Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionato dramoje pagerintas geltonų kortelių rekordas

Įspūdingoje Argentinos ir Nyderlandų dramoje pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalyje netrūko ne tik įvarčių, bet ir geltonų kortelių. Jų arbitras iš Ispanijos Mateu Lahozas pridalino tiek, kad buvo pagerintas visų laikų planetos pirmenybių rekordas.

Dramatiškame susitikime viskas jau atrodė aišku, kai po Nahuelio Molinos ir Lionelio Messi įvarčių Argentina pirmavo 2:0, o laikrodis skaičiavo 83-ąją minutę, bet dviem Wouto Weghorsto įvarčiais olandai sensacingai sugrįžo į rungtynes ir per pridėtą laiką išplėšė pratęsimą.

Galiausiai, rungtynės nusikėlė iki baudinių serijos, kurioje šaltesnius nervus pademonstravo argentiniečiai, triumfavę 4:3.

Bet tuo aistros Lusailo stadione nesibaigė. Švęsdami įvartį, Argentinos futbolininkai nepraleido progos pasišaipyti iš varžovų, o tai įskėlė konfliktą.

Abiejų komandų futbolininkai apsistumdė ir apsikeitė ne pačiais gražiausiais žodžiais, tuo tarpu M.Lahozui teko išdalinti krūvą geltonų kortelių.

Arbitras skyrė geltoną kortelę Noa Langui, Denzeliui Dumfries jis parodė net dvi, o dar 15 kartų geltoną kortelę jis traukėsi iš kišenės anksčiau.

Iš viso net 18 parodytų geltonų kortelių viename susitikime yra naujas pasaulio čempionatų rekordas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Po aštuonias korteles užsidirbo abiejų komandų futbolininkai, o po sykį buvo nubausti ir komandų treneriai – Argentinos vyr. strategas Lionelis Scaloni ir Nyderlandų trenerio asistentas Walteris Samuelis.

Aistras rungtynėse dar antrojo kėlinio pabaigoje įaudrino po keitimo pasirodžiusio Leandro Paredeso elgesys. Argentinietis prasižengė prieš Nathaną Ake, už ką užsidirbo geltoną kortelę, ir iš karto po to spyrė kamuolį iš visų jėgų į Nyderlandų atsarginių suolą.

Vis tik M.Lahozas argentiniečio pagailėjo ir dar vienos kortelės vėliau baudinį įmušusiam žaidėjui neskyrė.

Po rungtynių nepatenkinti teisėjo darbu ir aistromis buvo abiejų komandų žaidėjai.

„Nenoriu kalbėti apie teisėją, nes už atvirumą jie baudžia. Manau, kad žmonės matė, kaip buvo. FIFA negali paskirti teisėjo, kuris nėra pasiruošęs teisėjauti tokio lygio rungtynėse“, – griežtas buvo Argentinos kapitonas Lionelis Messi.

„Tikiuosi, kad daugiau nebematysime turnyre šio teisėjo – jis buvo tragiškas“, – pareiškė argentiniečių vartininkas Emiliano Martinezas.

Šeštą kartą į pasaulio čempionato pusfinalį prasibrovę argentiniečiai jame antradienį grumsis su kroatais, kurie sensacingai eliminavo brazilus.

Argentina Katare siekia trečio pasaulio čempionų titulo šalies istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius