Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai žengė tolyn Čempionų lygoje

Lietuvos futbolo čempionai stipresni už Airijos. Tai antradienį įrodė Panevėžio „Ekrano“ klubas, namuose 2:1 (1:0) nugalėjęs Dublino „Shamrock Rovers“ vienuolikę ir žengęs į trečiąjį UEFA Čempionų lygos atrankos ratą.
Rungtynių akimirka
„Ekranas“ šventė pergalę. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Prieš savaitę Dubline komandos išsiskyrė be įvarčių – 0:0, todėl viskas antradienį sprendė Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione.

Suprasdamas praleisto įvarčio kainą, Panevėžio klubas beatodairiškai nepuolė į puolimą, tačiau pamažu perėmė iniciatyvą. Šeimininkai sukūrė ne vieną progą kol pačioje pirmo kėlinio pabaigoje įvartį pagaliau pelnė legionierius iš Serbijos Marko Andelkovičius (45 min.).

Iš karto po didžiosios pertraukos „Shamrock Rovers“ turėjo idealią progą rezultatą išlyginti, bet Billy Dennehy jos neišnaudojo nesusistabdęs kamuolio, o jaunasis Žilvinas Kymantas (62 min.) klastingu smūgiu netrukus praktiškai nulėmė mačo baigtį.

„Shamrock Rovers“ pačioje mačo pabaigoje dar pavyko sušvelninti rezultatą, kai teisėjas skyrė 11 metrų baudinį į „Ekrano“ vartus už žaidimą ranka, o pasižymėjo Gary McCabe'as (92 min.), tačiau netrukus nuaidėjo finalinis arbitro švilpukas.

Trečiajame Čempionų lygos atrankos rate Lietuvos čempionų lauks stipriausias Belgijos futbolo klubas – žymus Briuselio „RSC Anderlecht“.

Norint patekti į Čempionų lygos grupių etapą, būtina įveikti keturis atrankos ratus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius