-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Opozicija nusprendė netylėti ir imtis veiksmų – nuversti LFF valdžią, surengti naujus rinkimus ir paversti futbolą skaidriu

Lietuvos futbolo rinktinės netrukus laukia pasaulio čempionato atrankos pradžia, tačiau tai atsidūrė antrame plane – viską užgožė skandalas, įvykęs mūsų šalies futbolo federacijoje. Prezidento Juliaus Kvedaro nušalinimas ir susidariusi situacija perpildė futbolo bendruomenės narių kantrybės taurę.
Valdas Ivanauskas
Valdas Ivanauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Legendinis Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas prisipažino, kad daugiau tylėti nebegalima. Pasak jo, yra daugybė futbolui atsidavusių žmonių, kuriems federacija ilgus metus buvo atsukusi nugarą, bet jie yra pasiryžę nuversti dabartinę valdžią ir atversti naują puslapį futbolo istorijoje.

„Atėjo laikas, kai reikia išsakyti savo nuomonę. Čia nėra asmeninių interesų. Mūsų daug ir mes visi sieksime rasti išeitį. Duobė futbole jau iškasta. Ji tokia gili, kad iš jos išlipti bus nelengva. Po vieną neišlipsime, todėl mes kovosime. Su kriminalais siejamas ir nuo pareigų nušalintas Julius Kvedaras kompromituoja visą futbolo bendruomenę, jo veiksmai daro didelę žalą“, – kalbėjo V.Ivanauskas. 

Su kriminalais siejamas ir nuo pareigų nušalintas Julius Kvedaras kompromituoja visą futbolo bendruomenę.

Rytoj į Lietuvą atvyks UEFA ir FIFA atstovai, kurie dalyvaus ne tik LFF vykdomojo komiteto posėdyje. Tarptautinių federacijų nariai surengs susitikimą ir su opozicija – tais futbolo visuomenės atstovais, kurie pasiryžę kardinaliai keisti situaciją mūsų šalies futbolo valdžioje. 

„Mes netikime, kad dabartinis LFF vykdomasis komitetas yra savarankiškas, o jų priimti sprendimai bus skaidrūs. Sprendimai turi būti priimti kitų asmenų. Mes norime, kad J.Kvedaras gerbtų teismo sprendimą ir atsistatydintų.

LFF turi būti išvalyta nuo korumpuotų asmenų. Čia nėra lozungai. Lietuvos futbolas turi užversti seną puslapį ir atversti naują. Tai būtina. Negalima praturtėti iš futbolo asmenine sąskaita. Prašome UEFA ir FIFA įsikišimo, kad būtų sudaryta darbo grupė. Ji paruoštų naujus LFF įstatymus, kurie užtikrintų skaidrią veiklą ir inicijuotų naujus rinkimus“, – situaciją komentavo V.Ivanauskas.

Futbolo treneris Rimantas Turskis, jau keletą metų aktyviai besipriešinantis LFF veiksmams, kartu su bendraminčiais sieks perversmo futbolo federacijoje.

„Liūdni reikalai, bet jie brendo... Nebuvo skaidrumo, o taip futbole būti negali. Dabar turime už viską sumokėti. Futbolą valdo žmonės, nesusiję su futbolu. Blogiau vadovauti kaip dabar negalima. Turime išvalyti federaciją ir po kurio laiko tikėtis, jog pakils ir futbolo lygis“, – dėstė R.Turskis.

Specialioje spaudos konferencijoje dalyvavo ir ką tik karjerą baigęs ilgametis futbolo rinktinės žaidėjas Tomas Ražanauskas. Jis taip pat nenori likti abejingas situacijai šalies futbole.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Tomas Ražanauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Tomas Ražanauskas

„Norėtųsi kažką nuveikti. Kas vyksta dabar, nė vieno mūsų netenkina. Sporto mokyklos neturi sąlygų, taip neišaugs nauji talentai. Norisi kažko imtis. Gal verslininkai nepasitiki šia futbolo valdžia, todėl reikia rasti žmonių, kurie sugebėtų rasti rėmėjų, skaidriai valdytų futbolą ir ištesėtų pažadus. Pats žinau, kiek daug futbolo rinktinės narių mus palaiko“, – pasakojo T.Ražanauskas. 

Šiai valdžiai atėjo pabaiga. Keista, kad ji pati to dar nesupranta.

„Norime naujos valdžios. Jeigu niekas nepasikeis plauksime pasroviui. Tie, kurie turėjo balso teisę, jie turėtų jos nebeturėti. Lenkijoje, Rusijoje buvo panaši situacija. Nušalino prezidentą, bet surado kompromisą – išrinko gerą žmogų. Yra galimybių pakeisti situaciją, esame maža šalis ir autoritetingi žmonės turi būti vertinami. Daugybę metų mūsų neprileido prie rinkimų. Reikia sugriauti rinkiminę sistemą. Šiai valdžiai atėjo pabaiga. Keista, kad ji pati to dar nesupranta“, – sakė V.Ivanauskas. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Turskis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Turskis

Primename, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentą Julių Kvedarą Kauno miesto apylinkės teismas nuo pareigų  nušalino pusei metų. Teisėsaugai tiria galimus finansinius jo nusikaltimus. Ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai spalio pabaigoje, o įtarimai J.Kvedarui pateikti šių metų rugpjūčio 3 dieną.

Spaudos teigimu, jau seniai su nusikaltėlių pasauliu siejamas J. Kvedaras įtariamas, jog galėjo praturtėti pasisavindamas Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) Lietuvai skiriamus pinigus. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius