Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemalonius skaičius į šalį stūmusio „Ferencvaroš“ trenerio noras – pagarba, bet ne baimė

15 metų – tiek laiko Budapešto „Ferencvaroš“ nedalyvavo Europos lygos turnyre. Pastaraisiais metais Vengrijos čempionų rezultatai atrankoje buvo tokie nuviliantys, kad teko atleisti penkerius metus dirbusį trenerį Thomasą Dollą. Jo įpėdinis Sergejus Rebrovas trečiadienį su žaidėjais išbandė Marijampolės stadioną, kuriame, kaip pats sako, svarbiausia bus nebijoti ir gerbti savo varžovus – „Sūduvos“ futbolininkus.
Sergejus Rebrovas
Sergejus Rebrovas / „Scanpix“ nuotr.

S.Rebrovas spaudos konferencijoje itin kalbus nebuvo ir pernelyg nesiplėtė nei kalbėdamas apie savo komandą, nei apie Lietuvos čempionus.

Pats itin aukštame lygyje kadaise rungtyniavęs ir net Londono „Tottenahm Hotspur“ marškinėlius dvejus metus vilkėjęs S.Rebrovas tikino, kad visi supranta, jog ant kortos pastatytas milžiniškas pasiekimas – Europos lygos grupių etapas.

„Visi suprantame, kokios svarbios tai rungtynės abiems komandoms. Esu tikras, kad esame pasiruošę tiek taktiškai, tiek psichologiškai ir bandysime parodyti viską, ką galime“, – kalbėjo „Ferencvaroš“ treneris iš Ukrainos.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Rebrovas
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Rebrovas

Būtent psichologiją išskyrė ir su 15min kalbėjęs Vengrijos žurnalistas. Jis neabejojo, kad ant popieriaus jo šalies komanda yra pajėgesnė, tačiau nerimavo dėl „Ferencvaroš“ žaidėjų psichologijos.

S.Rebrovas pasakojo, kad stebėjo daug „Sūduvos“ rungtynių – ne tik prieš Tel Avivo „Maccabi“ ir „Crvena Zvezda“.

„Mes suprantame, kaip „Sūduva“ žaidžia, bet svarbiausia, kad parodytume savo žaidimą“, – akcentavo strategas.

15min paprašytas patikslinti, kokį gi žaidimą „Sūduva“ žaidžia, S.Rebrovas kalbėjo: „Ši komanda žaidžia gynybinį futbolą, tačiau gerai ir atakuoja, gali greitai išeiti į puolimą, gerai realizuoja standartines situacijas. Turime būti tam pasirengę.“

Turime būti tam pasirengę

Nenorėjo „Ferencvaroš“ treneris kalbėti ir apie patekimo į Europos lygą reikšmę savo klubui. O ir 15 metų be tarptautinių turnyrų jo nejaudina.

„Klauskite sirgalių, – nukirto S.Rebrovas. – Aš koncentruojuosi ties savo darbu, bandau jį padaryti kuo geriau. Negalvoju, kiek laiko mes kažkur nebuvome. Dabar turime gerą galimybę ir bandysime ja pasinaudoti.“

Negalvoju, kiek laiko mes kažkur nebuvome

15min paklaustas, į naudą ar ne jo futbolininkams yra faktas, kad būtent jie yra laikomi poros favoritais, S.Rebrovas sakė: „Jei kažkuri komanda galvos, kad yra favoritė, bus labai sunku. Dabar šansai yra „50 prieš 50“. Turime gerbti varžovą ir bandyti žaisti savo žaidimą.“

Vengrijos žurnalistas klausė stratego, ar šis jau pasvajoja apie grupių etapą, bet S.Rebrovas šį klausimą vėl nukreipė kita linkme.

„Scanpix“ nuotr./Sergejus Rebrovas
„Scanpix“ nuotr./Sergejus Rebrovas

„Žinau, kaip tai svarbu sirgaliams. Žinau, kad daug metų komanda nebuvo Europos lygoje. Turiu išlikti rimtas, paruošti komandą, negaliu būti susinervinęs. Šiandien ir rytoj duosime žaidėjams dar daugiau informacijos. Man svarbiausia yra žaidėjų koncentracija. Noriu, kad mano žaidėjai nesinervintų ir nebijotų žaisti futbolą“, – akcentavo „Ferencvaroš“ ekipos treneris.

Paskutiniąsias savo rungtynes Vengrijos čempionai pralaimėjo skaudžiai. Trečiajame Čempionų lygos atrankos etape „Ferencvaroš“ pirmas rungtynes su Zagrebo „Dinamo“ sužaidė lygiosiomis 1:1, bet antrąjį susitikimą namuose pralaimėjo net 0:4.

„Tai labai skirtingos komandos („Sūduva“ ir „Dinamo“, – aut. past.), žaidžia visiškai skirtingą futbolą, bet yra aukšto lygio. Žinoma, kad sunku pralaimėti 0:4, bet tikiuosi, kad žaidėjai nieko nebijos. Jei bijosime, negalėsime parodyti savo jėgos“, – sakė S.Rebrovas.

Žūtbūtinio Europos lygos atrankos atkrintamojo etapo mūšio Marijampolėje pradžia – ketvirtadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius