-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: Vykintas Slivka keliasi rungtyniauti į Italiją

Vienas geriausių Lietuvos rinktinės žaidėjų, Vykintas Slivka, keičia komandą. Pirmąją sezono pusę Nyderlandų antrojo diviziono „Den Bosch“ klube praleidęs saugas žais „Ascoli“ ekipoje iš antrojo Italijos futbolo diviziono.
Vykintas Slivka
Vykintas Slivka / Sauliaus Čirbos/LFF nuotr.

Kalbos apie žaidėjo sugrįžimą į Italiją sklandė jau kurį laiką, tačiau derybos užtruko, nes jose dalyvauja trys klubai. V.Slivka vis dar priklauso Italijos čempionui Turino „Juventus“, su kuriuo lietuvio sutartis galioja iki šios vasaros. Ji buvo neseniai pratęsta.

21 metų V.Slivka šiemet pateko tarp septynių geriausių Lietuvos futbolininkų kasmetiniuose LFF metų žaidėjo rinkimuose.

V.Slivka karjerą pradėjo gimtojo Panevėžio klubo „Ekranas“ jaunimo komandoje, iš kurios 2013 metais jį įsigijo „Juventus“.

Su Italijos grando dublerių ekipa V.Slivka du kartus laimėjo Italijos jaunimo komandų Supertaurės varžybas.

Tačiau pagrindinėje „Juventus“ ekipoje lietuvis nežaidė. 2015 m. jis buvo išnuomotas Slovėnijos ekipai „Gorica“, o 2015-aisiais persikėlė į „Den Bosch“.

Praėjusį sezoną antrajame Nyderlandų divizione jis sužaidė 28 rungtynes, pelnė vieną įvartį. Šį sezoną žaidė dvylikoje ekipos rungtynių.

Praėjusiais metais V.Slivka įmušė pirmąjį įvartį Lietuvos rinktinėje, kai pirmose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Vilniuje įmušė į Slovėnijos rinktinės vartus.

„Serie B“ pirmenybėse „Ascoli“ ekipa su 27 taškais po 21 rungtynių užima tryliktąją vietą iš 22 komandų. Nuo aštuntosios vietos, kuri leidžia žaisti papildomame turnyre dėl patekimo į aukštesnį lygį, ekipą skiria 4 taškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius