Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nenuilstantis kovotojas L.Modričius yra pasiruošęs nukauti ir Anglijos čempionus

Luka Modričius jau padovanojo jaudinančias Madrido „Real“ pergales prieš „Paris Saint Germain“ ir Londono „Chelsea“, o dabar 36-erių metų futbolininko priešaky – „Manchester City“ ir dar vienas Čempionų lygos finalas.

L.Modričius savo dešinės kojos išorine puse atliko nuostabų pjaunantį perdavimą Rodrygo, kuris atgaivino „Real“ viltis atsakomojoje akistatoje prieš „Chelsea“, kai jau atrodė, kad „karalius“ yra miręs ir palaidotas.

Jo perdavimas pro Presnelio Kimpembe kojas Karimui Benzemai leido prancūzui išlyginti rezultatą ir sudėti visus taškus mače, kuris iki tol vyko beveik vien tik varžovų naudai.

L.Modričiaus meistriškumas ir nuovoka kartu su mirtinu K.Benzema užbaigimu buvo aštriausi Madrido „Real“ ginklai pakeliui į Čempionų lygos pusfinalį. Pirmosios jo rungtynės vyks antradienį Mančesterio „Etihad“ stadione.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius

Kroatijos rinktinės vidurio saugas yra ir karys, kuris savo drąsa, atkaklumu ir valia prikelia „Real“ net ir beviltiškiausiomis akimirkomis.

Likus dviem minutėms iki to, kai Čempionų lygos atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse Luka atliko pergalingą perdavimą K.Benzemai, PSG jau buvo sukėlęs ant kojų visą „Santiago Bernabeu“.

PSG pirmavo 2:1, o Lionelis Messi iš savo aikštės pusės skubėjo į kontrataką ir ketino surengti firminę ataką dešiniuoju kraštu.

L.Modričius, net ir būdamas karjeros saulėlydyje, kantriai pasileido paskui argentinietį, sekė jį ir vis artėjo.

Dešine koja jis prasižengė, išmušė kamuolį ir pargriovė varžovą ant žemės. Stadionas griaudėjo iš džiaugsmo, tribūnose nuvilnijo emocinė banga.

Po dviejų ir keturių minučių K.Benzema pelnė lemiamus įvarčius.

2019 m. interviu AFP paklaustas, ką labiausiai mėgsta daryti futbole, L.Modričius nesakė, kad įmušti įvartį, atlikti perdavimą ar suklaidinti varžovą.

„Atimti kamuolį, – atsakė jis su šypsena. – Man teikia džiaugsmą viskas, bet kartais atimtas svarbus kamuolys gali būti esminis dalykas. Jei tai meistriškai padarai, jausmas būna nuostabus.“

L.Modričius žino, kaip reikia pakeisti žaidimą. Jis gali išjudinti savo komandos draugus šūkiu ar spurtu, apsaugoti juos savo genialumu ir ypatingu kamuolio valdymu. Sunkiausiomis akimirkomis jis žaidžia tik geriau.

„Tai, ką daro Modričius, daro tik Modričius, – praėjusį mėnesį sakė buvęs Madrido „Real“ puolėjas Jorge Valdano. Kai kamuolys pereina per jo kojas, žaidimas tiesiog teka, tarsi tai būtų lengviausias dalykas pasaulyje.“

„Scanpix“ nuotr./Jorginho ir Luka Modričius
„Scanpix“ nuotr./Jorginho ir Luka Modričius

Paauglystėje Kroatijos skautai L.Modričiui piešė niūrias karjeros perspektyvas ir aiškino, kad profesionaliam futbolui jis yra tiesiog per smulkus. Tuometinis Londono „Arsenal“ strategas Arsene'as Wengeras dėl tos pačios priežasties atsisakė su juo pasirašyti sutartį.

„Tottenham Hotspur“ treniravęs Harry Redknappas taip pat užtruko, kol L.Modričių perkėlė iš aikštės krašto į vidurį.

„Mano karjerą visada gaubė daug abejonių – dėl sugebėjimų, žaidimo stiliaus, kūno sudėjimo. Jie sakė man: tu per silpnas, per trapus, nepasieksi viršūnės. Tačiau tai manęs visiškai neveikė. Priešingai – visa tai mane dar labiau motyvavo, norėjau įrodyti, kad žmonės klysta“, – AFP teigė kroatas.

Abejonės dėl L.Modričiaus fiziškumo ir tvirtumo jau išsklaidytos visiems laikams, tačiau lyderystė – dar viena savybė, kurią kartais futbolo specialistai praleidžia pro akis.

Nokautavus PSG ekstazės apimtas L.Modričius apėjo Madrido „Real“ persirengimo kambarį, apkabindamas, pliaukštelėdamas ir sveikindamas kiekvieną žaidėją, fizioterapeutą, trenerį ir komandos draugą.

Buvęs „Real“ treneris Zinedine'as Zidane'as kroato asmenyje netgi mato būsimą trenerį.

„Jis labai protingas. Jei Luka norės būti treneriu, jis turi visas tam reikalingas savybes. Jis puikiai išmano futbolą ir jei tik norės, tikrai bus geras treneris“, – kalbėjo Zizou.

„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius
„Scanpix“ nuotr./Luka Modričius

L.Modričius, kaip ir jo buvęs treneris, nevengia aikštėje rinktis kietesnę liniją.

Kai praėjusių metų balandį „Real“ įveikė „Barcelona“, kroatas įsivėlė į žodžių mūšį su Gerardu Pique, kai pastarasis pradėjo ginčytis su teisėjais.

„Ar tu dabar eisi ir skųsiesi?“ – varžovo paklausė L.Modričius. „Keturios minutės pridėto laiko?“ – nusivylęs niršo G.Pique. „O tai kiek laiko tu nori?“ – žodžio karo užbaigti nesiruošė „Real“ saugas.

„Manchester City“ dabartinis treneris Pepas Guardiola galėjo treniruoti L.Modričių, jei 2008 m. „Barcelona“ būtų veikusi ryžtingiau.

Visgi tuomet Zagrebo „Dinamo“ talentas pasirinko Angliją ir 2008-2012 m. praleido „Tottenham Hotspur“ komandoje.

Atrodo, kad jo asmeninės savybės ir žaidimo stilius galėjo nuostabiai tikti tuometinei „Barcelona“ ekipai, kurioje pagrindiniai smuikais tuomet griežė Andresas Iniestas ir Xavi Hernandezas.

Galbūt L.Modričius nepranoko jų. Bet ir nėra niekuo prastesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius