Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paplūdimio futbolo sezono atidarymo taurė iškeliavo į Vilnių

Savaitgalį Palangoje pirmą kartą šiemet virė aistros paplūdimio futbolo aikštelėse –tradicinį 2010 metų sezono atidarymo turnyrą laimėjo Vilniaus „Rings“ futbolininkai, praneša Lietuvos futbolo federacija.
Paplūdimio futbolo sezono atidarymas
Paplūdimio futbolo sezono atidarymas / LFF nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Turnyre dalyvavo 9 komandos – dėl sezono atidarymo taurės grūmėsi Vilniaus klubai „Snoras“, „Igol“, Kazlų Rūdos SC–STIHL, Šiaulių „Aitvaras“, „Mažeikiai“, Kauno „Vilija“, SK „Dūkštai“ ir Palangos „Nykštukas“.

Komandos buvo suskirstytos į dvi grupes ir žaidė po du kėlinius. Po grupių etapo savo pasirodymą baigė tokių varžybų debiutantas „Snoras“. Visas trejas rungtynes grupėse laimėjo „Rings“ ir „Nykštukas“.

Būtent pastarosios ekipos prasiskynė kelią į finalą, nors „Rings“ ketvirtfinalyje įveikė „Aitvarą“ tik po baudinių serijos. Visgi pusfinalyje ir finale vilniečiai pranoko „Mažeikius“ bei „Nykštuką“ užtikrintai rezultatais 3:0 ir 3:1. Grumtynėse dėl trečios vietos „Igol“ 4:1 sutriuškino „Mažeikius“.

„Oro sąlygos rungtynėms buvo geros ir netrūko intriguojančių dvikovų. Praėjusių metų nugalėtojai „Igol“ šį kartą suklupo pusfinalyje, ne toks sėkmingas turnyras buvo Kazlų Rūdos komandai ir Mažeikių atstovams, kurie sutelkė savo dėmesį į didžiojo futbolo A lygą. Manau, kad „Rings“ ekipa laimėjo turnyrą pelnytai“, – sakė varžybas organizavusios Lietuvos salės futbolo asociacijos (LSFA) vadybininkas Nikolajus Biriukovas.

Po turnyro visus dalyvius ir prizininkus apdovanojo LSFA direktorius Olegas Borisovskis. Geriausio turnyro žaidėjo prizą jis įteikė šeimininkų „Nykštuko“ ekipos žaidėjui Tadui Gudauskui, o geriausio vartininko prizą atsiėmė buvęs Lietuvos rinktinės vartų sargas Vaidas Žutautas iš „Rings“.

LFF nuotr./Nugalėtojas – „Rings“
LFF nuotr./Nugalėtojas – „Rings“

„Paplūdimio futbolą žaidžiu jau antrus metus. Didelio skirtumo nuo didžiojo futbolo nėra, nors kiek skiriasi žaidimo stilius, o vartininkui žaisti sunkiau, nes kartais kamuolys gali netikėtai atšokti nuo smėlio. Šį turnyrą kaip ir kiekvieną, tikėjomės laimėti. Tačiau vos nesuklupome ketvirtfinalyje, kai išėjome žaisti nesusikaupę. Tikiuosi šiemet žaisti ir paplūdimio futbolo čempionate, jei tvarkaraštis nesikirs su darbu“, – teigė „Bangos“ trenerio asistento pareigas einantis V.Žutautas.

Kitos paplūdimio futbolo varžybos vyks birželio 19–20 dienomis – tuo metu numatytas paplūdimio futbolo pirmenybių pirmasis turas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius