Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepriklausomybės dieną švęs ugdydami patriotiškumą futbolo aikštėse

Futbolo mokyklos „Audra“ organizuojamo vaikų futbolo turnyro, kuris vyks šventinę Vasario 16-ąją metu aštuonmečiai-dešimtmečiai futbolininkai ne tik kovos dėl IV-ojo Lietuvos Prezidento Jono Žemaičio vardo taurių, bet ir gilindami istorines žinias ugdys patriotiškumą bei prisimins šalies didvyrius, kurie kovojo už Lietuvos laisvę.
Panevėžio FA 2005 m. gimimo vaikų komanda prieš turnyrą aplankė monumentą Savanoriams nepriklausomybės kovų dalyviams
Panevėžio FA 2005 m. gimimo vaikų komanda prieš turnyrą aplankė monumentą Savanoriams nepriklausomybės kovų dalyviams / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Per 140 jaunųjų futbolininkų iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio šiam turnyrui ruoštis pradėjo dar šią savaitę kartu su savo komandos nariais ir treneriais lankydami laisvės kovoms pažymėti skirtus paminklus, taip pagerbdami nepriklausomybės kovų dalyvius ir iškilias šalies istorines asmenybes.

Galimybę žaisti šiame turnyre vaikų futbolo komandoms garantavo tik bendra komandos nuotrauka šalia istorinio monumento. Iš viso dvylika 2006-2005 m. gimimo vaikų futbolo ekipų vasario 16-ąją ketina susigrumti dėl įspūdingų J.Žemaičio vardinių taurių, taip pat paminėti žymaus pokario partizaninių kovų kovotojo atminimą.

Niekam neturi kilti diskusijų, ar ateityje verta čia man atstovauti Lietuvai.

Jau antrus metus iš eilės vyksiančio turnyro organizatoriai – Vilniuje įsikūrusios futbolo mokyklos „Audra“ atstovai neslėpė, jog vaikams patrauklia forma siekia gilinti jaunųjų futbolininkų istorines žinias ir ugdyti patriotiškumą.

Kaip teigė mokyklos direktorius Nerijus Budraitis, organizatorių tikslas yra vaikus sudominti savo šalies istorija, iškiliomis herojiškomis asmenybėmis, išmokyti prasmingai ir pilietiškai pažymėti vieną svarbiausių Lietuvos istorijos datų.

„Tik vaikams patrauklia forma galime ugdyti patriotiškumą, skatinti vaikus nepamiršti kovotojų už laisvę, kurių dėka šiandien galime gyventi laisvoje šalyje. Praeityje sudėtos aukos kaip vertinga istorijos pamoka privalo išlikti ne tik šių kovų dalyvių, bet ir jaunosios kartos atmintyje. Niekam neturi kilti diskusijų, ar ateityje verta čia man atstovauti Lietuvai. Meilė ir pasididžiavimas savo šalimi turi degti šių žmogučių širdyse, ir nesvarbu, ką jie bedarytų – žaistų futbolą ar kitais savo darbais garsintų šalį“, – emocingai kalbėjo N.Budraitis.

Organizatorių nuotr./Kauno futbolo mokyklos „Ąžuolas“ atstovai istorijos žinių sėmėsi lankydami istorinius monumentus Lietuvos laikinojoje sostinėje.
Organizatorių nuotr./Kauno futbolo mokyklos „Ąžuolas“ atstovai istorijos žinių sėmėsi lankydami istorinius monumentus Lietuvos laikinojoje sostinėje.

Šis turnyras – puikus verslo atstovų ir futbolo bendruomenės bendradarbiavimo pavyzdys. Anot turnyro Mecenato – bendrovės „Vigifarma“ vadovo Gintaro Milkevičiaus, verslui yra itin prasminga paremti ir taip investuoti į panašius edukacinius projektus vaikams, nes tai yra tiesioginė investicija į būsimus mūsų valstybės pamatus – jaunąją kartą, kuri privalo užaugti savimi pasitikinti ir besididžiuojanti savo šalimi, jos šlovinga istorija, savo didvyriais.

„Tik pilietiška visuomenė gali būti tvirtos, iniciatyvios ir verslios valstybės pagrindas“, – pabrėžė bendrovės atstovas.

Paklaustas, kaip gimė mintis vaikus savo šalies istorijos ir patriotiškumo mokyti būtent futbolo aikštelėse, G.Milkevičius atsakė, jog idėja surengti IV-ojo Lietuvos Prezidento vardo vaikų futbolo turnyrą kilo dar pernai.

Manau, kad šios asmenybės nuopelnai šalies valstybingumui ir jos tragiškas, bet kartu nepaprastai prasmingas likimas paskatins vaikus domėtis savo šalies istorija ir ja didžiuotis.

„Futbolas – itin vaikų mėgstamas laisvalaikio užsiėmimas. Pernai įvyko pirmasis turnyras. Šiais metais turime dar labiau išsiplėtusią jo dalyvių geografiją. Džiugu, kad šiai idėjai abejingi neliko futbolo mokyklos „Audra“ treneriai, bendromis pastangomis ir realizavome šią idėją, kurią mielai palaikė daugumos šalies vaikų futbolo mokyklų ir akademijų atstovai,“ – pasakojo G.Milkevičius. – „Kodėl J. Žemaičio vardo turnyras? Todėl, kad ši herojiška ir tragiško likimo asmenybė yra nepelnytai mažai minima. Jis, tarsi, herojiškas mitas, o vaikams patinka didvyriai, jie jais žavisi, stengiasi juos įkūnyti, perimti jų vertybes. Manau, kad šios asmenybės nuopelnai šalies valstybingumui ir jos tragiškas, bet kartu nepaprastai prasmingas likimas paskatins vaikus domėtis savo šalies istorija ir ja didžiuotis“.

Organizatorių nuotr./Vilniaus futbolo mokyklos trenerio P.Vorobjovo vadovaujama komanda savo apsilankymu pagerbė monumentą „Žinia“ Vilniuje.
Organizatorių nuotr./Vilniaus futbolo mokyklos trenerio P.Vorobjovo vadovaujama komanda savo apsilankymu pagerbė monumentą „Žinia“ Vilniuje.

Jau šį pirmadienį Vilniuje SPORTIMA manieže (Ąžuolyno g. 5) nuo 12.30 val. vyksiančiame 2005-2006 m. gimimo vaikų IV-ojo Lietuvos Prezidento J.Žemaičio vardo taurės futbolo turnyre žadėjo apsilankyti ir J.Žemaičio vardo Lietuvos Karo akademijos kariūnai su kariška ekipiruote, kurią apžiūrėti galės visi turnyro dalyviai ir žiūrovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius