Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio futbolo čempionato atrankos burtų atgarsiai: G grupės treneriai džiaugiasi

Vakar Brazilijos Rio De Žaneiro mieste buvo ištraukti 2014 metų pasaulio čempionato kvalifikacinio etapo burtai. Po jų 53 Europos komandos buvo suskirstytos į 9 grupes.
Lietuva pateko į G grupę
Lietuva pateko į G grupę. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 FIFA

Po burtų traukimo ceremonijos vieni namo išvyko su plačiomis šypsenomis, kiti – be emocijų. Tuo tarpu Lietuvos nacionalinės rinktinės vadovų nuomone G grupė, kurioje varžysis mūsų šalies futbolininkai, yra bene palankiausia, todėl jau dabar Raimondo Žutauto treniruojamai rinktinei iškeltas tikslas – antroji vieta grupėje.

Taip pat vakarykščiai burtai Brazilijoje nulėmė tris savotiškus ateities derbius. Du iš jų įvyks A grupėje, kurioje varžysis kaimynės Škotija ir Velsas bei Kroatija ir Serbija. Dar vienu derbiu priskiriama mūsų šalies rinktinės futbolininkų dvikova su Latvija.

Trenerių komentarai:

A grupė: Kroatija, Serbija, Belgija, Škotija, Makedonija, Velsas.

Škotijos rinktinės treneris Craigas Leveinas: „Žinoma, norėjome išvengti Velso, kadangi su jais mums rungtyniauti sekasi sunkiausiai. Esame juos ne kartą nugalėję, jie yra nugalėję ir mus, todėl tai bus tikra lygiaverčių varžovų dvikova“.

Velso rinktinės treneris Gary Speedas: „Nepalankūs burtai, stipri grupė – tai mums nebaisu. Viskas galėjo susiklostysi dar blogiau. Gera žinia ta, kad šioje grupėje silpnų komandų nėra, todėl visi kovosime kaip lygūs su lygiais“.

F grupė: Portugalija, Rusija, Izraelis, Šiaurės Airija, Azerbaidžanas, Liuksemburgas.

Rusijos futbolo federacijos prezidentas Sergėjus Fursenko: „Galimybė mūsų šaliai patekti į planetos pirmenybes labai reali. Varžovai pajėgus, tačiau grupėje kausimės tik dėl pirmosios pozicijos, bet visų pirma, privalome būti pasirengę konkuruoti su galingiausiomis Europos komandomis“.

G grupė: Graikija, Slovakija, Bosnija, Lietuva, Latvija, Lichtenšteinas.

Graikijos futbolo federacijos pirmininkas Sofoklis Piliavosas: „Pirmiausia noriu išreikšti džiaugsmą dėl susiklosčiusių burtų. Mūsų šalies rinktinė remiantis FIFA kriterijais, buvo priskirta prie galingų Europos grandų, todėl tokių palankių burtų ir tereikėjo tikėtis. Mūsų grupė – ne loterija. Čia bus geriausias tas, kuris savo pranašumą sugebės įrodyti aikštėje“.

Slovakijos rinktinės treneris Vladimiras Weissas: „Dėl ištrauktų burtų aš patenkintas. Grupė šauni, konkurentai apylygiai, todėl belieka susikaupti ir kovoti. Galbūt šiek tiek pasisekė, kad iš pirmojo krepšelio mums atiteko Graikija, tačiau ši šalis turi gilias futbolo tradicijas. Jei žaisime visu šimtu procentų, nugalėsime ne tik latvius ir lietuvius, bet ir bosnius su graikais. Dabar viskas mūsų rankose“.

Bosnijos rinktinės treneris Safetas Susičius: „Burtai palankūs, varžovai įveikiami, tačiau kol mūsų šaliai negalės atstovauti pajėgiausi futbolininkai, mes kažką padaryti būsime bejėgiai. Dabartinė mūsų politinė situacija varžo žaidėjus, todėl ne visiems suteikiamos palankios sąlygos ginti šalies garbę. Tikimės, kad viskas pasitaisys ir vargo ateityje nematysime“.

Lietuvos rinktinės treneris Raimondas Žutautas: „Manau, kad burtai pasisekė. Tai turbūt palankiausia grupė, lyginant su kitomis. Fortūna šį kartą šypsojosi turbūt labiau nei anksčiau, kai mums tekdavo susitikti su daug galingų komandų. Iki kito ciklo dar daug laiko, todėl komandoje bus šiek tiek pasikeitimų, įsilies jaunesnių žaidėjų. Bet tikiuosi, kad dabartinė ekipa bus labiau subrendusi ir galės pasirodyti sėkmingai“.

H grupė: Anglija, Juodkalnija, Ukraina, Lenkija, Moldova, San Marinas.

Anglijos rinktinės treneris Fabio Capello: „Tai mums nebuvo itin palankūs burtai. Su visais varžovais privalėsime žaisti kaip su lygiais, nes bet kuri rinktinė gali pateikti netikėtą sensaciją. Su Juodkalnija jau apsipratome. Su jais teks susitikti dar kartą. Esame žaidę su Ukraina ir ji mums tikrai nepasirodė lengvas varžovas. Galbūt prie autsaiderių priskirčiau tik San Mariną, tačiau likusios šalys yra pajėgios kovoti dėl patekimo į 2014-ųjų planetos pirmenybes“.

I grupe: Ispanija, Prancūzija, Baltarusija, Gruzija, Suomija.

Ispanijos rinktinės treneris Vicente Del Bosque: „Teigdamas, stipri tai grupė ar ne, galėčiau įžeisti mūsų varžovus, todėl itin daug komentuoti nesiruošiu. Žinoma, bus sunku su Baltarusija, Gruzija ir Suomija, nes ten klimatas kitoks nei Ispanijoje. Dėl šito nedejuosime, tačiau tai tik patvirtins faktą, kad lengva nebus“.

Prancūzijos rinktinės treneris Laurentas Blancas: „Treji metai yra ilgas laiko tarpas, tačiau dirbti dėl patekimo į 2014-ųjų pasaulio čempionatą turime pradėti jau dabar. Šiuo metu ispanai stipriausi pasaulyje, tačiau nežinia kokie jie išliks per kelerius metus. Ne veltui sakoma, kad norint pasiekti pačias didžiausias aukštumas, turi įveikti pačius stipriausius varžovus“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius