Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neramūs signalai iš Graikijos: V.Dambrausko dienos Kretoje – suskaičiuotos?

Geriausias Lietuvos futbolo treneris Valdas Dambrauskas šiuo metu Kretoje išgyvena ne pačią geriausią karjeros atkarpą. Visai neseniai 46-erių lietuvis buvo vadinamas vienu geriausių Graikijos lygos trenerių, tačiau pastarosiomis savaitėmis viskas apsisuko 180 laipsnių kampu.

V.Dambrausko treniruojamas Herakliono OFI labai solidžiai pradėjo sezoną, kurį laiką metė rimtą iššūkį stipriausioms Graikijos komandoms bei buvo įsitvirtinęs viršutinėje turnyro lentelės pusėje.

Visgi pastaruoju metu žaidimo kreivė stipriai krito. Sekmadienį OFI net 0:4 svečiuose pralaimėjo čempionate pirmaujančiam Atėnų „Panathinaikos“ klubui.

Scanpix/Ante Cizmic/CROPIX/SIPA nuotr./Valdas Dambrauskas
Scanpix/Ante Cizmic/CROPIX/SIPA nuotr./Valdas Dambrauskas

OFI nelaimi jau šešių Graikijos čempionato rungtynių iš eilės. Per šį laiką patirti trys pralaimėjimai ir tris kartus sužaista lygiosiomis.

Po savaitgalio Kretos komanda turnyro lentelėje smuktelėjo į aštuntą poziciją. Priminsime, kad įpusėjus sezonui Graikijos čempionatas skyla į dvi dalis ir dėl medalių kovą tęsia tik šešios stipriausios lygos komandos.

Sezonui pradėjus slysti iš rankų, vis daugiau šurmulio kyla ir Kretos žiniasklaidoje.

Vietos žurnalistai praneša, kad prastas pasirodymas Atėnuose sukėlė dar daugiau tamsių debesų ir virš V.Dambrausko galvos.

Apie OFI žaidimą rašančio „Gentikoule“ redaktorius Manolis Sarris teigia, jog Herakliono komandos rūbinėje pastaruoju metu nuotaikos nėra pačios geriausios.

„Dėl prastos formos ir šešių nelaimėtų rungtynių virš komandos suolo tvenkiasi labai tamsūs debesys. Šiuo metu konkrečių sprendimų dar nėra, bet „Gentikoule“ šaltinių teigimu, V.Dambrausko ateitis OFI klube yra labai miglota“, – tvirtina M.Sarris.

OFI nuotr./Michaelis Bousis ir Valdas Dambrauskas
OFI nuotr./Michaelis Bousis ir Valdas Dambrauskas

Anot jo, artimiausios 48 valandos gali nulemti trenerio iš Lietuvos ateitį.

Tuo tarpu SDNA žurnalistas George'as Fredelakis George'as Fradelakisskelbia dar prieštaringesnę informaciją ir tikina, kad V.Dambrausko dienos veikiausiai jau yra suskaičiuotos ir komandos vairą netrukus iš jo turėtų perimti gerai su klubo atstovais sutariantis Yiannis Anastasiou. Jis yra žaidęs OFI ekipoje 1996–1999 metais. Pastaruoju metu jis treniravo „Kifisias“ ekipą.

Beje su pastarąja komanda trečiadienį OFI susitiks Graikijos taurės aštuntfinalyje namuose. „Kifisias“ šalies čempionate užima paskutinę poziciją.

Jei OFI per artimiausias dvi paras nedarys staigaus posūkio, labai tikėtina, kad šis mačas gali būti lemiamas.

V.Dambrauskui nepavykus iškovoti pergalės, OFI veikiausiai imsis permainų, nors iki šiol treneriu iš Lietuvos rodė ypač didelį pasitikėjimą tiek klubo savininkas Michaelas Bousis, tiek strategą į saulėtąją Kretą prisiviliojęs sporto direktorius Minas Lysandrou.

OFI nuotr./Minas Lysandrou ir Valdas Dambrauskas
OFI nuotr./Minas Lysandrou ir Valdas Dambrauskas

Beje, dar visai neseniai jis Graikijos žiniasklaidai tikino, kad visiškai pasitiki V.Dambrausku ir net užsiminė, kad derasi su pakruojiškiu dėl sutarties pratęsimo.

„Dabartinė situacija nėra gera, bet mes visiškai palaikome Dambrauską ir net esame kalbėjęsi su juo apie kontrakto pratęsimą. Jau turėjome pirminį pokalbį ir treneris nusiteikęs pozityviai. Abi pusės išlaiko puikius santykius ir sveiką klimatą“, – prieš pora savaičių teigė M.Lysandrou.

Dabartinė trenerio sutartis su OFI klubu galioja iki 2024 metų vasaros.

Priminsime, kad sezono pradžioje po puikaus Herakliono ekipos starto V.Dambrauskas buvo sulaukęs daugybės Graikijos žiniasklaidos liaupsių ir netgi buvo siejamas su keliais šios šalies futbolo grandais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius