-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionatas žiemą: kodėl gi ne?

FIFA planuoja rengti 2022-ųjų pasaulio pirmenybes žiemą. Futbolininkas Andrius Skerla ir treneris Algimantas Liubinskas įžvelgia tame daugiau pliusų nei minusų.
Katare pasaulio futbolo čempionatui 2022-aisiais planuojamas pastatyti stadionas
Katare pasaulio futbolo čempionatui 2022-aisiais planuojamas pastatyti stadionas / „Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas „France Inter Radio“, FIFA generalinis sekretorius Jerome'as Valcke'as pranešė, kad 2022 metų pasaulio futbolo pirmenybės Katare nebus rengiamos vasarą, kaip yra įprasta.

„Pasaulio čempionatas vyks ne birželį ar liepą. Manau, žaidžiama bus lapkričio 15 – sausio 15 dienomis. Jei varžybos vyktų nuo lapkričio 15 dienos, pavyzdžiui, iki gruodžio vidurio, tai būtų pats tinkamiausias oras futbolui“, – kalbėjo J.Valcke'as.

Žiemą Katare oro temperatūra būna apie 25 laipsnius šilumos. Vasarą svyruoja nuo 35 iki 45 laipsnių karščio.

Tiksliai nurodyti pasaulio pirmenybių datą FIFA žadėjo tik po to, kai pasibaigs šių metų pasaulio pirmenybės Brazilijoje. Todėl J.Valcke'o pareiškimas jau šį trečiadienį buvo netikėtas.

„Tai labai neįprasta, bet galima suprasti FIFA sprendimą, juk vasarą Katare būna išties dideli karščiai“, – komentavo žinią Vilniaus „Žalgirio“ gynėjas, buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės futbolininkas A.Skerla.

Ir Lietuvos, ir užsienio futbolo gerbėjų bendruomenės neigiamai įvertino FIFA planus. Nepritariantis pesimistų chorui A.Skerla mano, kad taip reaguojama tiesiog dėl įpratimo.

„Taip buvo žaidžiama daugelį metų, visi įprato, o dabar – sunku atprasti. Bet futbolininkams, manau, daug geriau būtų žaisti žiemą. Vasarą dauguma žaidėjų į rinktines atvyksta po ilgo ir varginančio sezono, o lapkritį jie būtų optimalios formos. Todėl tas čempionatas gali būti labai įdomus. Ispanų, anglų ar italų rinktinių futbolininkai vasarą tikrai būna jau prisižaidę į valias. Net sunku suprasti, kaip jie po tokių įtemptų sezonų dar sugeba žaisti pasaulio čempionate. Tai – nežmoniškas krūvis“, – kalbėjo gynėjas.

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris A.Liubinskas A.Skerlai pritarė. Jis irgi nebūtų naujovės priešininkas: „Jei pirmenybės prasidėtų lapkričio 15-ąją, būtų tas pats, kas jas rengti birželį. Pirmenybės vyktų vos prasidėjus pertraukai nacionaliniuose čempionatuose. Juolab kad dabar tai būtų netgi ne po visų čempionatų, o po pirmųjų jų ratų. Todėl žaidėjai būtų mažiau pavargę. Aišku, sausio 15-ąją būtų jau kitaip. Tada nukentėtų nacionaliniai čempionatai.“

Ir futbolininkas, ir treneris sakė, kad pirmenybės metų pabaigoje būtų naudingesnės ir Lietuvos rinktinei, jei ji į jas patektų. Dauguma visų šalių geriausių futbolininkų gyvena pagal rudens–pavasario pirmenybių tvarkaraščius. Tada vyksta daugumos Europos šalių pirmenybės, jose rungtyniauja absoliuti dauguma pasaulio čempionatų dalyvių, nesvarbu, iš kurios šalies jie bebūtų.

„Žiūrėti futbolą per televizorių žiemą yra labai smagu. Aš dabar pažiūriu Anglijos čempionatą. Žiemą futbolo net labiau pasiilgsti“, – kalbėjo A.Liubinskas, per pasaulio čempionatus visada tampantis aktyviu televizijos žiūrovu.

A.Skerlai nebūtų skirtumo, kada stebėti pasaulio čempionatą. „Jei sugalvos lapkritį, žiūrėsiu lapkritį, jei bus vasarą, žiūrėsiu vasarą“, – kalbėjo futbolininkas.

A.Liubinskas nematytų nieko blogo tame, jei visuose šiltesniuose nei Europa žemynuose turnyrai vyktų žiemą.

„Europoje tam būtų per šalta, bet tuose kraštuose, kur karšta – kodėl gi ne? Pamenu, buvau pasaulio čempionate Amerikoje. Žaisti, kai lauke 35–40 laipsnių karščio – labai sunku“, – treneris prisiminė 1994-ųjų pasaulio čempionatą JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius