Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusikaltimas ir bausmė: 10 šiurpiausių pražangų futbolo istorijoje

Neseniai Anglijos futbolo asociacija (FA) priėmė dar vieną prieštaringą sprendimą: už praeitą sekmadienį vykusiose „Premier“ lygos rungtynėse užfiksuotą šiurpią „Wigan“ saugo Callumo McManamano pražangą prieš „Newcastle“ gynėją Massadio Haidarą nuobauda skirta nebuvo.
„Saint-Ettiene“ žaidėjus sukrėtė komandos draugo trauma.
„Saint-Ettiene“ žaidėjus sukrėtė komandos draugo trauma. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kriminalai Futbolas

„Wigan“ ekipos savininkui Dave‘as Whelanas šią pražangą apibūdino kaip „švarią dvikovą“, šis futbolininko skrydis prailgins šiurpiausių futbolo pražangų sąrašą. Į šį sąrašą artimiausiu metu turbūt pateks ir neseniai „Saint-Etienne“ ir „Nice“ ekipų rungtynėse žiauriai prasižengęs Valentinas Eyssericas.

VIDEO: „Wigan“ saugo Callumo McManamano pražanga

Graeme‘as Sounessas prieš Gheorghe‘ą Rotariu (1988 m.). Bausmė – jokios.

Ši žiauri škoto pražanga užfiksuota Europos taurės rungtynėse tarp „Rangers“ ir Bukarešto „Steaua“ klubų. Vienas iš G.Rotariu komandos draugų G.Popescu teigė: „Sounessas vos jo nenužudė. Tai bauginanti pražanga, viena iš žiauriausių mano matytų dvikovų.“

VIDEO: Graeme‘as Sounesso pražanga.

Haraldas Schumacheris prieš Patricką Battistoną (1982 m.). Bausmė: jokios, teisėjas paskyrė baudos smūgį vokiečių naudai.

Vakarų Vokietijos vartininko susidūrimas su prancūzų gynėju P.Battisonu išlieka viena iš baisiausių pražangų Pasaulio čempionatų istorijoje. Battisonas prarado tris dantis ir liko gulėti be sąmonės.

VIDEO: Haraldas Schumacheris prieš Patricką Battistoną

Martinas Tayloras prieš Eduardo (2008 m.). Bausmė – raudona kortelė.

„Birmingham City“ futbolininkas M.Tayloras po pražangos prieš Eduardo gavo tris grasinimus mirtimi. Prasikaltęs futbolininkas visada tvirtino, kad veiksmas nebuvo tyčinis ir teigė, kad susilaukė daug paramos iš aplinkinių.

VIDEO: Martinas Tayloras prieš Eduardo

Andoni Goikoetxea prieš Maradoną (1983 m.). Bausmė – jokios. A.Goikoetxea buvo pramintas „Bilbao skerdiku“.

Po šios „Athletic Bilbao“ gynėjo pražangos argentiniečiui žiauriai sužalota kulkšnis.

VIDEO: Andoni Goikoetxea prieš Maradoną

Paulas Gascoigne prieš Gary Charlesą (1991 m.). Bausmė – jokios.

Žiaurus šuolis pakeitė saugo karjerą. G.Charlesui FA taurės finalo metu buvo nutraukti kelio raiščiai, futbolininkas iš aikštės iššlubavo pats.

VIDEO: Paulas Gascoigne prieš Gary Charlesą

Roy‘us Keane‘as prieš Alf-Inge‘ą Haalandą (2001 m.). Bausmė: raudona kortelė, 5000 svarų bauda ir 3 rungtynių diskvalifikacija. Po prisipažinimo R.Keane‘as nubaustas 150 tūkst. svarų bauda bei suspenduotas dar 5 rungtynėms.

Mančesterio derbio metu R.Keane‘as tiesiog nukirto Haalandą, o šis buvo išneštas iš aikštės. Vėliau „United“ puolėjas savo autobiografijoje rašė, kad laukė tokios progos, mat 1997-1998-ųjų metų sezone pats Haalandas tariamai užlipo ant R.Keane‘o.

VIDEO: Roy‘us Keane‘as prieš Alf-Inge‘ą Haalandą

Lee Bowyeris prieš Gerardo (2003 m.). Bausmė – teisėjai nepastebėjo incidento, tačiau UEFA suspendavo L.Bowyerį šešiems mačams.​

UEFA šį incidentą pavadino „rimtu užpuolimu“. „Leeds“ saugas iš pradžių prasižengė prieš „Malaga“ futbolininką, vėliau ir užlipo jam ant galvos. Prieš keletą akimirkų L.Bowyeris jau buvo gavęs geltoną kortelę už pražangą prieš tą patį Gerardo.

VIDEO: Lee Bowyeris prieš Gerardo

Benas Thatcheris prieš Mendesą (2006 m.). Bausmė – aštuonių mačų diskvalifikacija (vėliau B.Thatcheris suspenduotas 2 metams).

Po to, kai Beno Thatcheris tyčia alkūne smūgiavo „Portsmouth“ saugui Mendesui į veidą, pastarasis prašė deguonies.

Beno Thatcherio pražangą galima matyti nuo 3 min. 

VIDEO: Beno Thatcherio pražangą galima matyti nuo 3 min.

Ryanas Shawcrossas prieš Aaroną Ramsey (2010 m.). Bausmė – raudona kortelė ir diskvalifikacija trims mačams.

Po „Stoke City“ gynėjo veiksmo, A.Ramsey patyrė dvigubą kojos lūžį ir be futbolo „Arsenal“ saugas praleido daugiau nei metus.

VIDEO: Ryanas Shawcrossas prieš Aaroną Ramsey

Nigelas De Jongas prieš Xabi Alonso (2010 m.). Bausmė – geltona kortelė.

„Viena žiauriausių pražangų, kurias man teko patirti“, – kalbėjo X.Alonso po įtempto Pasaulio čempionato finalo tarp Ispanijos ir Olandijos rinktinių. Vėliau N.De Jongas teigė, kad po šio incidento su juo buvo elgiamasi kaip su karo nusikaltėliu.

VIDEO: Nigelas De Jongas prieš Xabi Alonso




 


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius