Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduotas „Liverpool“ futbolo klubas

„Liverpool“ valdybos pirmininkas Martinas Broughtonas duodamas interviu „Sky Sports“ detaliau papasakojo apie trečiadienį paskelbtą ir maždaug savaitę truksiantį klubo pardavimą.
„Liverpool“ futbolo klubas naujiesiems savininkams kainavo 300 mln. svarų sterlingų
„Liverpool“ futbolo klubas naujiesiems savininkams kainavo 300 mln. svarų sterlingų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Krizėje atsidūrusius raudonuosius gelbės Jungtinių Valstijų kompanija „New England Sports Ventures“ (NESV), kuri valdo beisbolo klubą Bostono „Red Sox“ ir yra pasirengusi sumokėti už Anglijos komandą 300 milijonų svaro sterlingų.

Ši suma gerokai mažesnė, nei norėtų dabartiniai savininkai taip pat amerikiečiai Tomas Hicksas ir George'as Gillettas. Jie paskutinę akimirką mėgino atleisti M.Broughtoną iš pareigų ir sustabdyti sandorį, šiam planui neišdegus dabar grasina teismais.

Tačiau M.Broughtonas neabejoja, kad griebdamiesi paskutinio šiaudo sirgalių su žemėmis maišomi amerikiečiai nesutrukdys sandoriui įvykti: „Jie turėjo paskutinę progą išvykti aukštai pakelta galva. Gaila, bet buvo pasirinktas kitas variantas.“

„Ateidamas į šias pareigas gavau rašytinį savininkų įpareigojimą asmeniškai rūpintis valdybos sudėtimi – tik aš galiu ją keisti, o Hicksas ir Gillettas negali trukdyti pardavimui“, – tęsė M.Broughtonas.

M.Broughtonas žadėjo, kad ekipos, kuri Anglijos čempionate šiuo metu užima vos 18 vietą, sudėtis sausį atsidarius perėjimų langui bus stiprinama.

„Naujieji savininkai nori būti vertinami remiantis tuo, ką daro, o ne tuo, ką kalba. Bostono „Red Sox“ yra puikus pavyzdys – perimdami labai sėkmingą istorinį klubą ne pačiais geriausiais metais savininkai grąžino jam šlovę, – pasakojo M.Broughtonas. – Amerikiečiai mąsto tik apie pergalę. Jie investavo daug pinigų į žaidėjus „Red Sox“ komandoje, todėl yra pasirengę tą patį padaryti Liverpulyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius