Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprasta „Serie A“ lygos taisyklė užkirstų Ch.Eriksenui grįžti į Italiją?

Danijos futbolininkui Christianui Eriksenui po sėkmingai atliktos operacijos – implantuoto kardioverterio defibriliatoriaus profesionalaus futbolininko karjera Italijoje pakibo ant plauko. „Serie A“ pirmenybėse galioja taisyklė, kuri apsunkina sportininko galimybes su medicininiu prietaisu rungtyniauti varžybose Italijoje.

Dar nėra žinoma, ar pats C.Eriksenas bus pajėgus sportuoti profesionaliai, ir ar pats norėtų toliau mėgautis futbolu. Bet, net jei daktarai suteiks futbolininkui leidimą, jo darbdaviu veikiausiai neliks dabartinis dano atstovaujamas Milano „Inter“ klubas.

Italijos futbolo lygos taisyklėse nurodyta, kad už žaidėjų sveikatą atsako klubo gydytojas. „Ekstrabladet“ duomenimis, „nėra realu“, kad kažkuris iš italų gydytojų padės parašą ir prisiims atsakomybę už dano gyvybę.

„Scanpix“ nuotr./Širdies smūgį patyrusiam Christianui Eriksenui siunčiami linkėjimai.
„Scanpix“ nuotr./Širdies smūgį patyrusiam Christianui Eriksenui siunčiami linkėjimai.

Joks Italijos sportininkas dar nėra gavęs italų gydytojo leidimo po tokio įvykio, nes pasirašiusiam, nelaimės atveju, pasekmės gali būti didžiulės.

Buvęs Florencijos „Fiorentina“ klubo konsultantas Giorgio Galanti buvo lygtinai nuteistas vieneriems metams ir turėjo sumokėti 1 mln. eurų kompensacijos futbolininko artimiesiems po to, kai klubo kapitonas Davide‘as Astori mirė savo viešbučio kambaryje. G.Galanti buvo pasirašęs dokumentus, kad D.Astori gali sportuoti, nors testai rodė širdies ritmo sutrikimus ir papildomų tyrimų būtinybę.

„Scanpix“ nuotr./ Davide Astori
„Scanpix“ nuotr./ Davide Astori

Milano „Inter“ klubas palaiko ryšį su Ch.Erikseno agentu Martinu Schootsu. Tikimasi, kad artimiausiu metu abi pusės surengs vaizdo pokalbį dėl ateities planų. Kai Ch.Eriksenas bus pasirengęs, Milane jis turėtų atlikti medicininį patikrinimą. Jei paaiškės, kad defibriliatorius reikalingas nuolatiniam naudojimui, jis turės ieškoti kitos futbolo lygos, kurioje už žaidėjų sveikatą tiesiogiai neatsako tik gydytojai.

Buvęs Ch.Erikseno komandos draugas Daley Blindas tęsia profesionalią futbolininko karjerą su defibriliatoriumi „Ajax“ klube. Žaisdamas draugiškas rungtynes prieš Berlyno „Hertha“ klubą olandas 2020 metais patyrė širdies smūgį Berlyne, bet sugebėjo grįžti į aikštę.

„Ekstrabladet“ rašo, kad Italijos klubas gali bet kuriuo metu nutraukti sutartį su Ch.Eriksenu. Joje nurodyta, kad klubas turi mokėti algą tik tuo atveju, kai žaidėjas atlieka savo darbą. Kita vertus, tiek klubas, tiek žaidėjas yra finansiškai saugūs, nes apsidraudę nuo tokių situacijų.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: vokiškas Marytės plaukas ir lenkų ašaros

Tuo tarpu Milano klubas jau rengiasi ateičiai be Danijos futbolo žvaigždės. Davide‘as Stoppini patvirtino, kad „Inter“ įsigijo turką Hakaną Calhanoglu dėl esamos Ch.Erikseno padėties. „Jis nėra panašus į Eriksoną, bet žaidžia toje pačioje pozicijoje“, – teigė „Inter“ klubo atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius