Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nepaisant didelių išlaidų, Anglijos klubas atleido garsųjį olandą

Ronaldas Koemanas neteko darbo Liverpulio „Everton“ klube – tai kaina už prastą sezono pradžią, kai komanda atsidūrė iškritimo zonoje, nepaisant 170 mln. eurų investicijų į naujus futbolininkus.
Ronaldas Koemanas atleistas iš Liverpulio „Everton“ klubo.
Ronaldas Koemanas atleistas iš Liverpulio „Everton“ klubo. / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Olandas atleistas per antrąjį mėnesį savo antrajame sezone „Everton“. Sekmadienį R.Koemano treniruojamas klubas 2:5 pralaimėjo Londono „Arsenal“ ir liko be pergalės penktajame mače iš eilės.

„Everton“ turi aštuonis taškus Anglijos lygoje ir tūno 18-oje vietoje tarp 20 komandų, o Europos lygos varžybose reikalai taip pat prasti – paskutinė vieta su 1 tašku per tris mačus.

„Everton“ futbolininkai grįžo į Europos varžybas, kai finišavo septintai praėjusį sezoną, o praėjusią vasarą klubas išleido dar krūvą pinigų, kad sustiprintų sudėtį.

Gylfi Sigurdssonas ir Davy Klaassenas kainavo beveik 80 mln. eurų, iš „Manchester United“ buvo susigrąžintas puolėjas Wayne'as Rooney.

„Scanpix“ nuotr./„Everton“ – „Arsenal“
„Scanpix“ nuotr./„Everton“ – „Arsenal“

Tačiau pakeisti Romelu Lukaku, kurį „Everton“ pardavė į „Manchester United“ už 84 mln. eurų, nepavyko. Liverpulio komanda įmušė tik šešis įvarčius Anglijos čempionate.

Nors dar 60 mln. eurų buvo išleista vartininkui Jordanui Pickfordui ir gynėjui Michaelui Keane'ui, „Everton“ praleido 18 įvarčių per 9 rungtynes „Premier“ lygoje.

Klubas padėkojo R.Koemanui už 16 mėnesių darbo klube ir septintąją vietą praėjusiame sezone, bet įpėdinio dar nepaskelbė.

„Scanpix“ nuotr./R.Koemanas
„Scanpix“ nuotr./R.Koemanas

Buvęs ilgametis Nyderlandų rinktinės ir „Barcelona“ klubo gynėjas R.Koemanas prie „Everton“ prisidėjo po sėkmingo karjeros etapo „Southampton“ klube.

Jis tapo trečiuoju treneriu, netekusiu darbo per šį Anglijos lygos sezoną, po Franco de Boero („Crystal Palace“) ir Craigo Shakerspeare'o („Leicester“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius