Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas žingsnis – žaidėjai susivienijo, kad varžovas galėtų žaisti pasaulio čempionate

Peru rinktinės oponentais 2018 metų pasaulio futbolo čempionato grupių etape esantys Danijos, Prancūzijos ir Australijos komandų kapitonai stoja į varžovų pusę – pateikė apeliaciją Tarptautinei futbolo federacijai (FIFA) dėl Paulo Guerreros diskvalifikacijos.
paulo guerrero
Paulo Guerrero

34-erių metų Peru rinktinės kapitonas praėjusią savaitę išgirdo negailestingą Tarptautinio sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimą – 14 mėnesių diskvalifikacija už teigiamą narkotikų testą. Draudžiami preparatai, šiuo atveju kokainas, buvusio Miuncheno „Bayern“ puolėjo organizme atsidūrė geriant arbatą vienoje iš lauko kavinių.

Diskvalifikacija reiškia, kad Peru rinktinė, kuri į planetos pirmenybes prasibrovė pirmą kartą po 36-erių metų, C grupėje turės verstis be rezultatyviausio savo rinktinės žaidėjo. Jų turnyro startas yra suplanuotas birželio 16-ąją dieną, rungtynėse su Danija.

Prancūzijos rinktinės kapitonas Hugo Llorisas, Australijos – Mile‘as Jedinakas, Danijos – Simonas Kjaeras parašė apeliacinį skundą FIFA, kuriame išdėstė savo nusivylimą po to, kai Peru rinktinės žvaigždei buvo nuspręsta skirti tokią griežtą diskvalifikaciją net ir CAS pripažinus, kad futbolininkas nežinojo, koks yra arbatos turinys.

„Mes pagarbiai prašome FIFA tarybos parodyti supratimą šioje situacijoje“, – bendrame laiške rašo Prancūzijos, Danijos ir Australijos kapitonai. – Mūsų supratimu, skirti tokią bausmę yra neteisinga, kai futbolininkui šis turnyras yra karjeros viršūnė“.

Visi minėti trys futbolininkai laiške nurodo, kad FIFA galėtų įteisinti šį arbitražo sprendimą pasibaigus pasaulio čempionatui: „Mes esame įsitikinę, kad bausmės atidėjimas būtų tinkamiausias sprendimas šio žaidėjo atžvilgiu.“

P.Guerreros diskvalifikacija išprovokavo ir Peru rinktinės sirgalių mitingą. Jie išreiškė paramą savo rinktinės žvaigždei. Prie palaikymo akcijos prisidėjo ir šalies vyriausybė – ji ragina Peru žiniasklaidą imtis priemonių prieš FIFA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius