-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 19

Palmių apsupty prieš nykštuko egzaminą – ryžto daug: su „bucais“ – tiesiai nuo lėktuvo trapo

Daug saulės, šypsenų ir gero tono. Pavasariškoje Portugalijoje pasiruošimą išlikimo UEFA Tautų lygos C divizione dvikovai pradėjusi Lietuvos futbolo rinktinė viliasi, jog geras ūpas nepabjurs ir po įvykių aikštėje.
Lietuvos futbolo rinktinė ruošiasi akistatai su Gibraltaru
Lietuvos futbolo rinktinė ruošiasi akistatai su Gibraltaru / Mariaus Bagdono nuotr.

Ketvirtadienį Faro mieste Edgaro Jankausko vyrų laukia pirmasis mūšis su Gibraltaro komanda. Kitą antradienį – atsakomoji dvikova Kaune.

Du mačai, nuo kurių priklausys nacionalinės komandos vektoriaus kryptis. Sėkmės atveju Lietuva išliks C divizione ir kitą rudenį kausis vienoje grupėje su Rumunija, Kipru ir Kosovu.

„Sudegus“ – sarmata ir krytis į Europos futbolo futbolo dugną bei Lichtenšteino ir San Marino draugija.

Ant kortos pastatyta daug. Nusiteikimas rimtas, pasirengimas ankstyvas.

Lietuvos futbolas nenori išklysti iš pernai atrastos vilties oazės daug metų be krypties besiblaškius nusivylimo dykumoje, todėl gruodį įteikė naują sutartį E.Jankauskui.

Lietuvos futbolo federacija pridės ir premijas futbolininkams, jei Gibraltaro „dublis“ bus su pliuso ženklu.

Dabar vėl yra etapas, kai Lietuvos futbolo mėgėjų širdys plaka greičiau, tad E.Jankauskas sėkmės recepto ingredientus renkasi ypač stropiai ir atsakingai.

E.Žaldario nuotr./Edgaras Jankauskas
E.Žaldario nuotr./Edgaras Jankauskas

Mūsų komanda pirmadienio popietę įsikūrė prie pat Atlanto vandenyno kranto. Apie 30 tūkst. gyventojų turintis Albufeiros miestas yra apie 45 km nutolęs nuo Faro ir 30 km nuo „Estadio Algarve“, kur ketvirtadienį lietuviai pradės kovą dėl išlikimo.

Maurų kadaise valdyta gyvenvietė laikui bėgant išaugo į pramogų ir naktinio gyvenimo centrą. Čia gerai išvystytas turizmas, o šurmulys ir linksmybės net ir įprastomis darbo dienomis tęsiasi iki paryčių.

Nuo masyvaus penkių žvaigždučių viešbučio „Nau Hotel“, kuriame apsistoję lietuviai, iki Atlanto vandenyno – vos šimtas metrų, bet ne pramogos Lietuvos futbolininkams dabar galvose.

Mariaus Bagdono nuotr./Takelis į pliažą iš viešbučio, kuriame gyvena Lietuvos rinktinė
Mariaus Bagdono nuotr./Takelis į pliažą iš viešbučio, kuriame gyvena Lietuvos rinktinė

Iškart pradėti stovyklą Portugalijoje nuspręsta dėl labai aiškių priežasčių – oro ir sąlygų, kurias prieš vieną svarbiausių 2024-ųjų mačų mūsiškiams gali pasiūlyti Algarvė.

Šiuo metu Portugalijoje termometrai kyla virš 20 laipsnių ir kasdien lietuviai deda sėkmės pamatus vietiniame Albufeiros stadione ant natūralios vejos. Lietuvoje tokios prabangos šiuo metų laiku E.Jankausko komanda tiesiog neturėtų.

LFF nuotr./Fiodoras Černychas Portugalijoje
LFF nuotr./Fiodoras Černychas Portugalijoje

Geros nuotaikos kibirkščių netrūko dar neįkėlus kojos Pirėnuose.

Užsakomojo skrydžio metu Fiodoras Černychas, Kipras Kažukolovas, Klaudijus Upstas ir Giedrius Matulevičius smagiai pliekė rinktinės kelionių metu ypač populiarų Ludo stalo žaidimą, o pralaimėjusiam „Hegelmann“ kapitonui bičiuliai kaipmat sugalvojo užduotį ir šis nuo trapo Faro oro uoste leidosi avėdamas futbolo bateliais.

Žaidimo eigą prižiūrėjęs Edvinas Gertmonas ne kartą juokavo, kad kuriam kitam gali paskolinti ir savo „darbines“ pirštines.

Mariaus Bagdono nuotr./Iš lėktuvo – tiesiai su futbolo bateliais
Mariaus Bagdono nuotr./Iš lėktuvo – tiesiai su futbolo bateliais

Pirmadienio vakarą Lietuvos rinktinė varžybų vietą pasiekė be septynių žaidėjų. Emilijus Zubas, Pijus Širvys, Edgaras Utkus, Gvidas Gineitis, Arvydas Novikovas, Edvinas Girdvainis antradienį atvyko tiesiai iš savo klubų. Rokas Lekiatas dar pirmadienio vakarą turėjo Rumunijos čempionato rungtynes, tad į stovyklą atvyks vėliausiai ir, vargu, ar bus pasirengęs po poros dienų vyksiančiai akistatai.

Atvykus rinktinės senbuviui A.Novikovui, šurmulio viešbučio koridoriuose radosi žymiai daugiau.

„Slava Ukraini!“ – iš balkono smagiai šūktelėjo „Tuzlaspor“ naujokas, Gyčiui Paulauskui duodant interviu apie pirmuosius mėnesius karo nualintoje šalyje.

Kartu su komanda atskrido ir nedidelė grupelė ištikimiausių Lietuvos rinktinės gerbėjų. Dar prieš kelionę daugelį jų nemaloniai nustebino bilietų kainos į rungtynes. Standartinis bilietas į šią dvikovą su viena silpniausių Europos komandų kainuoja net 40 svaro sterlingų. Tiesa, daugumai mūsiškių LFF „suderino“ kur kas draugiškesnes kainas.

Mariaus Bagdono nuotr./Lietuvos rinktinės žaidėjai viešbučio balkonuose
Mariaus Bagdono nuotr./Lietuvos rinktinės žaidėjai viešbučio balkonuose

Algarvės regione šiomis savaitėmis dar ramu. Turistinis sezonas neprasidėjęs, tarp įspūdingų uolų saugiai įsisupę paplūdimiai tušti, vanduo – šaltokas.

Atlanto vandenyno bangų vėsuma dvelkia ir kalbant apie aukščiausio lygio futbolą.

Simboliška, bet ir pirmasis akcentas, kurį užfiksavo grupelė iš oranžinio kamuolio šalies atvykusių žurnalistų grupelė, buvo susijęs ne su futbolu, o krepšiniu.

„Bolt“ programėle iškviestas taksi vairuotojas atvyko dėvėdamas mėlynus „New York Knicks“ marškinėlius. Prakalbus apie tai, kad Portugalijoje tai nėra toks įprastas reiškinys, nes per visą istoriją NBA yra rungtyniavę vos du šios šalies žaidėjai Gui Santosas ir Neemias Queta, vairuotojas tuoj pat pataisė pastarojo pavardės tarimą.

„Scanpix“ nuotr./Neemias Queta
„Scanpix“ nuotr./Neemias Queta

Nors Portugalija yra pamišusi dėl futbolo, šalies pietuose esančioje Algarvėje atostogų nuotaikos populiariausią sporto šaką smarkiai užgožia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius