-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 10 /21:00

Nenugalimos vokietės krito: pralaimėjusios pirmą kartą per 12 metų čempionės baigė pasirodymą planetos pirmenybėse

Dar kartą pasitvirtino taisyklė, kad namų sienos ne visuomet padeda, o gali tik sukelti papildomą psichologinį spaudimą. Pasaulio čempionato šeimininkės ir titulą gynusios vokietės sensacingai baigė pasirodymą pirmenybių ketvirtfinalyje.
Čempionių vokiečių žygį sustabdė japonės
Čempionių vokiečių žygį sustabdė japonės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos rinktinę rezultatu 1:0 įveikė Japonijos futbolininkės. Vieną svarbiausių savo karjeros įvarčių pratęsimo metu (108 min.) pelnė po keitimo aikštėje pasirodžiusi Karina Maruyama.

Tai buvo pirmasis vokiečių pralaimėjimas pasaulio čempionatuose nuo 1999 metų ketvirtfinalio, kuriame turėjo pripažinti tuometinių turnyro šeimininkių JAV futbolininkių pranašumą. Vokietės iškovojo auksą ir 2003, ir 2007 m. pirmenybėse.

Japonija, kaip ir Vokietija, nuo pat pradžių buvo laikoma viena čempionato favoričių, tačiau japonės paskutinėse grupės rungtynėse netikėtai nusileido anglėms, ir užėmusios grupėje antrą vietą jau ketvirtfinalyje susidūrė su daugiau nei dešimtmetį nenugalėta Vokietijos komanda.

Vokietijos ir Japonijos rinktinių mačą stebėjo daugiau nei 26 tūkst. žiūrovų.

„Bijojau, kad tai gali nutikti, – po mačo teigė Vokietijos rinktinės trenerė Silvia Neid. – Mes žaidėme sau nebūdingą futbolą, niekaip negalėjome įmušti. Žaidžiant su Japonija visuomet reikia saugotis kontraatakų. Deja. Labai liūdna“.

Į pusfinalį taip pat iškopė prancūzės, kurios po baudinių serijos 4:3 (rungtynių laikas 1:1) palaužė Anglijos rinktinę. Anglės baudinių serijoje pirmavo 3:2, tačiau nerealizavo paskutinių dviejų bandymų.

ATNAUJINTA 21.00 val. Sekmadienį trečiajame ketvirtfinalyje Švedijos rinktinė rezultatu 3:1 įveikė Australijos futbolininkes, ir pusfinalyje žais su japonėmis. Paskutiniajame ketvirtfinalyje JAV rinktinė po baudinių serijos eliminavo Brazilijos futbolininkes (po pratęsimo rezultatas buvo 2:2), ir pusfinalyje kovos su  Prancūzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius