Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinis įvertinimas: lietuvis vadovaus legendiniam Kroatijos futbolo klubui

Mindaugas Nikoličius sulaukė išskirtinio pripažinimo. Per trejus metus Velika Goricos „HNK Gorica“ klubą į Kroatijos futbolo elitą pakėlęs lietuvis taps legendinės šios šalies komandos Splito „Hajduk“ sporto direktoriumi.
Mindaugas Nikoličius
Mindaugas Nikoličius / Slavko Midzoro/Pixsell nuotr.

Įvairūs Kroatijos žiniasklaidos kanalai praneša, jog oficialiai M.Nikoličius turėtų būti pristatytas pirmadienį.

Splito „Hajduk“ yra vienas žymiausių Kroatijos ir viso Balkanų regiono klubų.

Jis net šešis sykius nuo nepriklausomybės nuo Jugoslavijos atgavimo laimėjo šalies čempionatą, tiek pat kartų iškovojo Kroatijos taurę ir penkis sykius nugalėjo Supertaurės varžybose.

Ypač sėkmingi Splito klubui buvo praėjusio amžiaus aštuntas ir devintas dešimtmečiai, kai tarp stipriausių komandų Jugoslavijoje buvęs klubas drumstė vandenis ir Europos turnyruose.

„Hajduk“ po sykį žaidė Europos taurių laimėtojų taurės ir UEFA taurės pusfinaliuose, ne sykį pateko į šių turnyrų ketvirtfinalius, žaidė net ir Europos taurės (dabartinės UEFA Čempionų lygos) ketvirtfinalio etape.

Tiesa, pastaraisiais metais patekti į Europos turnyrų grupių etapą „Hajduk“ klubui tapo sunkiai įgyvendinama užduotimi. Nors kasmet dalyvauja Europos lygos atrankoje, pastarąjį kartą grupėje Splito klubas žaidė prieš dešimtmetį, 2010-2011 m. sezone.

Šį sezoną „Hajduk“ Kroatijos pirmenybėse užima vos penktąją vietą. Po 14 mačų Splito ekipa turi 17 taškų ir net 12 taškų skirtumu atsilieka nuo „HNK Gorica“, kuri yra trečia.

2018 m. pradžioje į Kroatiją išvykęs 37-erių M.Nikoličius pavertė „HNK Gorica“ iš antrosios lygos klubo į vieną stipriausių šalies komandų.

2018 m. Velika Goricos ekipa tapo antrojo Kroatijos diviziono nugalėtoja, 2019 m. šalies pirmenybėse užėmė penktąją, 2020 m. – šeštąją vietą, o šiemet žengia net trečioje pozicijoje, kuri garantuotų vietą Europos turnyre.

Naujųjų metų išvakarėse M.Nikoličius buvo pripažintas geriausiu 2020 m. Kroatijos futbolo sporto direktoriumi.

Į „HNK Gorica“ M.Nikoličius prisiviliojo ir du lietuvius. Nuo 2020 m. vasario klubą treniravęs Valdas Dambrauskas taip pat palieka komandą ir karjerą tęs stipriausiame Bulgarijos klube Razgrado „Ludogorec“, o saugas Paulius Golubickas ir toliau atstovaus „HNK Gorica“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius