Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Originalus ritualas kamerūniečiams nepadėjo: Afrikos čempionai tenkinosi lygiosiomis su australais

Pirmasis istorijoje Kamerūno ir Australijos rinktinių mačas baigėsi lygiosiomis. Sankt Peterburgo „Petrovskij“ stadione vykusiose FIFA Konfederacijų taurės B grupės rungtynėse Afrikos ir Azijos čempionai išsiskyrė taikiai – 1:1. Šis rezultatas nėra palankus nė vienai ekipai, nes pirmuosius grupės mačus abi jos pralaimėjo grupės favoritėms: kamerūniečiai – Čilei, australai – vokiečiams.
Kamerūno rinktinė
Kamerūno rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Kamerūno rinktinės žaidėjai į Piterį atvyko kaip į tikrą šventę. Vos išlipę iš autobuso, jie pradėjo šokti ir dainuoti pagal iš atsineštos magnetolos skambančią muziką.

Pakiliai Afrikos čempionai pradėjo ir dvikovą. Pirmajame kėlinyje jie kur kas dažniau lankėsi australų aikštės pusėje, o drąsią atakuojančią sudėtį išstačiusio (3-2-4-1) Ange Postecoglou sprendimas nepasiteisino.

Sužaidus apie 10 minučių, pavojingai varžovų vartams grasino Vincentas Aboubakaras, 38-ąją minutę jau kapitonas Benjaminas Moukandjo galingai šovė iš toli, bet tiesiai į vartininką.

Galiausiai įvartis į Maty Ryano vartus krito prieš pat didžiąją pertrauką. Jau einant pridėtam kėlinio laikui, puikų perdavimą gavo Andre-Frankas Zambo Anguissa.

„Marseille“ saugas nepasimetė, meistriškai permetė kamuolį per iš vartų išėjusį australą ir išvedė Afrikos čempionus į priekį.

Prasidėjus antrajam kėliniui, labai dėkingą progą turėjo Tomi Juričius, bet puolėjas sudelsė, smūgiavo virš vartų ir vėjais paleido geriausią australų progą.

60-ąją minutę Žaliojo kontinento ekipai vis dėlto pavyko rezultatą išlyginti. Iš pradžių puikios progos padvigubinti persvarą neišnaudojo Kamerūnas, o po kelių akimirkų savoje baudos aikštėje Ernestas Mabouka pargriovė Alexą Gersbachą ir mačo arbitras Miloradas Mažičius parodė į 11 metrų baudinio žymą.

Afrikiečiams nesutinkant, serbas nusprendė pasitelkti vaizdo kartojimo technologiją, tačiau sprendimo nepakeitė, o Markas Milliganas smūgiavo užtikrintai ir rezultatą išlygino.

B grupės turnyro lentelė
1 Čilė 1 1 0 0 2:0 3
2 Vokietija 1 1 0 0 3:2 3
3 Australija 2 0 1 1 3:4 1
4 Kamerūnas 2 0 1 1 1:3 1

Nenorėdami tenkintis lygiosiomis, Hugo Brooso auklėtiniai vėl perėmė iniciatyvą. Dvi puikias progas turėjo V.Aboubakaras. Iš pradžių praėjusio Afrikos čempionato didvyris „neuždarė“ komandos draugo siųsto perdavimo, antrame epizode – galva smūgiavo šiek tiek virš vartų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius