Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Valencia tapo rezultatyviausiu čempionate, o Ekvadoras nenusileido Nyderlandams

Ekvadoro futbolo rinktinė diktavo savo sąlygas rungtynėse su viena stipriausių Europos komandų – Nyderlandais, tačiau A grupės lyderių dvikova galiausiai baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1).

„Oranžiniai“ mušė pirmi, kai jau 6-ąją minutę gražiu tolimu smūgiu pasižymėjo Cody Gakpo, tačiau tuomet rungtynių kontrolę į savo rankas visiškai perėmė Ekvadoras.

Jis drebino skersinį, įmušė įvartį, kuris nebuvo įskaitytas dėl nuošalės, kol Enneris Valencia, pirmasis pasižymėjęs jau tris sykius šiame čempionate, galiausiai išlygino rezultatą 49 minutę.

Ekvadoras ir toliau drąsiai atakavo, pagal smūgius į vartus dominavo net 14:2 (į vartų plotą – 4:1), bet finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo lygiąsias.

Nyderlandai (4 tšk.) ir Ekvadoras (4 tšk.) toliau pirmauja A grupėje, o bilietą į kitą etapą jiems garantuos bent lygiosios paskutinėse rungtynėse, kuriose olandai žais su šeimininku Kataru (0 tšk.), o Ekvadoras – su Afrikos čempionu Senegalu (3 tšk.).

Antras kėlinys

90+7 min. Rungtynės baigiasi lygiosiomis 1:1.

88 min. E.Valencia aikštę palieka ant neštuvų. Pats aikštės viduryje ant žolės atsigulęs futbolininkas tęsti rungtynių nebegali ir dengiasi veidą dėl apmaudo.

66 min. Praėjus valandai nuo pirmojo įvarčio – tik antrasis olandų smūgis link vartų. Pagal smūgius Ekvadoras dominuoja 11:2.

59 min. Ekvadoras ir toliau stebina! Gonzalo Plata sudrebina vartų skersinį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Komandos draugai sveikina Ennerį Valencia
AFP/„Scanpix“ nuotr./Komandos draugai sveikina Ennerį Valencia

50 min. Dar vienas Ekvadoro bandymas ir E.Valencia siunčia kamuolį į vartus, pirmasis suskubęs prie atšokusio kamuolio. E.Valencia su trimis tiksliais smūgiais tampa rezultatyviausiu šio pasaulio čempionato futbolininku.

46 min. Antras kėlinys prasideda keitimu – Nyderlandų lyderis M.Depay'us, į čempionatą atvykęs ne visiškai sveikas, keičia blankų pirmąjį kėlinį puolime sužaidusį Steveną Bergwijną.

Pirmas kėlinys

45+3 min. Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Ekvadoras lygina rezultatą ir švenčia įvartį, tačiau jis galiausiai neįskaitomas dėl nuošalės. Smūgį atlikęs P.Estupinanas nuošalėje nebuvo, joje stovėjo komandos draugas, teisėjo nuomone, sutrukdęs varžovų vartininkui.

34 min. Nyderlandai yra atlikę vos vieną smūgį šiose rungtynėse. Ekvadoras – tris (1 į vartų plotą). Pagal kamuolio kontrolę 52:48 proc. priekyje Ekvadoras.

25 min. Greitai įvartį įmušę „oranžiniai“ strimgalviais į priekį nesiveržia. Louiso van Gaalo auklėtiniai pirmiausia galvoja apie savo vartų saugumą, o Ekvadoras ima žaisti vis pavojingiau.

6 min. Koks šūvis! Jaunasis Cody Gakpo muša antrąjį savo įvartį šiame čempionate ir Nyderlandai veržiasi į priekį 1:0.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cody Gakpo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cody Gakpo

Ekvadorui tai pirmas praleistas įvartis po 7 sausų rungtynių iš eilės.

Louiso van Gaalo treniruojami Nyderlandai pirmajame mače 2:0 palaužė Afrikos čempioną Senegalą. „Oranžiniai“ planetos čempionate dalyvauja po 8 metų pertraukos, o geriausias jų pasirodymas – trys finalai (1974, 1978 ir 2010 m.).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandų futbolo sirgalius Katare
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nyderlandų futbolo sirgalius Katare

Ekvadoras identišku rezultatu (2:0) pranoko čempionato šeimininką Katarą. Ekvadoriečiams – tai tik ketvirtos planetos pirmenybės ir vos sykį jiems pavyko patekti į atkrintamąsias.

FIFA reitinge Nyderlandai žengia 8 vietoje, Ekvadoras yra 44-as.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius