-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų futbolo legenda paskelbė apie karjeros pabaigą

Praėjusį sezoną gimtinės „Groningen“ klubui atstovavusi Nyderlandų futbolo žvaigždė Arjenas Robbenas pranešė apie karjeros pabaigą.
Arjenas Robbenas
Arjenas Robbenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

37-erių saugas su futbolu atsisveikina jau antrą sykį. Pirmą kartą „sudie“ jis tarė 2019 metais palikęs Miuncheno „Bayern“ klubą, tačiau 2020-aisiais sugrįžo, pasirašydamas sutartį su Groningeno komanda.

Vis dėlto joje sužaidęs vos septynis mačus A.Robbenas priėmė sprendimą visam laikui kabinti sportbačius ant vinies.

„Nutariau stabdyti savo futbolininko karjerą, – savo pranešime teigė 21 metus profesionaliai žaidęs olandas. – Prieš metus pranešiau, kad grįžtu į „Groningen“ klubą. Pasitikau šį nuotykį su didele energija ir entuziazmu.

Bet greitai susidūriau su fiziniais iššūkiais, kurie neleido man žaisti ilgą laiką. Po ilgų bandymų ir nesėkmių galiausiai sužaidžiau kelias rungtynes sezono pabaigoje. Tačiau pažvelgęs atgal į praėjusį sezoną, supratau, kad minučių skaičius, kurį žaidžiau, buvo nuviliantis.

Iš anksto žinojau, kad taip gali nutikti, bet priėmiau iššūkį ir atidaviau viską, kad man pavyktų. Ir ne tik aš – viską padarė ir klubas, rėmęs ir palaikęs mane visą laiką.

Man padėjo ir šiltos reakcijos ir linkėjimai iš futbolo sirgalių.“

A.Robbenas per karjerą atstovavo penkiems klubams, iš kurių garsiausi – Londono „Chelsea“, Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“. Sudėjus šiose trejose komandose olandas sužaidė daugiau nei 300 rungtynių, daugiausia iš jų – Bavarijoje.

Sprogstamąja jėga ir nuostabiu žaidimu kaire koja pasižymėjęs saugas iškovojo visų šalių, kuriose rungtyniavo, čempionų titulus. Su Eindhoveno PSV 2002-2003 m. sezone jis tapo Nyderlandų čempionu, su „Chelsea“ iškovojo 2004-2005 ir 2005-2006 m. Anglijos čempiono titulus, su „Real“ 2007-2008 m. laimėjo Ispanijos „La Liga“, o su „Bayern“ net aštuonis sykius tapo Vokietijos čempionu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arjenas Robbenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Arjenas Robbenas

Be to, 2012-2013 m. su Miuncheno klubu A.Robbenas vienintelį sykį karjeroje laimėjo ir UEFA Čempionų lygą.

Ryškų įspaudą saugas paliko ir Nyderlandų rinktinėje. Joje A.Robbenas pelnė 37 įvarčius, žaidė šešiuose didžiuosiuose turnyruose ir sykį pateko į finalą – Nyderlandai su tuo metu 26-erių A.Robbenu pralaimėjo 2010 m. pasaulio čempionato lemiamą kovą prieš Ispaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius