-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžio „Ekranas“ po pertraukos vėl sugrįžta į Lietuvos stadionus

Panevėžio „Ekranas“ po pertraukos šalies čempionate ruošiasi vėl prasidėsiančioms futbolo batalijoms. Mėlynai raudoni turnyro lentelėje šiuo metu užima trečiąją vietą ir turi tiek pat taškų, kiek laipteliu aukščiau esantis „Atlantas“.
Panevėžio „Ekranas“
Panevėžio „Ekranas“ / fkekranas.lt nuotr,

Prieš „SMScredit.lt A lygos“ sezono tęsinį fkekranas.lt pakalbino komandos gydytoją Ramūną Širvinską. Už žaidėjų sveikatą atsakingas komandos narys tvirtina, jog kai kurie futbolininkai šiuo metu vis dar gydosi traumas, tačiau į rikiuotę jau grįžta kiti, pasveikę žaidėjai.

– Ramūnai, UEFA Čempionų lygos atsakomosiose rungtynėse jau 16-ąją minutę buvo pakeistas Dejan Djenič. Kokią traumą jis patyrė?

– Dejan pėdos skausmus jautė dar Lietuvoje. Pėdos sumušimą jis patyrė per treniruotę, tačiau Islandijoje varžovas jam du kartus smūgiavo į skaudančią pėdą ir Dejan rungtynių tęsti nebegalėjo. Trauma labai skausminga, mat sumuštas pėdos kaulas.

– Kiek laiko gydysis traumą Dejan?

– Šiuo metu jam reabilitacija, kol kas su komanda dar nesitreniruoja. Nenoriu prognozuoti kada jis pradės treniruotis. Nei patvirtinti nei paneigti, ar jis pasirodys rungtynėse su Gargždų „Banga“ taip pat negaliu. Matysime pagal jo sveikatos būklę.

– Taip pat traumuotas ir vartininkas Kornelijus Timofejevas. Kas nutiko jam?

– Per treniruotę Kornelijui įplyšo rankos raumuo. Skausmus jis jautė dar prieš traumą, o pirmadienį per treniruotę skausmas paūmėjo. Medikų verdiktas buvo toks: mėnuo poilsio su įtvaru ant rankos.

– Tačiau yra ir gerų naujienų, nes matome, kas su komanda jau treniruojasi Donatas Petrauskas. Kaip jo sveikata?

– Jam buvo plyšęs šlaunies raumuo, tačiau Donatas sparčiai sveiko ir šiuo metu jau treniruojasi su visais. Dar reikia šiek tiek laiko, kad trauma pilnai išgytų, bet, mano akimis, jis jau gali žaisti. Bet galbūt treneriai jį dar patausos ir į aikštę šeštadienį dar neleis. Bet, pasikartosiu, tai nuspręs treneriai.

– Negalime nepaklausti ir apie Aurimą Kučį. Kokios žinios apie jo situaciją?

– Aurimas jau įveikė pirminę reabilitaciją. Dabar prasidėjo antrinė. Trečiadienį su Aurimu vyksime pas daktarą Rimtautą Gudą. Jis pateiks išvadas apie tai, kaip gyja koja. Tikimės, kad Aurimas sveiksta sparčiau, nei įprastai.

– Likę žaidėjai sveiki? Ar turi kas kokių mikrotraumų?

– Su likusių futbolininkų sveikata viskas gerai. Visi sveiki ir pasiruošę vėl sugrįžti į stadionus. Viliamės, kad prie visų jau greitai prisijungs ir šiuo metu dar besigydantys žaidėjai.

Primename, kad „Ekranas“ artimiausias rungtynes sužais jau šį šeštadienį išvykoje. Panevėžiečiai keliaus į Gargždus, kur susigrums su vietos „Banga“. Artimiausios namų rungtynės Aukštaitijos stadione įvyks rugpjūčio 10-ąją. Tądien mėlynai raudoni namuose susitiks su Marijampolės „Sūduvos“ vienuolike.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius