Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas keleivis: Lietuvos rinktinės lėktuve į Portugaliją – pas C.Ronaldo bėgęs aistruolis

Lietuvos futbolo rinktinė antradienio popietę užsakomuoju reisu nusileido Faro oro uoste. Europos čempionų žemę pasiekę Valdo Urbono auklėtiniai ketvirtadienį „Euro 2020“ atrankoje laikys paskutinį egzaminą. Mačas su portugalais Algarvės stadione mūsų šalies futbolo sirgaliams norom nenorom atgaivins dviejų mėnesių prisiminimus, kai Cristiano Ronaldo surengė įspūdingą solo spektaklį bei padėjo savo komandai iškovoti triuškinančią pergalę 5:1. Tarp skridusiųjų – ir vienas įdomus bei nelauktas turistas.
Lietuvio akibrokštas Cristiano Ronaldo nesupykdė
Lietuvio akibrokštas Cristiano Ronaldo nesupykdė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Spalio 10-osios vakarą, kai žemyno čempionai tikrino LFF stadiono dirbtinę dangą, daugiausiai dėmesio sulaukė ne C.Ronaldo įvarčių fiesta, bet futbolo aistruolio akibrokštas, kai mačo pabaigoje jis įveikė apsaugines barikadas ir įbėgo į aikštę nusifotografuoti su savo dievaičiu.

Už tai UEFA skyrė Lietuvos futbolo federacijai 10 tūkst. eurų baudą, o LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius dar prieš paskelbiant verdiktą užsiminė, jog šią sumą bandys išsireikalauti iš pažeidimą padariusio jaunuolio arba viešąją tvarką rungtynių metu užtikrinti turėjusios saugumo tarnybos.

79-ąją dvikovos minutę mačą kelioms minutėms nutraukusį 25-erių kretingiškį Audrių Gadeikį policija nubaudė kuklia 30 eurų bauda, tačiau kur kas didesniu kumščiu vyrui mosavo LFF vadovai.

Nors iš pradžių aistruolis apie savo „žygdarbį“ viešai gyrėsi socialiniuose tinkluose ir mūsų šalies žiniasklaidoje, sulaukus konkrečių LFF atstovų veiksmų, kretingiškio drąsa staiga išgaravo.

Prieš porą savaičių susitikti su LFF vadovais A.Gadeikis atvyko su advokate. Anot LFF generalinio sekretoriaus, būtent ji pokalbio metu daugiausiai ir kalbėjo.

„Jis buvo atvykęs į federaciją su savo atstove ir kalbėjomės apie įvykusį incidentą. Daugiausiai kalbėjo jo advokatė. Norėjome išgirsti jo nuomonę, tolesnį veiksmų planą ir pan. Visgi mūsų pozicija nesikeičia – po susitikimo išsiuntėme oficialią pretenziją, teisiškai suformuluotą dokumentą ir prašome atlyginti padarytą žalą – 10 tūkst. eurų. Dabar jis turi dvi savaites atsakyti į šį kreipimąsi ir pateikti savo pasiūlymą“, – 15min pasakojo E.Stankevičius.

Gautos 10 tūkst. eurų baudos LFF nemokės. Pagal nustatytą tvarką būtent tokio dydžio suma nepasieks LFF sąskaitos, kai UEFA skirstys būsimas finansines injekcijas savo narėms.

Nors LFF turėjo galimybę teikti apeliaciją, toks žingsnis nebuvo žengtas. Anot E.Stankevičiaus, taip elgtis nuspręsta dėl to, jog UEFA skirta bauda yra visiškai adekvati.

„Iš UEFA buvo gautas labai aiškus raštas su labai aiškiais terminais ir reikalavimais. Privalome sureaguoti per 70 dienų. Po rungtynių su Liuksemburgu irgi turėjome incidentą, kai po finalinio švilpuko kamuolius padavinėjantys vaikai įbėgo į techninę zoną. Federacija už tai gavo panašią nuobaudą“, – pasakojo E.Stankevičius.

LFF atstovams teko turėti pokalbį ir su tvarką prižiūrėjusios saugos tarnybos atstovais.

„Dėl incidento rungtynėse su Liuksemburgu jie pripažino savo klaidą, bet toje dvikovoje su portugalais aistruolis įšoko tiesiai į techninę zoną, kur sustabdyti jį apsauginiai beveik neturėjo jokių šansų. Visi žinome mūsų stadiono specifiką, tad jų argumentai irgi turi racijos“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

Visgi keliaujant į Farą Lietuvos futbolo rinktinės ir federacijos vadovų laukė dar viena A.Gadeikio staigmena.

Kretingiškis per vieną Lietuvos agentūrą įsigijo kelionės paketą ir skrido su rinktine į Portugaliją užsakomuoju reisu. Įdomiausia tai, kad į lėktuvą vyriškis pasiėmė ir didžiulę nuotrauką, kurioje užfiksuota skandalingoji akimirka.

Panašu, kad su ja vyras ketino patekti ir į ketvirtadienio rungtynes, tačiau netikėtą svečią lėktuve pastebėję LFF vadovai pranešė Portugalijos futbolo atstovams ir C.Ronaldo apsaugai, jog vėl gali sulaukti netikėtumų.

Įdomiausia tai, kad priežasties neleisti vyro į stadioną nėra, nes jokios oficialios diskvalifikacijos A.Gadeikiui UEFA nėra paskyrusi.

„Netikėtai pamatėme jį lėktuve. Kelionių agentūra pardavė apie 30 paketų į šias rungtynes, tad mums tai buvo nemaža staigmena. Informavome apie tai Portugalijos federacijos atstovus. Vakare bus oficialus komandų vadovų susitikimas. Kol kas bilietas į rungtynes jam nėra perduotas. Laukiame šeimininkų sprendimo“, – pasakojo E.Stankevičius.

Jei panašus incidentas pasikartotų ir Algarvėje, baudą turėtų mokėti Portugalijos futbolo federacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius