Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuostabi Europos lyga: Škotijos ir Vokietijos klubai dramatiškai žengė į finalą

UEFA Europos lygos pusfinalio atsakomosios rungtynės susiklostė neįtikėtinai. Po karštų kovų galiausiai į finalą žengė Glazgo „Rangers“ ir Frankfurto „Eintracht“.
Glazgo „Rangers“
Glazgo „Rangers“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rangers“ atsakomosiose rungtynėse 3:1 nugalėjo favoritais laikytus „RB Leipzig“ futbolininkus, kurie pirmajame mače triumfavo 1:0.

Glazge vykusiame susitikime šeimininkų sirgaliams nuotaika šventine tapo greitai: 18-ąją minutę mušė Jamesas Tavernieras, o po šešių minučių pasižymėjo Glenas Kamara.

Šis rezultatas netiko Leipcigo ekipai, kuri galiausiai ledus pramušė – Christopheris Nkunku 70-ąją minutę į tinklą kamuolį pasiuntė po Angelino perdavimo.

Po šio vokiečių įvarčio bendras rezultatas buvo 3:3, bet „Rangers“ galiausiai pasiekė savo Johnas Lundstramas surado kamuolį baudos aikštelėje po sumaišties ir pasiuntė jį į vartus.

Į europinį finalą „Rangers“ klubas pateko po 14 metų pertraukos.

Kitame pusfinalyje „Eintracht“ namuose 1:0 palaužė Londono „West Ham United“. Pirmosios rungtynės buvo pasibaigusios Vokietijos komandos pergale 2:1.

Anglams reikėjo panaikinti deficitą, tačiau ši misija tapo daug sunkesnė jau 19-ąją minutę, kuomet Aaronas Cresswellas gavo raudoną kortelę. Iš pradžių teisėjas Jesusas Gilas parodė geltoną kortelę, tačiau po VAR peržiūros pakeitė sprendimą ir išvarė futbolininką į rūbinę.

Gana greitai kiekybinę persvarą įprasmino Rafaelis Borre, sulaukęs puikaus Ansgaro Knauffo perdavimo ir pasiuntęs kamuolį į vartus.

Visų rungtynių metu atmosfera Frankfurto stadione buvo tiesiog nuostabi, o dar prieš rungtynes netrūko ir incidento. Mačo išvakarėse „Eintracht“ sirgaliai užpuolė anglų aistruolius – bent du jų buvo į ligoninę pristatyti be sąmonės.

Po finalinio švilpuko Frankfurto komandos sirgaliai sugužėjo į aikštę – jie Europos turnyro finale žais pirmą kartą per 42-jus metus.

Europos lygos finalas vyks gegužės 18-ąją Sevilijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius