-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 22

Nugalėtojai neteisiami? Pažymiai rinktinės žaidėjams ir E.Jankauskui

Sėkmę reikia užsitarnauti, kaip ir laimėti, net ir jeigu nežaidi gerai. Ketvirtadienio vakarą Fortūnos šypsnio pietinėje Portugalijos pakrantėje akivaizdžiai trūko, o tikrojo veido neparodžiusi Edgaro Jankausko komanda vis tiek sugebėjo pasiekti savo tikslą – minimalia persvara įveikė Gibraltarą, nepraleido įvarčio ir padėjo tvirtus pamatus išlikimui UEFA Tautų lygos C divizione. 15min tradiciškai vertina Lietuvos futbolininkų pasirodymą ir trenerių štabo darbą.
Edgaras Jankauskas ir jo auklėtiniai
Edgaras Jankauskas ir jo auklėtiniai / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Emilijus Zubas – 6

LFF nuotr./Emilijus Zubas
LFF nuotr./Emilijus Zubas

Atvyko į nacionalinę rinktinę po trijų iš eilės „sausų“ mačų Izraelio čempionate, laimėjo konkurencinę kovą prieš Edviną Gertmoną ir galiausiai įsirašė dar vieną „nulį“. Negalėtume sakyti, kad panevėžietis žaidė nuostabias rungtynes, nes buvo keli neužtikrinti epizodai, kaip pirmojo kėlinio viduryje netikslus perdavimas į aikštės vidurį. Visgi nugalėtojai neteisiami, rezultatas futbole yra esminis dalykas ir Emilijus ketvirtadienio vakarą vėl liko „sausas“. Lietuviams kur kas ilgiau kontroliuojant kamuolį ir žaidžiant daugumoje, vartininkas labai daug darbo neturėjo, o kilus keliems nedideliems gaisriukams antrajame kėlinyje Tel Avivo „Hapoel“ vartininkas neklydo ir žaidė solidžiai.

Justas Lasickas – 5

Gibraltaro FA nuotr./Justas Lasickas
Gibraltaro FA nuotr./Justas Lasickas

Geriausiam Lietuvos futbolininkui tai nebuvo vakaras, prie kokių pastaruoju metu jis mus buvo įpratinęs. Justo potencialas yra kur kas didesnis, bet šį kartą draskyti varžovų gynybą žaidžiant vienas prieš vieną ir aštrinti mūsų atakas sekėsi sunkokai. 16-ąją minutę neužtikrintas žaidimas gynyboje ir prarastas kamuolys baigėsi pražanga prieš varžovą ir geltona kortele. Antrajame kėlinyje pasikeitė kraštais su Pijumi Širviu ir perėjo į kairę pusę. Būtent iš jos 62-ąją minutę atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę ir Gytis Paulauskas pavojingai smūgiavo galva. 76-ąją minutę sugėrė stiprų smūgį į veidą, bet rodė charakterį ir tęsė dvikovą. Blankus pasirodymas, o pastaruoju metu buvo galima pastebėti tendenciją, kad žaidžiant gerai Justui, gerai žaidžia ir Lietuvos rinktinė, o jei nesiseka vilniečiui – stringa ir visa komanda. Ketvirtadienis buvo būtent toks.

Pijus Širvys – 5,5

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Pijus Širvys
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Pijus Širvys

Rungtynes pradėjo kairiajame gynybos krašte – priešingame nei pastaruoju metu nuolat rungtyniavo savajame „Maribor“ klube. Stengėsi būti aktyvus, rodė norą, bet ir smulkių klaidų buvo nemažai. 54-ąją minutę gerai įkirto į baudos aikštelę, išvengdamas nuošalės, gavo aštrų perdavimą iš Armando Kučio, bet kamuolio tinkamai sustabdyti nesugebėjo. 82-ąją minutę vietą aikštėje užleido Klaudijui Upstui.

Edvinas Girdvainis – 4

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Girdvainis
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Girdvainis

Lietuvos rinktinės gynybos ramsčiui tai buvo juodas vakaras. Nervingumas jautėsi viso mačo metu, ypač tuose epizoduose, kai lietuviai prarasdavo kamuolį ir mūsiškiams tekdavo žaibiškai stabdyti varžovą. Dvi tokios situacijos eliminavo klaipėdietį iš šios dvikovos. 8-ąją minutę gavo apmaudžią geltoną kortelę, kai aikštės viduryje prašoko oponentą ir tuomet jau stabdė jį neleistinu būdu. 71-ąją visiškai nepavojingoje vietoje aikštės kampe bereikalingai rankomis stūmė Tjay'ų De Barrą, geltoną spalvą išvydo prieš save antrą kartą ir paliko komandą dešimtyje. Nepateisinamas veiksmas, ypač iš vieno labiausiai patyrusių rinktinės žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius