-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nusviesto rankšluosčio drama: trenerio viešai užsipultas A.Novikovas – suspenduotas

Geriausias praėjusių metų Lietuvos futbolininkas Arvydas Novikovas yra nušalintas nuo „Erzurumspor BB“ komandos dėl nemalonaus incidento per rungtynių su Stambulo „Fenerbahče“ pertrauką. Emocijų pagauto lietuvio sviestas rankšluostis rūbinėje kainavo jam ne tik vietą komandoje svarbiu sezono metu, bet ir purvo bangą iš trenerio ir Turkijos futbolo sirgalių. A.Novikovas 15min papasakojo, kaip susiklostė didelį atgarsį sukėlusi istorija.

Treneris Yılmazas Vuralas po pralaimėjimo 1:3 „Fenerbahče“ ekipai gegužės 3-ąją į šuns dienas spaudos konferencijoje išdėjo du savo auklėtinius: Ricardo Gomesą ir A.Novikovą.

Trenerio teigimu, lietuvis sukėlė sumaištį rūbinėje. R.Gomesą strategas norėjo leisti į aikštę po keitimo, bet šis teigė, kad žaisti negali dėl čiurnos skausmų. „Aš jam sakiau: „Eik žaisti, broli“. Jis atsakė, kad jam koją skauda. Jis melavo“, – tikino Y.Vuralas.

„Jei įmanoma, nesivežkime jų net į viešbutį. Mes nesame niekieno žaisliukas. Kas jie tokie? Prezidente, matote, ką užsieniečiai čia daro?“ – tokiais pareiškimais svaidėsi 68-rių treneris spaudos konferencijoje.

Stratego pasisakymai žaibiškai išplito socialiniuose tinkluose, o sirgaliai pasiskirstė į dvi stovyklas: vieni pylė purvą ant žaidėjų, kiti stojo į jų pusę ir kritikavo trenerį.

Anksčiau tiek A.Novikovą, tiek R.Gomesą „Erzurumspor BB“ klube treniravęs Mehmetas Ozdilekas, paklaustas, kaip vertina situaciją, stojo į futbolininkų pusę: „Nežinau, kas nutiko komandos viduje, bet, kai aš dirbau komandoje, buvau labai patenkintas tiek Gomesu, tiek Novikovu, jų asmenybėmis, charakteriais. Tokie dalykai buvo neįsivaizduojami, kai juos treniravau, tai buvo neįmanoma.“

15min susisiekė su A.Novikovu, kuris patvirtino, kad yra atskirtas nuo komandos likusiai sezono daliai.

O tai skaudu futbolininkui iš Lietuvos, nes likus dviem turams iki čempionato pabaigos „Erzurumspor BB“ komanda yra 19-oje vietoje, kuri reiškia iškritimą į žemesnį divizioną. Nuo saugios zonos lietuvio ekipą skiria 2 taškai.

„Twitter“ nuotr./Arvydas Novikovas
„Twitter“ nuotr./Arvydas Novikovas

A.Novikovas papasakojo ir apie incidentą rūbinėje, nutikusį gegužės 3-sios vakarą.

Lietuvio teigimu, jis su komandos draugais grįžo į rūbinę per pertrauką, prieš kurią „Erzurumspor BB“ atsiliko 0:3 prieš „Fenerbahče“, o vienas iš bendražygių pasakė A.Novikovui, kad jį treneris pakeis prieš antrąjį kėlinį.

Numečiau rankšluostį ir surėkiau iš emocijų. O tas rankšluostis nuskrido trenerio asistentui į kojas

„Aš tikrai gerai žaidžiau, nesitikėjau, kad pakeis, ruošiausi žaisti toliau, buvau 100 proc. įsitikinęs“, – pasakojo A.Novikovas.

Tuomet lietuvis paklausė trenerio asistento, ar keitimas tikrai bus ir gavo teigiamą atsakymą.

„Turėjau rankšluostį rankoje tuo metu. Numečiau rankšluostį ir surėkiau iš emocijų. O tas rankšluostis nuskrido trenerio asistentui į kojas. Nenorėjau aš ten jo mesti“, – patikino A.Novikovas.

Saugas iš Lietuvos išėjo iš rūbinės į procedūrų kambarį, jis girdėjo, jog trenerio asistentas supyko, tad po kiek laiko nuėjo ir atsiprašė.

Bet, panašu, kad to neužteko. Vėliau jau per televiziją A.Novikovas pamatė, koks šurmulys kilo dėl jo ir R.Gomeso veiksmų.

„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas
„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas

Lietuvos rinktinės lyderis stebėjosi dėl tokio ažiotažo ir mano, jog vyr. treneris Y.Vuralas buvo neteisingai informuotas apie situaciją. A.Novikovas pabrėžė, kad 68-rių specialisto persirengimo kambaryje įvykio metu net nebuvo.

Lietuvis pasakojo, jog trečiadienį nuėjo pasikalbėti su treneriu ir jam paaiškino situaciją.

„Visų pirma, jam 68 metai. Kaip aš galiu jam kažką sakyti? Prieš mane stovės vyresnis žmogus ir aš jam pasakosiu, koks jis blogas ar kažką daro ne taip? Pasikalbėjau, sakiau: „Jums 68 metai, aš jus gerbiu, mano seneliui juk irgi 68 metai. Niekada nieko tokio jums nebūčiau pasakęs“. Viskas buvo emocijos“, – teigė A.Novikovas.

Anot jo, galiausiai su treneriu pavyko susitaikyti.

Viešumoje buvo aptarinėjami ir klubo finansiniai klausimai, bet Lietuvos rinktinės saugas tvirtino, jog juos yra išsiaiškinęs pats.

„Vėlavimai? Vėlavimai yra kiekvienam Turkijos klube. Aš nežinau, kodėl jie apie pinigus kalbėjo. Aš viską susitaręs, viskas yra gerai, žinau, kad turiu kontraktą ir žinau, kad jie man sumokės“, – tikino A.Novikovas.

Vis tik klubo paskirta nuobauda – atskyrimas nuo komandos šešioms dienoms – liko galioti, tad 30-metis saugas iš Lietuvos bus priverstas iš šalies stebėti komandos, bandančios išlikti aukščiausioje lygoje, abejas likusias rungtynes.

Su „Erzurumspor BB“ klubu A.Novikovas turi dar dvejų metų sutartį, apie saitų nutraukimą jokios kalbos kol kas nėra.

Eero Vabamagli/Postimees.ee nuotr./Lietuvos ir Estijos futbolo rinktinių mačas Taline baigėsi lietuvių pergale 3:1. Arvydas Novikovas pelnė 2 įvarčius.
Eero Vabamagli/Postimees.ee nuotr./Lietuvos ir Estijos futbolo rinktinių mačas Taline baigėsi lietuvių pergale 3:1. Arvydas Novikovas pelnė 2 įvarčius.

„Neturiu kuo skųstis. Žaidžiu geroje lygoje, gal šis sezonas nelabai sėkmingas komandai. Nėra lengvas laikas ir klubui, ir žaidėjams. Bet liko dar dvejos rungtynės, dar yra šansų likti aukščiausioje lygoje. Tikiuosi, kad komanda ištemps“, – kalbėjo A.Novikovas, kuris nuo 2020-ųjų rugpjūčio Turkijos klube jau dirbo su penkiais skirtingais treneriais.

Tačiau kokių sprendimų ieškotų lietuvis, jei „Erzurumspor BB“ iškristų į antrą pagal pajėgumą Turkijos lygą?

„Aišku, nenorėčiau žaisti antroje lygoje. Žiūrėsiu, kaip viskas susiklostys. Kontraktas dar galios, tad reikės vertinti situaciją“, – sakė A.Novikovas, pelnęs keturis įvarčius ir atlikęs penkis rezultatyvius perdavimus per 31 rungtynes šiame sezone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius