-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nokautą Moldovoje patyrę panevėžiečiai – šokiruoti: „Baisu“

Daug žadėjusi „Panevėžio“ komandos europinė kelionė baigėsi netikėtai. Favorite laikyta Aukštaitijos ekipa, puikiai besiirianti per A lygos sezoną, tėškėsi veidu į purvą ketvirtadienio vakarą, kai Moldovoje 0:2 krito prieš „Milsami“. Su 15min bendravęs „Panevėžio“ klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas neslepia – situacija „baisi“.
„Panevėžio“ komandai nepavyko žengti į kitą Konferencijų lygos atrankos etapą
„Panevėžio“ komandai nepavyko žengti į kitą Konferencijų lygos atrankos etapą / nuotr. fk-panevezys.lt

Pirmasis mačas prieš savaitę Panevėžyje baigėsi be įvarčių 0:0. Tada šeimininkai atrodė geresnė komanda, nepaisant to, kad didžiąją antrojo kėlinio dalį žaidė be raudoną kortelę gavusio Roko Stanulevičiaus.

Nors namuose įrodyti pranašumo nepavyko, „Panevėžys“ buvo drąsiai vadinamas favoritu prieš antrąjį mūšį su trečia Moldovos komanda.

Bet favoritai laimi ne visada...

Jau ketvirtąją minutę Danas Spataru nuginklavo Rafaelį Broetto, o 54-ąją gynėjas Joshua Akpudje nukreipė kamuolį į savo vartus.

Esu tokioje būsenoje, kad sunkiai kažką ir pasakysiu.

Atrodė, kad panevėžiečiai galės kabintis į rungtynes, kuomet teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį, tačiau ir čia sėkmė nusisuko – 71-ąją minutę Jeffrey Sarpongo smūgį atrėmė vartininkas.

„Panevėžys“ atsakomajame mače Orhėjuje atliko 10 smūgių link varžovų vartų, bet tik kartą pataikė į stačiakampį.

nuotr. fk-panevezys.lt/„Panevėžys“
nuotr. fk-panevezys.lt/„Panevėžys“

„Aš nežinau... Nelabai ir noriu komentuoti, labai esame nusivylę, – pokalbį su 15min pradėjo „Panevėžio“ direktorius Bronius Vaitiekūnas. – Reikia, kad viskas susigulėtų. Tik tada galima išvadas pasidaryti. Esu tokioje būsenoje, kad sunkiai kažką ir pasakysiu. Visi nusivylę, visi nelabai supranta, kas įvyko. Nėra, atrodo, ką kaltinti. Kelionė, aišku, iškart prasidėjo ne taip, kaip buvome nusimatę, bet tam negalime pralaimėjimo nurašyti. Nors įtaka jautėsi.“

„Panevėžio“ komanda į Moldovą iškeliauti turėjo antradienio dieną, tačiau susidūrė su šių dienų problemomis – skrydis buvo atšauktas, pajudėti link Stambulo pavyko tik naktį.

Galiausiai Turkijoje nutūpti pavyko 3 val. nakties, o jau 11 val. žaidėjai rinkosi į treniruotę Stambule, vėliau – kelionė į rungtynių vietą. Tad stadione, kuriame teko žaisti, pratybų surengti taip ir nepavyko.

„Pasiteisinimo čia nėra, – pabrėžė B.Vaitiekūnas. – Silpnesnė buvo varžovų komanda, tą patys matėme, patys jautėme. Kažkada mums sekėsi, bet ne visada sėkmė lydėti gali. Noro buvo pas visus: komandoje, administracijoje, visi tikėjome, kad praeisime.“

Apie galimas pamokas po tokio smūgio klubo direktorius kalbėti dar nebuvo linkęs.

„Dar reikia, kad viskas susigulėtų. Nieko negaliu kaltinti, o jei reikėtų, tai visus. Ir aš kaltas, tikriausiai. Gal kelionė blogai suorganizuota buvo, bet kitaip nebuvo įmanoma. Pradedu visada nuo savęs. Stengėmės, kad komanda gerai pasiruoštų, poilsio būtų. Bet ir be mūsų kažkas viską sudėlioja“, – svarstė B.Vaitiekūnas.

fk-panevezys.lt nuotr./Bronius Vaitiekūnas
fk-panevezys.lt nuotr./Bronius Vaitiekūnas

Jis svarstė, kad prieš stipresnę už save komandą žaidėjai gal net būtų sukovoję geriau.

„Tik vakar žaidėme, dabar vienas kavinėje sėdžiu, nenoriu nieko matyti. Su savo mintimis, su savo išgyvenimais“, – atsiduso B.Vaitiekūnas.

„Išgyvenam visi, – tęsė jis. – Valgyt ėjome vakar vakare, šiandien ryte – visų akys... Baisu. Jei nusakyti reikėtų situaciją, ji dabar tokia.“

Ir nors kelionė Konferencijų lygoje baigėsi greitai ir itin skaudžiai, A lygoje komanda vis dar žengia užtikrintai. „Panevėžys“ ilgą laiką pirmavo Lietuvos čempionate, dabar yra antras ir penkiais taškais atsilieka nuo Vilniaus „Žalgirio“.

„Jei atvirai, tikrai stengsimės, – apie bandymą kabintis vietiniame fronte kalbėjo panevėžiečių vadovas. – Dabar svarbiausia paruošti komandą, žaidėjų niekas kaltinti nepuolė. Ne visada laimi stipresni. Tai įrodyta, parodyta ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Reikia nuteikti komandą. Sėsime, šnekėsime, žiūrėsime. Pagrindas bus A lyga. Stengsimės daryti, ką galima padaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius