-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio „Ekranas“ gavo 130 tūkst. litų, bet žaidėjams gali mokėti vos po 35 litus

Skolų liūne skęstantis Panevėžio „Ekrano“ futbolo klubas vis dėlto sugebės užbaigti šį Lietuvos futbolo A lygos sezoną. Tačiau kaip sumokės futbolininkams skolas – jau kitas klausimas. Panevėžio miesto savivaldybė galiausiai išmokės aštuoniskart šalies čempionui „Ekranui“ numatytą finansinę paramą pagal pateiktą programą – 130 tūkst. litų, tačiau vargu ar tai labai paguos algų negaunančius klubo žaidėjus. Šie pinigai yra klubo projekto dalis ir žaidėjų algoms jie negali būti skirti.
„Ekrano“ ir „Kruojos“ komandų dvikova
„Ekrano“ ir „Kruojos“ komandų dvikova / fkekranas.lt nuotr.

„Dabar „Ekrano“ komandos atstovai jau gali atvykti pas mus, pasirašyti visus būtinus popierius, dokumentus ir gaus numatytą pagal projektą sumą“, – portalui 15min.lt penktadienį kalbėjo Panevėžio miesto savivaldybės vyriausioji specialistė sporto klausimais Justina Šiurnaitė.

Nors „Ekranui“ 130 tūkst. litų parama buvo skirta anksčiau, tačiau dėl daugiau kaip 1,5 mln. litų įsiskolinimų kreditoriams Panevėžio savivaldybė bijojo pervedinėti pinigus į klubo sąskaitą, nes antstoliai jau buvo pasirengę šiuos pinigus paimti, kad būtų padengta bent dalis klubo skolų.

Nors „Ekranui“ 130 tūkst. litų parama buvo skirta anksčiau, tačiau dėl daugiau kaip 1,5 mln. litų įsiskolinimų kreditoriams Panevėžio savivaldybė bijojo pervedinėti pinigus į klubo sąskaitą

Tačiau rugsėjo pabaigoje „Ekranui“ pavykus susitarti su kreditoriais palaukti, tad komandai galiausiai bus pervesta numatyta pinigų suma, kuri yra reikalinga kaip oras. Viešoje erdvėje kalbama, kad dėl tuščios klubo piniginės panevėžiečiai galėjo ir nebaigti šalies pirmenybių. Komandai liko sužaisti 7 mačus.

Tačiau tai nereiškia, kad gavusi pinigus, ekipa sugebės atsiskaityti su žaidėjams, kurie atlyginimų nesulaukia jau kelis mėnesius, – 130 tūkst. litų skirti komandos veiklai, o ne algoms.

„Transporto paslaugos, benzinas, klubo buitiniai gyvenimo reikalai – tie pinigai skirti būtent ekipos gyvavimui. Daugelį komandos išlaidų apmoka pati savivaldybė: stadionas klubui treniruotis ir žaisti yra suteiktas nemokamai, kaip ir jo apšvietimas ar net šiltas vanduo dušuose. Iš numatytos sumos, pagal projektą, klubas žaidėjams gali mokėti tik maistpinigius – po 35 litus per dieną“, – sakė J.Šiurnaitė.

Jei Panevėžio ekipa sieks bent taip padėti algų negaunantiems futbolininkams, kiekvienam iš jų per mėnesį ji sumokės po 1050 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius