-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsiprašinėjęs Kylianas Mbappe gali pasimokyti iš šveicaro

Prancūzijos futbolo žvaigždei Kylianui Mbappe po pirmadienio aštuntfinalio rungtynių prieš Šveicariją teko rankomis griebtis už galvos. Lemiamą baudinį stojęs mušti jaunasis talentas pasiuntė kamuolį į kairį viršutinį kampą, bet Šveicarijos vartininkas Yannas Sommeras smūgį atlaikė, todėl Prancūzija keliauja iš Europos čempionato namo.

„Labai sunku susitaikyti su tuo, kas nutiko. Didžiulis liūdesys po iškritimo, nes mes nepasiekėme savo tikslo. Aš atsiprašau už šį baudos smūgį. Norėjau padėti komandai, bet man nepavyko“, – į Prancūzijos sirgalius po aštuntfinalio mačo kreipėsi 22-jų puolėjas K.Mbappe.

„Bus sunku užmigti, bet, deja, tai yra rizika šio sporto, kurį aš taip myliu. Suprantu, kad jūs esate nusivylę, bet vis tiek norėčiau padėkoti už jūsų palaikymą ir už tai, kad visada mumis tikėjote.

Svarbiausia bus tvirtai atsikelti ir pasitikti ateinančius iššūkius. Sveikinu ir sėkmės Šveicarijai“, – iškart po pralaimėtų rungtynių parašė „Paris Saint-Germain“ futbolininkas.

Po nesėkmingo smūgio nuo 11 metrų žymos palaikymą K.Mbappe „Twitter“ paskyroje išreiškė futbolo legenda Pele.

„Galvą aukštyn, Kylianai! Rytoj yra pirma tavo naujos kelionės diena“, – žinutę perdavė legendinis brazilas.

Prancūzijos treneris Didier Deschamps‘as taip pat gynė savo žaidėją ir prisiėmė atsakomybę už pralaimėtas rungtynes. „Kylianas Mbappe, kaip ir visi žaidėjai, yra nepaprastai liūdni, tačiau niekas negali jo kaltinti, nes jis prisiėmė atsakomybę už penktąjį baudinį.

Mes padarėme tai, ką mums reikėjo, kad galėtume pasiekti rezultatą 3:1, bet tada parodėme savo silpnąją pusę, kuri iki šiol buvo nematoma. Pralaimėti 11 metrų baudinius komandai visada yra labai skausminga.“

Šveicarai kažkiek įsivaizduoja, ką dabar išgyvena Prancūzija, nes dar praėjusiame Europos čempionato aštuntfinalyje jie turėjo tokį patį scenarijų. Lenkija 2016 metais baudinių serijoje įveikė Šveicariją. Lemiamo penktojo baudinio tuomet net į vartų plotą nepataikė Granitas Xhaka, kuris šių metų aštuntfinalyje ne tik pasižymėjo baudinių serijoje, bet ir buvo išrinktas naudingiausiu rungtynių žaidėju.

„Scanpix“ nuotr./Šveicarijos sirgaliai
„Scanpix“ nuotr./Šveicarijos sirgaliai

Atėjęs į spaudos konferenciją po laimėtų rungtynių jis padėjo naudingiausio žaidėjo statulėlę šalia savo trenerio Vladimiro Petkovičius ir šypsodamasis ištarė: „Čia jums, treneri!“

V.Petkovičius, kuris treniruoja Šveicarijos rinktinę jau 7 metus, Bukarešte prieš susirinkusius žurnalistus gyrė savo žaidėjus. „Po rungtynių nebegalėjau kalbėti, praradau balsą. Žaidėjai per šias 120 minučių padarė nuostabų darbą. Su noru ir nusiteikimu jie kovojo dėl komandos, laikėsi žaidimo plano. Ypač paskutinėse 30 minučių valdė kamuolį, atakavo. Mes buvome ištvermingesni nei Prancūzija ir tai įrodėme.“

Šveicarijai tai istorinis pasirodymas dideliame turnyre. Ši rinktinė niekada iki šiol nebuvo laimėjusi atkrintamųjų etape, o lygiąsias tokioje varžybų stadijoje buvo pasiekusi prieš 67 metus.

Šveicarija penktadienį 19:00 val. ketvirtfinalyje kovos su Ispanijos rinktine, kuri irgi iškovojo vietą ketvirtfinalyje įveikusi Kroatiją 5:3 po pratęsimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius