoja į Čempionų lygos taurę. Abi komandos savo sudėtyse turi greitų ir techniškų žaidėjų, mėgstančių pulti ir mušti įvarčius, todėl tai bus rungtynės, kurios tikrai patiks sirgaliams „Emirates“ stadione bei žiūrovams prie televizorių ekranų. 

2013.02.20, trečiadienis, 21:45 val.

„Milan“ – „Barcelona“

Reuters/Scanpix nuotr./C.Fabregasas pelnė įvartį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./"Barcelona" žaidėjao

Kaip ir praeitą savaitę, taip ir šią, UEFA Čempionų lyga futbolo sirgaliams siūlo išskirtinę Europos futbolo grandų dvikovą tarp „Milan“ ir „Barcelona“.

„Milan“ savo rezultatus bandys gerinti įsigijęs ekscentriškąjį Mario Balotelli, kuris jau spėjo pasižymėti „Serie A“ varžybose. Buvęs „Manchester City“ puolėjas kartu su sezono atradimu Stephanu El Shaarawy jau dabar žiniasklaidoje yra vadinami Italijos nacionalinės rinktinės ateitimi. Žaidimas vienoje komandoje turės tik teigiamos įtakos, jeigu šios spėlionės išsipildys. 

Apie „Barcelona“ daug kalbėti neverta. Komanda viena po kitos muša ilgus metus išsilaikiusius rekordus, o savo gretose turi 2 iš 3 geriausių pasaulio futbolininkų – Lionelį Messi ir Andresą Iniestą. Futbolo sirgalių laukia dar vienas futbolo spektaklis, su galimybę stebėti geriausius iš geriausių.

UEFA Europos lyga, šešioliktfinalis

2013.02.21, ketvirtadienis, 22:05 val.

„Liverpool“ – Sankt Peterburgo „Zenit“

Reuters/Scanpix nuotr./Stevenas Gerrardas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Gerrardas

„Liverpool“ prieš savaitę gavo skaudų antausį Sankt Peterburge, kai rungtynių pabaigoje praleido 2 įvarčius ir pralaimėjo „Zenit“ 0:2. Rungtynės vyko labai apylygiai, abi komandos turėjo progų pasižymėti, tačiau pirmasis įvartį įmušė brazilas Hulkas, Pepe Reiną nuginklavęs reto grožio įvarčiu iš baudos aikštelės prieigų galingu smūgiu į tolimąjį vartų kampą. O po 3 minučių skersuotą kamuolį „uždarė“ Sergejus Semakas.

„Liverpool“ sezonas, galima sakyti, pakibo ant plauko, nes komanda jau seniai nekovoja dėl Anglijos „Premier“ aukščiausių pozicijų, o iškritus iš Europos lygos, sezonas būtų „palaidotas“. Bus įdomu pažiūrėti, kaip „Zenit“ susitvarkys su galingu „Liverpool“ sirgalių palaikymu ir įtampa, kurią sukels galimybė patekti į kitą etapą. 

Liono „Olympique“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Reuters/Scanpix nuotr./Garethas Bale'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as

Pirmasis komandų susitikimas baigėsi Londono „Tottenham Hotspur“ pergale 2:1 ir šioje poroje, turbūt, yra daugiau klausimų nei atsakymų. Ar užteks anglams namuose iškovotos minimalios pergalės? Galbūt lemtingu taps Samuelio Umtiti įmuštas įvartis svečiuose ir į kitą etapą pateks „Olympique“ dėka svečiuose įmušto įvarčio? Galbūt dar vieną fantastišką pasirodymą pademonstruos Garethas Bale‘as ir vienas išves komandą į Europos lygos aštuntfinalį? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – ateinantį ketvirtadienį. 

Tekstą parengė: FK „Navigatoriai – LT Aqua”
Klubo rėmėjai: „LT Aqua“, „Orakulas“, „Maistas Sportui“, „Alynas“
Klubo draugai: „15min.lt”, „Gelbėkit vaikus“, „Jutmila“, „SFL“, „LFF“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius