-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite tapti daugkartiniu Lietuvos čempionu? Pradinė kaina – 50 tūkst. eurų

Kiekvienas norintis šiuo metu gali įsigyti galimybę vadintis aštuonis kartus Lietuvos futbolo čempionu. Varžytinėse parduodamas bankrutavusio Panevėžio „Ekrano“ prekinis ženklas su visais klubo apdovanojimais, o jų – gausu.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio „Ekranas“ praėjusių metų pradžioje jau negavo licencijos dalyvauti Lietuvos futbolo I lygoje ir užbaigė savo egzistavimo istoriją.

1964 metais įkurtas „Ekranas“ net aštuonis kartus tapo šalies čempionu, tačiau šiuo metu buvęs komandos vadovas Aušrys Labinas mina teismų slenksčius. Dėl iššvaistytų lėšų jam gresia maksimali dešimties metų kalėjimo bausmė.

Tačiau Panevėžio „Ekranas“ gali atgimti. Varžytinėse yra parduodamas jo prekinis ženklas su visais praeities apdovanojimais.

„Prekinis ženklas kartu su specialiai klubui pagamintais baldais (5 dalių minkštasuoliai, 21 kėdė, 1 posėdžių stalas, 1 žurnalinis staliukas), televizoriumi „Sony“, vaizdo grotuvu, magnetine lenta ir klubo iškovotais apdovanojimais“, – taip evarzytines.lt yra pristatomas parduodamas turtas.

Paskirtas bankroto administratorius Algimantas Galminas teigė, kad kol kas kalbėti apie susidomėjusius pirkėjus sunku: „Lapkričio 28 dieną baigsis varžytinės. Visi norintys turi registruotis Registrų centre ir tik tą dieną paaiškės, ar varžytinės įvyks. Kol kas nelabai kas aišku.“

Klubo minkštasuoliai
Klubo minkštasuoliai

Pradinė kaina – 50 tūkst. eurų. Dar įspūdingiau šis turtas buvo įvertintas prieš dvejus metus, kai klubas dar dalyvavo A lygoje.

„Turto vertintojai buvo atlikę prekinio ženklo vertinimą. Tai buvo prieš dvejus metus, tai tada litais buvo įvertinta apie 600 tūkst. litų (173 tūkst. eurų). Bet mes atsižvelgėme į tai, kad tuo metu klubas žaidė aukščiausioje lygoje. Bankrutavus klubui, jo vertė yra visai kitokia. Todėl ta kaina tokia ir yra“, – apie nuvertėjusį prekės ženklą kalbėjo A.Galminas.

2012 metais Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ nusipirko teises į Vilniaus „Žalgirio“ prekės ženklą. Tiesa, abi pusės nusprendė viešai neskelbti, už kokią sumą buvo pasiektas susitarimas.

Panevėžio „Ekranas“
Panevėžio „Ekranas“

Klubo prezidentui gresia rimti nemalonumai

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl Panevėžio futbolo klubo „Ekranas“ prezidento, kuris įtariamas daugiau nei 2,5 mln. eurų pasisavinimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai surinko pakankamai duomenų, kad Panevėžio futbolo klubo prezidentas, kuris tuo metu buvo ir šio klubo kasininkas, 2010–2012 metais iš klubo kasos ir banke esančios sąskaitos klubo veiklos išlaidoms paėmė daugiau nei 4,3 mln. eurų.

Vėliau 1,8 mln. eurų futbolo klubo prezidentas grąžino į klubo kasą, o likusios paimtos daugiau nei 2,5 mln. eurų sumos panaudojimą jis bandė pagrįsti atstovavimo sutartimis, susitarimais ir buhalterinės apskaitos dokumentais su Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) žaidėjų agentu iš Moldovos.

T.Stasevičiaus (tst-foto.lt) nuotr./Aušrys Labinas ir Dovydas Norvilas
T.Stasevičiaus (tst-foto.lt) nuotr./Aušrys Labinas ir Dovydas Norvilas

Šiuose dokumentuose buvo nurodyta, kad FIFA žaidėjų agentas aštuonis Panevėžio futbolo klubo žaidėjus už atitinkamą mokestį perkels į kitus klubus. Tačiau tyrimo metu tyrėjai nustatė, kad minėtas FIFA žaidėjų agentas jokių susitarimų su futbolininkais nesudarė ir jokių paslaugų klubui nesuteikė.

Įtariama, kad futbolo klubo prezidentas, norėdamas nuslėpti futbolo klubui priklausančių pinigų pasisavinimą, į klubo buhalterinę apskaitą įtraukė suklastotus dokumentus, neva pagrindžiančius daugiau kaip 2,5 mln. eurų panaudojimą.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą ir apgaulingos apskaitos tvarkymą futbolo klubo prezidentui A.Labinui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius