-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje į vaikų futbolo turnyrą neatvykus latviams, jame pasirodė brazilai

Penktadienį Panevėžyje pasibaigė vaikų futbolo turnyras „Babilono“ taurei laimėti. Jo metu futbolo aikštėje jėgas išmėgino 2005-aisiais metais gimusių jaunųjų futbolininkų komandos.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Dvi dienas trukusi futbolo šventė surengta Panevėžio rajone esančioje „Smiltynės“ sodyboje. Čia futbolo kamuolį gainiojo komandos iš Vilniaus, Panevėžio, Pasvalio ir Anykščių. Turnyro globėju tapo seimo narys Povilas Urbšys, o tokią pramogą jaunimui surengė Vilniaus „McDonald`s“ komanda ir „Smiltynės“ sodybos šeimininkas Mindaugas Būtėnas.

Į turnyrą buvo pakviesti ir žaidėjai iš Latvijos, tačiau jie paskutiniu metu dalyvauti atsisakė. Nepaisant atšaukto latvių vizito, turnyre apsilankė svečiai iš kur kas egzotiškesnės šalies – Brazilijos.

Vaikus aplankė ir futbolo paslaptis jiems demonstravo FK „Ekranas“ žaidėjas Elivelto ir fizinio rengimo treneris Leonardo Iparraguirre. Taip pat prie brazilų prisijungė ir FK „Ekranas“ treneris Valdas Dambrauskas. Elivelto mušė baudinį geriausiam turnyro vartininkui pasvaliečiui Domui. Vėliau Elivelto ir Leo rungtyniavo prieš keturis vaikus. P to vaikai pasiskirstė į dvi komandas (apie 55 žaidėjus) ir vieni žaidė komandoje su Leo, kiti su Elivelto.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Prasidėjus turnyrui komandos žaidė grupės rungtynes vieno rato sistema, vėliau prasidėjo atkrintamieji susitikimai. Galiausiai komandos susitiko pusfinalių ir finalo mačuose. Ketvirtą vietą turnyre iškovojo Anykčių sporto centro auklėtiniai. Jie kovoje dėl trečios vietos rezultatu 4:1 nusileido Vilniaus „McDonald`s“ ekipai.

Finale dėl aukso pečius surėmė Pasvalio futbolo centro ir Panevėžio futbolo akademijos komandos. Atkaklios rungtynės baigėsi svečių iš Pasvalio pergale rezultatu 2:0.

Pasibaigus rungtynių batalijoms visos komandos buvo apdovanotos. Žaidėjus pasveikino turnyro organizatoriai ir seimo narys Povilas Urbšys. Vėliau visi turnyro dalyviai išsirikiavo bendrai nuotraukai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Povilas Urbšys ir Stasys Petrauskas

„Būtent vaikų futbolas yra daug nuoširdesnis. Jame nėra vaidybos. Visos emocijos tikros. Kartais to pasigendame elitiniame futbole. Svarbiausia, kad vaikai norėtų žaisti ir Lietuva ateityje turėtų stiprią rinktinę. Manau, kad tai ir įvyks. Jis visi potencialūs lyderiai, nė vieno išskirti nenorėčiau, nes kiekvienas žaidėjas nuoširdžiai siekė pergalės“, – sakė seimo narys Povilas Urbšys.

Organizatoriai dar vieną turnyrą ketina surengti rugsėjo mėnesį. Tuomet aikštėje savo jėgas išmėgins 2005-2006 metais gimę jaunieji futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius