Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasaulio futbolo čempionatas 2018. Įdomūs faktai ir ko tikėtis šiais metais

Pasaulio futbolo čempionatas – labiausiai laukiamas šių metų sporto renginys. Milijardai žmonių visame pasaulyje stebės, kaip 32 komandos Rusijoje rungsis dėl čempionų taurės. Nugalėtojas paaiškės liepos mėnesį per finalą Maskvos Lužnikų stadione.
2018 FIFA World Cup atranka: Lietuva - Slovakija
2018 FIFA World Cup atranka: Lietuva - Slovakija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Keletas įdomių faktų apie artėjantį pasaulio čempionatą, kuris suteikia unikalią galimybę vienam vaikui iš Lietuvos žengti į futbolo aikštę per patį svarbiausią mačą.

  • Vos prasidėjus bilietų pardavimui praėjusių metų rugsėjo mėnesį, per pirmąsias 24 valandas buvo parduota daugiau negu 356 tūkstančiai bilietų. Antras pardavimų etapas vyko šių metų pavasarį ir bilietai ėmė tirpti greičiau negu sniegas. Iš viso šiuo metu jau parduota daugiau kaip 1,3 milijono bilietų. Pardavimai vyko pagal išankstinę registraciją. Daugiausiai bilietų atiteko Rusijos, Brazilijos, Kolumbijos, Peru, Vokietijos ir JAV aistruoliams.
  • Brazilijos rinktinė yra daugiausiai kartų iškovojusi pasaulio čempionės titulą ir savo sąskaitoje turi 5 apdovanojimus. Dabartinė čempionė Vokietija turi 4 titulus. Tiek pat kartų pasaulio čempionais yra tapę Italijos sportininkai.
  • Tokio dydžio ir svarbos varžybos būtų neįmanomos be ilgo pasirengimo ir būrio darniai dirbančių profesionalų. Vienuolikoje Rusijos miestų vykstančiame čempionate svarbus vaidmuo tenka savanoriams. Organizatoriai subūrė net 15 tūkstančių savanorių, kurie rūpinsis, kad čempionato svečiai jaustųsi patogiai.
  • Italijos, Nyderlandų, Čilės, Kamerūno ir JAV komandos nesugebėjo įveikti atrankos į pasaulio čempionatą, todėl šių komandų Rusijoje neišvysime.
  • Lietuvos rinktinė per visą savo istoriją nėra įveikusi atrankos į pasaulio futbolo čempionatą barjero. Vis dėlto vienas lietuvis turės galimybę žengti ant vejos, į kurią bus sutelktas viso pasaulio futbolo gerbėjų dėmesys. Tiesa, šis Lietuvos atstovas bus vaikas nuo 6 iki 10 metų amžiaus – berniukas arba mergaitė prieš finalo rungtynes Maskvoje vieną iš futbolo žvaigždžių lydės į aikštę.

Restoranų tinklas „McDonald‘s“, įgyvendindamas vaikų futbolo programą „Į stadioną – su žvaigžde!” suteikia unikalią galimybę vienam 6–10 metų amžiaus vaikui iš Lietuvos kartu su lydinčiu vienu iš tėvų ar globėjų vykti į Rusijoje vyksiantį „FIFA 2018” pasaulio futbolo čempionato finalą. Kartu su mažaisiais kitų šalių atstovais lietuviui bus suteikta proga finalo dieną, liepos 15-ąją, į aikštę, paėmus už rankos, palydėti vieną iš pasaulio futbolo žvaigždžių ir palinkėti žaidėjui sėkmės finale.

Pasaulinėse varžybose šaliai atstovausiančio vaiko atrankos renginį organizuoja „McDonald’s“ bendradarbiaudami su futbolo mokykla „Audra“. Renginyje gali dalyvauti kiekvienas 6–10 metų amžiaus vaikas iš Lietuvos. Atrankos renginys vyks balandžio 14 d. nuo 13:30 val. iki 16 val. Ąžuolyno g. 5, Vilniuje, universalioje sporto arenoje „Sportima“. Registracija į renginį vyksta nuo kovo 19 d. iki balandžio 6 d. užpildant anketą internetiniame puslapyje www.mcd.lt/futbolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius