TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paryžiaus žvaigždynas turės darbo – prie ketvirtfinalio priartėjo „Bayern“

Po trijų mėnesių sugrįžusiose UEFA Čempionų lygos kovose antradienio vakarą džiaugėsi Miuncheno „Bayern“ ir „AC Milan“ klubai, pergalėmis pradėję aštuntfinalio etapą.

„Paris Saint-Germain“ – Miuncheno „Bayern“ 0:1
53' Kingsley Comanas

Juliano Nagelsmanno auklėtiniai iš Bavarijos krašto dominavo didesnę rungtynių dalį ir pasiekė įvartį, o pergalę sugebėjo išsaugoti nepaisant paryžiečių titaniškų pastangų mačo pabaigoje.

53-ąją minutę Alphonso Daviesas atliko perdavimą į kraštą, o laisvas likęs Kingsley Comanas smūgiu pro vartininko Gianluigi Donnarummos pažastį išvedė į priekį bavarus.

Įdomu tai, jog PSG sistemoje užaugęs K.Comanas pelnė įvartį į paryžiečių vartus ir kai šios komandos susitiko Čempionų lygos finale prieš trejus metus. Tiek tada, tiek dabar prancūzas iš pagarbos buvusiai komandai įvarčio nešventė.

Po dešimties minučių skirtumas galėjo ir padvigubėti, jei ne nuostabus G.Donnarummos žaidimas. Jis atrėmė du „Bayern“ žaidėjų smūgius, vieną kurių po italo prisilietimo sulaikė ir virpstas, bei išsaugojo rezultatą nepakitusį.

Tikrą pirtį prie „Bayern“ vartų paryžiečiams pagaliau pavyko užkurti 73-ąją minutę, bet net kelis smūgius atlikusius Neymarą ir Kylianą Mbappe sulaikė bavarų vartininkas Yannas Sommeris, o galiausiai įmušęs K.Mbappe smūgio akimirką buvo nuošalėje.

Įmušė prancūzas ir 82-ąją minutę, bet ir vėl įvartis nebuvo įskaitytas dėl keliais centimetrais nuošalėje atsidūrusio Nuno Mendeso, kuris atliko perdavimą K.Mbappe.

Rezultatyviausias 2022 m. pasaulio čempionato žaidėjas aikštėje pasirodė tik po keitimo 57-ąją minutę. Jį iki šių rungtynių kamavo traumos padariniai.

Abejojama buvo ir dėl Lionelio Messi galimybių rungtyniauti, bet argentinietis žaidė visas 90 minučių.

Rungtynių pabaigoje „Bayern“ prancūzas Benjamin'as Pavard'as dar užsidirbo antrą geltoną kortelę ir buvo priverstas palikti aikštę, bet tai mačo baigties jau nepakeitė.

„AC Milan“ – Londono „Tottenham Hotspur“ 1:0
7' Brahimas Diazas

Italijoje pastaruoju metu stringantis Milano klubas laimėjo dėka vienintelio įvarčio rungtynių pradžioje.

7-ąją minutę „Tottenham“ vartininkas Fraseris Forsteris atrėmė tiek pirmąjį Theo Hernandezo, tiek antrąjį Brahimo Diazo smūgius, bet B.Diazas gavo dar vieną šansą ir galva iš artimo nuotolio nukreipė kamuolį į vartus, išvesdamas Milano ekipą į priekį.

Svečiai iš Londono per likusį laiką turėjo progų pelnyti įvartį, bet nė viena jų nepasinaudojo ir atsakomajame susitikime Anglijoje turės panaikinti vieno įvarčio deficitą.

Antrąsias rungtynes Miunchene ir Londone šios poros žais kovo 8-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius