Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasaulio čempionato desertas – C.Ronaldo šou išplėšė lygiąsias su Ispanija

Pasaulio futbolo čempionato rungtynėse Sočyje Portugalijos ir Ispanijos rinktinės surengė tikrą desertą futbolo gerbėjams. Po trijų Cristiano Ronaldo įvarčių Portugalija sužaidė lygiosiomis 3:3 su Ispanija.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“/AP nuotr.

Portugalai yra Europos čempionai ir turi auksinį ginklą Cristiano Ronaldo. Ir jis nenuvylė jau pirmose pasaulio čempionato rungtynėse.

Jau ketvirtąją rungtynių minutę Madrido „Real“ žvaigždė pats uždirbo 11 metrų baudinį, kai jį pargriovė Nacho, ir jį realizavo, kai nuginklavo Davido de Gea ginamus vartus.

C.Ronaldo tapo vos ketvirtuoju žaidėju istorijoje, įmušusiu įvartį keturiuose pasaulio čempionatuose. Tai yra pavykę padaryti tik legendiniam Pele, Miroslavui Klose ir Uwe Seeleriui.

24 minutę rezultatą išlygino Diego Costa, kuris įmušė nuostabų įvartį individualiu reidu.

Pirmojo kėlinio pabaigoje C.Ronaldo sugrąžino persvarą portugalams. Nors C.Ronaldo smūgis į vartų vidurį nebuvo labai stiprus, bet klydo ispanų vartininkas Davidas de Gea, kuris nesugavo kamuolio.

Antrajame kėlinyje ispanai buvo perėmę iniciatyvą, kai rezultatą išlygino D.Costa, o vėliau persvėrė Nacho. Tačiau C.Ronaldo rankų nenuleido.

88 minutę jis stojo atlikti baudos smūgio ir tobulai permetęs kamuolį per ispanų sienelę išplėšė komandai lygiąsias. Beje, tai buvo vos pirmas kartas, kai puolėjas tarptautiniame čempionate realizavo laisvą baudos smūgį.

Ispanai buvo laikomi vienais iš šio turnyro favoritais, bet sukrėtė pasaulį, kai likus kelioms dienoms iki čempionato atleido trenerį Juleną Lopetegui. Jį pakeitė Fernando Hierro.

Mažai kas abejoja, kad abi komandos išeis iš B grupės. Pirmosiose grupės rungtynėse Iranas 1:0 nugalėjo Maroką.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Portugalija – Ispanija 3:3

88 min. ĮVARTIS. Cristiano Ronaldo išlygino rezultatą. Gerardas Pique prasižengė ir teisėjas paskyrė laisvą smūgį iš labai pavojingos distancijos. R.Ronaldo idealiai perkėlė kamuolį per sienelę ir išlygino rezultatą.

58 min. ĮVARTIS. Nacho persvėrė rezultatą ispanų naudai. Puikiu tolimu smūgiu jis pataikė į kairįjį virpstą ir kamuolys įskriejo į vartus.

55 min. ĮVARTIS. Diego Costa išlygino rezultatą. Po puikaus Sergio Busquetso perdavimo galva D.Costai beliko koja nukreipti kamuolį į vartus.

Pirmasis kėlinys: Portugalija – Ispanija 2:1

44 min. ĮVARTIS. C.Ronaldo atliko dublį. Portugalas sulaukė gero perdavimo ir smūgiavo į vartų vidurį. Davidas de Gea kliudė kamuolį, bet nesugebėjo jo sugauti ir jis įriedėjo į vartus.

24 min. ĮVARTIS. Diego Costa išlygino rezultatą. Po įvarčio rungtynių teisėjas dar pasinaudojo VAR pagalba. Prieš įvartį D.Costa alkūne nustūmė Pepe, bet visgi įvartis buvo įskaitytas.

17 min. Pirmąją geltoną kortelę gavo Sergio Busquetsas.

3 min. ĮVARTIS. Cristiano Ronaldo pats uždirbo 11 metrų baudinį ir jį realizavo, kai nuginklavo Davido de Gea ginamus vartus. Neleistinai portugalą baudos aikštelėje pargriovė Nacho. C.Ronaldo tapo vos ketvirtuoju žaidėju istorijoje, įmušusiu įvartį keturiuose pasaulio čempionatuose.

Startinės sudėtys

Portugalija: Rui Patricio; Soares, Pepe, Jose Fonte, Raphaelis Guerreiro; Bernardo Silva, Williamas Carvalho, Joao Moutinho, Bruno Fernandesas; Goncalo Guedesas, Cristiano Ronaldo.

Ispanija: Davisas De Gea; Nacho, Gerardas Pique, Sergio Ramosas, Jordi Alba; Sergio Busquetsas, Koke; Davisas Silva, Isco, Andresas Iniesta; Diego Costa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius