Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerijus Dunauskas mano, kad sumaištį Lietuvos futbole išspręs UEFA

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis direktorius Nerijus Dunauskas teigia, jog LFF finansinė situacija yra sudėtinga, o atsakomybę nukreipia federacijos prezidentui Edvinui Eimontui, nes tai jis pasirašo finansinius dokumentus.
Nerijus Dunauskas ir Edvinas Eimontas
Nerijus Dunauskas ir Edvinas Eimontas / LFF nuotr.

Du aukščiausius postus LFF užimantys asmenys nebežaidžia vienoje komandoje.

Federacijos prezidentas E.Eimontas pirmadienį atvirai prakalbo apie tai, jog ketina likti savo poste, nes norėtų tęsti savo įgyvendinamas reformas.

Pusantrų metų LFF vadovo pareigas einantis 41 metų kėdainietis pripažino, jog buvo spaudžiamas pasitraukti LFF Vykdomojo komiteto narių, kurie pateikė rimtų kaltinimų.

LFF pirmojo viceprezidento Vidmanto Butkevičiaus Vykdomojo komiteto nariams adresuotame laiške teigiama, jog kartu su LFF Vykdomojo komiteto nariais Artūru Krukiu, Stasiu Stankumi susitikimą su E.Eimontu organizavo ir federacijos generalinis direktorius N.Dunauskas.

Kalbėdamas su 15min, jis taip pat tvirtino, jog federacijos būklė yra sudėtinga ir jam kelia klausimų.

„Federacijos turtas tikrai yra užstatytas, tačiau kai kurių dalykų – pavyzdžiui, automobilių, aš negaliu komentuoti. Bet federacijos turtas – stadionas ir priestatai yra užstatyti. Buvo imta paskola iš banko padengti įvairius kreditus.

Visada reikėjo skaičiuoti kiekvieną centą, nėra taip, kad lytų milijonais. Situacija tikrai sudėtinga šiai dienai. Bet tai yra labiau klausimai E.Eimontui, kaip prezidentui ir buvusiam generaliniam sekretoriui, nes aš atėjau vėliau“, – sakė N.Dunauskas.

Buvęs futbolo žaidėjas ir teisėjas LFF generaliniu direktoriumi tapo 2016 metų sausį, kai šiose pareigose pakeitė E.Eimontą, kuris buvo išrinktas prezidentu vietoje pasitraukusio Juliaus Kvedaro.

Tačiau N.Dunausko teigimu, finansinės atsakomybės principai po rinkimų pasikeitė.

Anksčiau J.Kvedaras pats vengdavo pasirašyti dokumentus, įgaliojimus ir atsakomybę perdavęs E.Eimontui.

Dabar finansinę atsakomybę parašais federacijoje prisiima prezidentas, kurį kiti LFF Vykdomojo komiteto nariai atakuoja ne tik dėl finansinės situacijos, bet ir dėl federacijai skirtų Čempionų lygos bilietų galimo dingimo.

„Tai yra galimai nusikalstamos veiklos požymiai“, – teigė LFF Vykdomojo komiteto narys Artūras Krukis, pataręs kreiptis daugiau informacijos į N.Dunauską.

„Tai yra galimai nusikalstamos veiklos požymiai“, – teigė LFF Vykdomojo komiteto narys Artūras Krukis.

„Šiuo metu tiksliname situaciją su UEFA, – sakė N.Dunauskas. – Tiksliname dabar ir ateityje tikslinsime. Kaip ir minėjo prezidentas, laukiame UEFA atstovų vizito“.

Santykius vadina darbiniais

Tampa neaišku, kas priims kitą savaitę Lietuvoje apsilankysiančią UEFA darbo grupę.

Praėjusią savaitę E.Eimontas pats lankėsi UEFA būstinėje ir grįžo, kaip pats teigia, užsitikrinęs Europos futbolo vadovybės paramą.

Pirmadienį E.Eimontas atvirai pareiškė, jog N.Dunauskas nebėra jo komandos narys. Labiau tas, kurį jo priešai stumia aukštyn.

"Turi būti stabdomos reformos, atsisveikinama su kai kuriais darbuotojais, o mano įgaliojimai valdyti organizaciją perduoti generaliniam direktoriui", - priešininkų planą braižė E.Eimontas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Šemberas, Nerijus Dunauskas ir Edvinas Eimontas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Deividas Šemberas, Nerijus Dunauskas ir Edvinas Eimontas

Iš tiesų futbolo kuluaruose netrūksta kalbų, jog LFF Vykdomojo komiteto nariai, tarp kurių yra ir Telšių apskričiai vadovaujantis N.Dunausko tėvas Leonas Dunauskas, norėtų, jog daugiau svertų gautų dabartinis generalinis direktorius.

Tačiau pats N.Dunauskas neigė karą su E.Eimontu.

„Mūsų santykiai yra darbiniai. Visada ieškojau darbo išvien (su E.Eimontu). Jei iš jo pusės nebuvo link manęs, reikėtų jo klausti. Aš ieškodavau ir iki šiol rasdavau kalbą, bet per pastarąsias savaites galbūt situacija pasikeitė“, – svarstė N.Dunauskas.

Atsakymai apie prezidento rinkimus – ne šiandien

Situacija yra pasikeitusi tiek, kad po V.Butkevičiaus kaltinimų E.Eimontui normalus darbas federacijoje nėra įmanomas.

Bet N.Dunauskas teigė, jog pats užkulisinėje kovoje nedalyvauja.

„Stovyklų nėra, bent jau manęs jose nėra. Yra prezidentas, yra generalinis direktorius, yra Vykdomasis komitetas. Visi kartu susėdę turėtume rasti išeitį iš šios situacijos, – kalbėjo LFF generalinis direktorius. – Aš matau tik vieną išeitį – kaip galima greičiau atsakyti į visus klausimus, tiek iškeltus prezidento, tiek Vykdomojo komiteto.

Kuo greičiau atsakysime, tuo greičiau išspręsime konfliktinę situaciją. Reikia pradėti dirbti futbolui. O sprendimus priims konferencijos nariai, po UEFA ir FIFA vizito išgirdę visas nuomones. Jie ir sudėlios taškus“.

UEFA ir FIFA darbo grupė į Vilnių atvyksta ateinančią savaitę, bet regis, Lietuvos futbolui, bus svarbios ir kitos dvi datos.

Gegužės 18 dieną per eilinę futbolo konferenciją tikriausiai ir bus iškeltas prezidento rinkimų klausimas.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Tomas Danilevičius
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Tomas Danilevičius

Jei taip bus, rinkimai gali įvykti per birželio 12 dieną numatytą neeilinę konferenciją.

Nors futbolo kuluaruose pats N.Dunauskas minimas kaip kandidatas tapti LFF prezidentu, jis tiesiai neatsakė: „Ne šiandien šis klausimas“.

Tarp galimų pretendentų minimas ir buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas Tomas Danilevičius, kurio sesuo yra N.Dunausko žmona.

„Žmonių, galinčių ir norinčių prisidėti prie futbolo, yra nemažai, o kas prisidės – manau, jog netrukus pamatysime“, – sakė N.Dunauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius