Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nušalintasis LFF prezidentas Julius Kvedaras televizijoje žarstė iškalbos perlus: „Aš ir esu „bachūras“, juk man moterys patinka“

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ apsilankęs susikompromitavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras ne tik gynėsi nuo sunkių kaltinimų, bet ir žarstė iškalbos perlus.
Julius Kvedaras
Julius Kvedaras / Aliaus Koroliovio nuotr.

„Tai aš ir esu, aš visą gyvenimą myliu moteris, aš ir esu „bachūras“. Myliu moteris, myliu vaikus, pats turiu nemažai vaikų, tai ką man dabar daryti? Į kitą pusę pereiti? Ne, dėkui, visą gyvenimą taip išgyvenau“, – šmaikštauti bandė J.Kvedaras, laidos vedėjo pasiteiravus, ar terminas „bachūras“ reiškia, jog visą gyvenimą prezidentas laikėsi nusikalstamo pasaulio taisyklių.

Primename, kad praėjusį pirmadienį Kauno apylinkės teismo sprendimu J.Kvedaras pusei metų nušalintas nuo LFF prezidento pareigų. Jam pareikšti kaltinimai pasisavinus UEFA Lietuvai skiriamus pinigus.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Vaida Kibirkštytė BNS praėjusią savaitę sakė, kad J.Kvedarui yra pareikšti įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo.

Kaltinimai iššvaisčius UEFA pinigus turėtų būti pateikti ne tik J.Kvedarui, bet ir jo sugyventinei, LFF finansų skyriaus vadovei Daliai Žigelienei bei dar keliams vykdomojo komiteto nariams ir verslininkams.

Televizijos studijoje ilgą laiką su nusikalstamo pasaulio atstovais ir net Kauno Daktarų gauja sietas J.Kvedaras stengėsi išsiginti nuo visų jam pateiktų kaltinimų ir teigė, nematąs nieko blogo, kad LFF finansų skyriui vadovauja jo sugyventinė.

„Ir tada, kai buvau federacijos generalinis sekretorius ir kai tapau prezidentu, buvau sutaręs ir yra priimtas vykdomojo komiteto sprendimas, kad aš nedėsiu parašo ant pinigų. Kad nebūtų jokių susikirtimų. Tad ir tuos dešimt metų, kai buvau generaliniu sekretoriumi, už pinigus buvo atsakingas Liutauras Varanavičius (tuometis LFF prezidentas, – red.), jis visada pasirašinėjo. Dabar lygiai taip pat. Kai mane išrinko, aš vykdomojo komiteto paprašiau, kad šiuos įgaliojimus suteiktų generaliniam direktoriui“, – gynėsi J.Kvedaras.

Jis net kelis kartus pakartojo žodį „melas“, teigė nieko nežinąs ir apie Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įrašytą pokalbį, kuriame LFF prezidentas kalbasi su nusikalstamo pasaulio šulais ir prisiekinėja jiems ištikimybę. Būtent šiame pokalbyje J.Kvedaras save ir pavadino „bachūru“.

Nušalintasis LFF prezidentas pripažino, jog į tam tikras pareigas LFF norėtų žengti žinomas laidų prodiuseris ir buvęs krepšininkas Rolandas Skaisgirys, tačiau kategoriškai neigė, kad yra pažadėjęs jį „prastumti“.

Pusei metų nuo pareigų nušalintas LFF prezidentas patikino, kad atsistatydinti iš posto nežada ir teismo nuosprendį pagal įstatymus apskųs.

„Ką jūs man siūlote? Kad sutikčiau su visais šitais sacharukais, šmukais, Lukašenkos žmonėmis ir sutikčiau su tuo, kokias nesąmones jie prirašė?“ – TV studijoje piktinosi J.Kvedaras.

Anot J.Kvedaro, jis jau dešimt metų nėra turėjęs atostogų, tad dabar jas pasiėmė: „Kad nebūtų konfliktinių situacijų ir žmonėms iš federacijos nepridaryčiau bėdų.“

Nušalintasis LFF prezidentas patikino, kad jį remia net UEFA ir FIFA atstovai, nors ir neprasitarė, kas jie tokie. J.Kvedaras juo vadino tiesiog „rėmėjais“.

Anot jo, pasisavinti UEFA pinigus yra neįmanoma, nes egzistuoja labai griežta kontrolė. Tai J.Kvedaras įrodyti bandė net keliskart: „Jei tik UEFA finansuoja, yra nepaprastai griežta atsakomybė“; „Bet, ponai mieli, tikrai nepavogsi FIFA ir UEFA pinigų, šitą aš galiu garantuoti. Ten tokia patikra, tokia atsakomybė, kad niekam nekils ranka.“

LFF prezidentu J.Kvedaras buvo išrinktas šių metų kovą, kai pakeitė 12 metų šias pareigas ėjusį L.Varanavičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius