-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 21

Parą trukusi kelionė iš Indijos kapitono neišgąsdino: „Suprato ne visi, bet išleido geranoriškai“

Persikėlimas į tolimąją Indiją ir naujasis karjeros etapas viename populiariausių šios šalies klubų Keralos „Blasters“ Fiodoro Černycho entuziazmo vilkėti Lietuvos nacionalinės komandos marškinėlius nenuslopino.
Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / nuotr. Elvio Žaldario/LFF

89 mačus už rinktinę sužaidęs ir pagal šį rodiklį tik Sauliui Mikoliūnui (101) ir Arvydui Novikovui (93) nusileidžiantis 32-ejų kapitonas sustoti neketina.

Keralą ir Albufeirą, kur ketvirtadienį vyksiančiai UEFA Tautų lygos išlikimo C divizione dvikovai su Gibraltaru ruošėsi Lietuvos rinktinė, skiria 8,8 tūkst. kilometrų arba maždaug penktadalis viso žemės pusiaujo ilgio.

Fiodoro kelionė buvo varginanti, bet praėjo sklandžiai, o keletą dienų atsipūtęs puolėjas jau veržiasi į aikštę ir ketvirtadienį tradiciškai turėtų išvesti savo komandą į Algarvės stadiono aikštę.

„Nesinorėtų visko perkelti į atsakomąsias rungtynes. Jei galvosi iš karto apie atsakomąjį mačą, nieko neišeis. Reikia nuo pirmojo švilpuko parodyti, kad esame stipresni. Visi supranta, kad mūsų lygis aukštesnis, bet lengva tikrai nebus. Esu žaidęs su Gibraltaro klubais, mačiau jų keletą rungtynių ir, pavyzdžiui, latviams lengva tikrai nebuvo. Rungtynės Lietuvai bus kiek neįprastos, nes žaisime būdami favoritais, daugiau kontroliuosime kamuolį. Būtų puiku atsakyti į visus klausimus jau per pirmą mačą, bet futbolas yra futbolas“, – neskubėjo F.Černychas.

Stovyklos metu futbolininkas susėdo su 15min žurnalistu ir pasidalijo mintimis apie kelionę, pirmąsias savaites ir adaptaciją Indijoje bei ateities tikslus.

„Penkiolika valandų iki Varšuvos, iš ten – į Balstogę, ten praleidau dieną, nes turėjau šiokių tokių reikalų, o tuomet jau atskridau į Vilnių, – pasakojo kapitonas. – Kelionė praėjo sklandžiai ir buvo kur kas lengvesnė nei pirmasis skrydis Indijon, nes tuomet keliavome su šeima, mažu vaiku, tai tie skrydžiai po 5–6 valandas, laukimas oro uostuose buvo gana komplikuotas. Bet viskas gerai, nėra ko skųstis, nes žinojau, ko tikėtis.“

LFF nuotr./Fiodoras Černychas Portugalijoje
LFF nuotr./Fiodoras Černychas Portugalijoje

Ne lengvesnė kelionė F.Černycho laukia ir po antradienį Kaune vyksiančios atsakomosios dvikovos. Į Aziją puolėjas patrauks jau kitą dieną po rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius