Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuskandino pinigų srautai žmonos įmonei: V.Vaškūnas išspirtas iš LFF vykdomojo komiteto

Antradienį vykusioje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) konferencijoje krito vienas paskutinių senosios sistemos karių. Iš Vykdomojo komiteto buvo pašalintas Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) prezidentas Vytautas Vaškūnas.
Eilinė Lietuvos futbolo federacijos konferencija
Vytautas Vaškūnas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

V.Vaškūnas buvo vienas artimiausių buvusio LFF pilkojo kardinolo Stasio Stankaus bendražygių. Visgi federacijoje pasikeitus jėgų pusiausvyrai ir valdžią perėmus oponentams, tarp kurių pirmaisiais smuikais griežia praeityje teisti Tauragės futbolo apskrities federacijos vadovas Arūnas Pukelis ir Marijampolės futbolui vadovaujantis Žydrūnas Buzas, S.Stankui su Vykdomuoju komitetu ir įtaka teko atsisveikinti.

Taip gerokai suglebo ir V.Vaškūno raumenys, o kauniečio likimas Vykdomajame komitete pakibo ant plauko po praėjusių metų lapkritį įvykusio skandalo.

V.Vaškūnas buvo pusmečiui suspenduotas po to, kai nesugebėjo tinkamai paaiškinti LVJFA išlaidų ir nepotizmo apraiškų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eilinė Lietuvos futbolo federacijos konferencija
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eilinė Lietuvos futbolo federacijos konferencija

Vykdomojo komiteto narių nemalonę vyras užsitraukė po to, kai paaiškėjo, kad jo mėnesinė tarnybiniam telefonui skirta sąskaita gerokai viršijo pusę tūkstančio eurų, o automobilio kurui vien per šiuos metus jis išleido apie 5 tūkst. eurų.

Maža to, daug klausimų sukėlė jo vadovaujamos LVJFA finansiniai srautai su viešąja įstaiga „FT golas“, kurios dalininku yra pats V.Vaškūnas, o direktorė – jo žmona Gelija, bei Lietuvos jaunųjų futbolininkų tėvų asociacija, kuri taip pat glaudžiai susijusi su LVJFA ir jos prezidentu.

Pats V.Vaškūnas kaltę visada neigė ir konferencijoje pasirodė su teisininku. Visgi advokatas, LFF vadovų sprendimu, į salę nebuvo įleistas.

LFF advokatas Algimantas Šindeikis susirinkusius informavo apie priimto sprendimo priežastis.

T.Danilevičius neleido kaltinamajam V.Vaškūnui ateiti į tribūną ir reikalavo gynybinę kalbą pagal darbo reglamentą sakyti iš vietos, kaip eiliniam delegatui.

Bandęs apsiginti kaunietis galiausiai buvo nutrauktas, argumentuojant, kad jam skirtas laikas išseko, o į kaltinamųjų klausimus jam nebuvo leista atsakyti.

„Čia ne debatai“, – nukirto T.Danilevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eilinė Lietuvos futbolo federacijos konferencija
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eilinė Lietuvos futbolo federacijos konferencija

„Esu nepriekaištingai švarus. Nebauskite du kartus už tą patį. Nedarykite tokių dalykų, kurie yra akivaizdus melas“, – savo trumpą kalbą „iš lapo“ užbaigė V.Vaškūnas, pareiškęs, kad visus gautus įsipareigojimus yra sutvarkęs ir skolas, dėl kurių teko raudonuoti, sumokėjęs.

Iš karto po jo aštriai pasisakė Telšių futbolo federacijos prezidentas Mindaugas Bondauskis.

„Ar jums pačiam normalu, kad žmona gauna iš jūsų atlyginimą? Ar normalu, kad pasiimate degalų kortelę su 4000 eurų, pravažiuojate ir už ją nemokate? Ar normalu, kad LFF pavertėte savo banku? Jums buvo skolinama ir kol Vykdomojo komiteto nariai neiškėlė šio klausimo, jūs nesiruošėte nieko mokėti. Aš jūsų vietoje tiesiog ateičiau, padėčiau savo LFF ženklelį ir garbingai pasitraukčiau“, – rėžė verslininkas.

Jį palaikė ir Marijampolės apskrities futbolo federacijos prezidentas Žydrūnas Buzas.

Atviro balsavimo metu už V.Vaškūno pašalinimą balsavo 63 konferencijos dalyviai, prieš – du.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius