Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrūko Vilniaus „Žalgirio“ pergalių serija

Įspūdinga Vilniaus „Žalgirio“ net devynių pergalių iš eilės serija nutrūko Marijampolėje. 24-asis „SMScredit.lt A lygos“ turas prieš vietos „Sūduvą“ pasibaigė be įvarčių – 0:0 (0:0).
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / G.Vaitkevičiaus nuotr.

Gan aktyviai rungtynes pradėję žalgiriečiai jau pirmąją žaidimo minutę uždirbo kampinį smūgį, tačiau jo metu pavojingos progos sukurti nepavyko. Visgi po kelių minučių rimčiau vartininko reakciją patikrino brazilas Elivelto. Jis nedvejodamas smūgiavo iš aštraus aikštės kampo, tačiau vartų sargas Ivanas Kardumas neklydo ir kamuolį sugavo.

7-ąją minutę vietinius žiūrovus sunerimti privertė Andrija Kaludjerovičius. Po ilgo komandos draugo perdavimo serbas išsiveržė vienas prieš vartus, tačiau patogiai nuo žemės atšokusio kamuolio nesusistabdęs puolėjas nesugebėjo nuginkluoti vartininko. Vos po minutės po žaidimo vadinamąja siena su Linu Pilibaičiu į baudos aikštelę įsiveržęs Saulius Mikoliūnas taip pat greitai buvo ir nukenksmintas.

14-ąją minutę „Sūduva“ ir vėl vaikščiojo ant peilio ašmenų. Greitos atakos metu Elivelto perdavimas praskrodė visą varžovų gynybos grandį ir pasiekė A. Kaludjerovičių, tačiau trumpam koordinaciją praradęs puolėjas dar kartą nesugebėjo nuginkluoti vartininko iš dėkingos situacijos. Kiek vėliau netikėtas Mamadou Mbodjio smūgis iš tolimos distancijos skriejo virš vartų. Dar po kelių minučių virš vartų smūgiavo ir per smarkiai užsimojęs Marinas Matošas.

24-ąją minutę pasižymėti galėjo ir marijampoliečiai. Po gražios Eligijaus Jankausko ir Admio Kecapo kombinacijos vienas prieš Armanto Vitkausko ginamus vartus išniro Predragas Pavlovičius, tačiau vartininkui taip ir neteko suskubti – legionierius buvo labai netaiklus.

Aprimę žalgiriečiai atkuto 34-ąją minutę. Greitos atakos metu Vytautas Lukša sėkmingai paguldė gynėja ant vejos ir atmetė kamuolį šiek tiek atgal, tačiau galingas S. Mikoliūno smūgis tikslo nepasiekė, blokuotas kamuolys nuriedėjo už galinės užribio linijos. Kampinio metu pasižymėti galėjo ir A. Kaludjerovičius, tačiau jo smūgis kyštelėjus koją buvo per silpnas ir atsidūrė vartininko glėbyje.

41-ąją minutę žalgiriečiai pabandė pasinaudoti trumpa kiekybine persvara: tolimas M. Ljujičiaus perdavimas pasiekė atakos smaigalyje atsidūrusį A. Kaludjerovičių, tačiau smūgis iš gan aštraus aikštės kampo skriejo tiesiai į vartininką.

Antrajame kėlinyje pirmieji pavojingesnę progą susikūrė žalgiriečiai. Perėmę kamuolį jie nuskubėjo į greitą ataką, tačiau A. Kaludjerovičiaus smūgis skriejo virš vartų. 55-ąją minutę pasižymėti galėjo Tomas Radzinevičius, tačiau jo smūgis galva iš netolimos distancijos buvo laiku blokuotas.

Po geltonų kortelių virtinės kontratakuoti bandę žalgiriečiai privertė paprakaituoti I. Kardumą. Po V. Lukšos perdavimo patogioje pozicijoje atsidūręs A. Kaludjerovičius bandė klastingai perkelti kamuolį per vartininką, tačiau šiam pavyko laiku sureaguoti ir jį sugauti.

70-ąją minutę Donovanas Sljingardas pademonstravo savo technikos sugebėjimus ir gražiai suklaidinęs varžovą pabandė smūgiuoti į vartų kampą, bet vartininkas į šią grėsmę sureagavo ir sugavo kamuolį. 75-ąją minutę atakuoti pabandė ir marijampoliečiai, bet P. Pavlovičiaus smūgis skriejo virš vartų.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Justas Lasickas iškart pagyvino žaidimą. 82-ąją minutę jaunasis saugas paguldė varžovą jo paties baudos aikštelėje, bet atliko netikslų perdavimą. Po poros minučių žalgirietis pats sulaukė progos smūgiuoti, bet jo šūvis skriejo šalia vartų. 87-ąją minutę smūgiavo ir Mantas Kuklys, bet kamuolį sučiupo laiku suskubęs vartininkas.

Iki rungtynių pabaigos rezultatas, deja, nepakito, o marijampoliečiai nutraukė žalgiriečių devynių iš eilės pergalių seriją.

Marijampolės „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:0 (0:0)

„SMScredit.lt A lyga“, XXIV turas, Marijampolė

Įspėjimai: 53‘ Algis Jankauskas, 57‘ Povilas Leimonas, 76‘ Andro Švrljuga („Sūduva“); 62‘ Saulius Mikoliūnas („Žalgiris“).

Vilniaus „Žalgiris“: Armantas Vitkauskas, Donovanas Slijngardas, Mamadou Mbodjis, Linas Klimavičius, Saulius Mikoliūnas, Marinas Matošas, Matijas Ljujičius (81‘ Justas Lasickas), Linas Pilibaitis (56‘ Mantas Kuklys), Vytautas Lukša, Elivelto (67‘ Bahrudinas Atajičius), Andrija Kaludjerovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius